cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Cantina de ajutor social din Cugir – sprijin important pentru persoanele aflate în dificultate

Cantina de ajutor social din Cugir – sprijin important pentru persoanele aflate în dificultate

Publicat în 22.04.2017 la ora 10:30

În cadrul organizării, administrării și furnizării serviciilor sociale la Cugir, un loc important îl ocupă Cantina de ajutor social, serviciu înființat în anul 2000 prin programul „O masă pentru fiecare”, proiect implementat cu scopul de a crea o cantină socială pentru comunitatea romă din localitate.

În acest scop s-a amenajat o cantină socială care asigură necesarul alimentar pentru 100 de persoane de etnie romă aflate în situații de criză, până la rezolvarea problemelor cu care se confruntă. Acreditat în luna aprilie a anului 2006 şi reacreditat în anul 2009, serviciul social „Cantina de ajutor social“ funcţionează cu respectarea prevederilor cadrului general de organizare şi funcţionare a serviciilor sociale privind aprobarea Standardelor minime de calitate pentru serviciile sociale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor fără adăpost, tinerilor care au părăsit sistemul de protecţie a copilului şi altor categorii de persoane adulte aflate în dificultate. Cantina prestează servicii sociale gratuite sau contra cost persoanelor aflate în situaţii economico-sociale deosebite prin pregătirea şi servirea a două mese zilnice în limita alocaţiei de 12 lei/zi /persoană. Finanţarea se face de către bugetul local.
Potrivit unui raport prezentat recent de SPAS Cugir, rezultă că, în cursul anului 2016, au fost acordate 277 de porții, cu un număr mediu lunar de 24 de porții, suma cheltuită pentru acordarea cheltuielilor fiind de 74.675,55 de lei. Sume încasate de la beneficiar: 13.389,69 de lei.
În perioada ianuarie – iunie şi septembrie – decembrie, în cadrul Cantinei sociale s-a pregătit masa pentru o medie de 15 elevi, respectiv 11 elevi, aflaţi la internatul Școlii Gimnaziale “Iosif Pervain” Cugir.
Pentru anul 2017, Consiliul Local Cugir și-a propus să dezvolte și să modernizeze spațiul conform standardelor sanitar-veterinare și de sănatate publică pentru a obține licențierea serviciului.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 298 ori

Cantina de ajutor social din Cugir – sprijin important pentru persoanele aflate în dificultate
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.