cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Câteva sute de persoane au participat la „Marșul pentru viață” desfășurat astăzi la Cugir

Câteva sute de persoane au participat la „Marșul pentru viață” desfășurat astăzi la Cugir

Publicat în 26.03.2016 la ora 18:48

marsul-pentru-viata-cugir-mar-2016„Marșul pentru viață”, organizat în premieră astăzi la Cugir, a avut ca tema sloganul ,,Pentru viată, pentru femeie, pentru familie”, demers care sustine sprijinirea femeilor pe perioada sarcinii, alegerea vietii nu a avortului, crearea de centre de sprijin cu consiliere psihologica, religioasa, juridica, oferirea de alimente, serviciu, locuinta, pentru depasirea situatiilor de criza din timpul sarcinii.

Marsul de la Cugir a fost  inițiat de către preotul paroh, părintele, Ioan Cândea, Parohia 6 , – Biserica  „Sfinții Trei Ierarhi”, cu  participarea preotilor parohi: Mihai Gălățeanu – Biserica  „Adormirea Maicii Domnului”,  Adrian Aldea – Biserica „Sfântul Gheorghe”,  Marius Neştian – Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”,  Florin Bărbuşu de la Biserica din Ocolişu Alba. În fața Bisericii „Trei Ierarhi”, Grupul „Mlădițe Cugirene” condus de profesoara Ionela Popa a susținut un scurt program de cantece,  timp in care s-au împartit pancarte, baloane, iar un număr destul de mare de fluturași cu mesaj specific manifestării organizate  au fost dăruiți trecătorilor.

După ce părintele Ioan Cândea a rostit Tatăl Nostru, participanții la eveniment și grupul elevilor condusi de profesorii: Laura Teban, Luminita Sgubea,  Alin Brândușan, Rodica Gălățeanu, Daniela Pascal, Marcel Cibu, Aurora Andriuc, Mihaela Stoica, Alin Teodorescu si Tatiana Ungurianu au  pornit într-o procesiune pe traseul Parcul Doina – Strada Alexandru Sahia – Biserica „Adormirea Maicii Domnului”. Pe treptele lăcașului de cult, preotii au rostit rugaciuni, după care  a urmat un spectacol susținut de grupul „Mlădițe Cugirene” și grupul Școlii Gimnaziale „Iosif Pervain” condus de Marcel Cibu.

Participanții, însoțiți de jndarmi și polițiști locali a  continuat marșul spre Casa Orășenească de Cultură,  după care, o patrte dintre ei s-au indreptat spre sala de spectacole  a instituției locale de cultură pentru a lua parte la Conferința religioasă susținută de părintele Jan Nicolae de la facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. La manifestare au fost prezenți, primarul Adrian Teban și președintele Asociației Pro Cugir Aurel Voicu.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1033 ori

Câteva sute de persoane au participat la „Marșul pentru viață” desfășurat astăzi la Cugir
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.