cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Cântece și poezii patriotice pe scena Casei de Cultură din Cugir, cu prilejul Zilei Naționale a României

Cântece și poezii patriotice pe scena Casei de Cultură din Cugir, cu prilejul Zilei Naționale a României

Publicat în 28.11.2015 la ora 21:40

spectacol-casa-de-cultura-cugir-ziua-nationala-2015Casa de Cultură din Cugir a fost, ieri seară, gazda unui spectacol special dedicat aniversării Zilei Naționale a României. Un eveniment de mare trăire sufletească susţinut de către cercurile Casei de Cultură, de elevi ai Colegiului Național ,,David Prodan’’ și ai Şcolii Gimnaziale nr.3 Cugir, într-o prezentare de ținută a doamnei Diane Țigănilă – inspector de specialitate la Casa locală de Cultură. 

Despre semnificația actului istoric de la 1 Decembrie 1918 a vorbit, în debutul manifestării, viceprimarul Cugirului, profesorul de istorie Horia Rotche. În aplauzele celor prezenţi, au evoluat Cercul de teatru al Casei de Cultură, condus de artista Maria Dodoc, Cercul de canto, chitară și pian, pregătit de profesoara Corina Băcăințan, ai cărui soliști au interpretat: ”Trei culori”, ”E trist să ai o țară dezbinată”, ”Se adună moții sub gorun”, ”Foaie verde vale deal”.

A urmat recitalul Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir cu grupul vocal ,,Mlădițe Cugirene’’, condus de profesoara Ionela Popa: (Treceți batalioane, Tricolorul, Transilvanie frumoasă, Hora Unirii). Spectacolul a continuat cu un nou moment al Cercului de teatru: ,,Noi vrem să ne unim cu țara și Sus inima români – de George Coșbuc. Participanţii au avut o mare bucurie să asculte Grupul folk – ,,Anotimpuri’’, al Şcolii Gimnaziale nr.3 condus de prof. Luminița Cebotari și preot Adrian Cebotari (Cântec de Unire, Răsai, Pentru ea).

Spectacolul s-a încheiat cu un recital al grupului folk, al Colegiului Național ,,David Prodan’’, condus de profesorul Călin Furdui.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 223 ori

Cântece și poezii patriotice pe scena Casei de Cultură din Cugir, cu prilejul Zilei Naționale a României
5 (100%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.