Rămâi conectat

Sport

Campioana deplasărilor a dat lovitura sub Drăgana: Metalurgistul Cugir – Industria Galda, 2-3 (1-2)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un nou derby „de Alba” s-a desfășurat astăzi sub Drăgana, Metalurgistul Cugir – Industria Galda, încheiat cu o victorie a trupei lui Paul Ciucă, scor 2-3 (1-2), după o confruntare spectaculoasă, cu răstunări de scor, ultima reușită fiind semnată de Al. Costea (90).

Făgărășanu, golgheterul seriei, a deschis scorul în minutul 10, dar D. Lupșan s-a răzbunat printr-o dublă împotriva fostei sale echipe, reușind o dublă (15, penalty – obținut de S. Mureșan și 39), la pauză “campioana deplasărilor” conducând cu 2-1. Juniorul Marian Codrea confirmă că traversează o primăvară excelentă, restabilind egalitatea (60).

Un joc atractiv, între două dintre protagonistele din C5, “roș-albaștrii” pierzându-și invincibilitatea din 2018, după 4 succese la rând, iar găldenii lui Paul Ciucă și-au confirmat “veninul” extern, având 29 de puncte pe terenuri străine.

O dispută spectaculoasă, în care fiecare combatantă a avut câte o bară la 2-2, S. Mureșan (67) și Făgărășanu (77).

• 1-0, MIN. 10: FĂGĂRĂȘANU, scăpat frontal, deschide scorul cu un șut pe sub portar din 12 metri

• 1-1, MIN. 15: D: LUPȘAN a transformat cu fentă, șut în stânga, penalty-ul obținut de S. Mureșan, care a fost faultat de Negrescu. Manifestarea de bucurie a fostului echipier al Cugirului (din 2013) i-a adus huiduieli și apostrofări din tribune, dar și un avertiment.

• 1-2, MIN: 39: D: LUPȘAN realizează dubla împotriva fostei echipe, cap, la colțul scurt la un corner Frențiu, cel care ratase o oportunitate imensă la faza anterioară!

• 2-2, MIN. 60: juniorul CODREA a marcat cu capul din 7 metri, central, la o lovitură liberă executată de Sorian din dreapta

• 2-3, MIN. 90: Al.eșan COSTEA șutează sub bară din 7 metri, din cădere, balonul respins de Crivăț, la reluarea lui S. Mur

Călin Moldovan: „Noi, greșeli impardonabile! Industria are o inimă mare!”

„Felicit oaspeții pentru lecția de atitudine și caracter predată. Până acum aveam anumite semne de întrebare raportat la poziția Industriei în clasament, dar ne-am dat seama de ce a reușit asemenea rezultate externe o echipă ce nu are mijloace fotbalistice prea multe, dar are o inimă mare„, a fost caracterizarea oponentului în opinia principalului cugirean. „Fotbalul ne-a pedepsit! După ce am deschis scorul, am revenit la greșelile noastre impardonabile, uriașe, ce nu au ce căuta nici măcar la sintetic! I-am dat oxigen adversarului ce a revenit în joc, am, am trecut ușor de la o stare la alta. La fotbal nu trăiește nimeni din amintiri, iar pentru a arăta ca o echipă ce vrea performanță adevărată, trebuie să ne schimbăm mult modul de abordare al antrenamentelor și jocurilor. Am suferit și din pricina accidentărilor fundașilor centrali Negrescu și Itu, am terminat în zona centrală cu imporvizați, dar asta nu scuză cu nimic faptul că greșim în continuare impardonabil”, a menționat Călin Moldovan, cu trimitere la penalty-ul provocat de Negrescu în minutul 15, fază din care Industria a restabilit egalitatea.

Paul Ciucă: „Aceștia sunt băieții mei, ce au inimă de lei!”

„Nu-i de joacă cu fiara rănită. Felicit băieții, le mulțimesc pentru bucuria trăită. Mă bucur enorm pentru Dani Lupșan și îi mulțumesc lui Gică Goronea că a ales să revină la Industria, în familie. Adversarii trebuie să țină capul sus, prestează un fotbal de mare calitate, le urez succes mai departe. Să nu fie triști, astăzi diferența s-a făcut la atitudinea fantastică avută de leii mei„, a încheiat Ciucă. Acum două săptămâni, în Vinerea Mare, Metalurgistul Cugir învingea Performanța Ighiu în derby „de Alba”, iar Industria urca pe locul secund, între timp găldenii au pierdut 0-3 acasă cu Comuna Recea, iar Cugirul a ajuns pe locul secund, iar după acest meci Industria este iar a doua.

Metalurgistul: Crivăț – Tăban, Itu (64, Firan), Negrescu (57, Șuteu), Vărărean – Șaucă, Măd. Popa, M. Neagu, Sorian – Codrea, Făgărășanu; rezerve – N. Bănică, Cioban, Udrea, Scurtu. Antrenori Călin Moldovan și Lucian Itu.

Industria: Iancău – Fl Schiau , Haiduc, R. Trif, Boancă – Vonya (70, D. Sîrbu) – R. Moga (70, M. Cristea), D. Lupșan (63, G. Goronea), Al. Costea, Frențiu – S. Mureșan (90, Olar); rezerve Angeru, Dup, Olar, Baghiu. Antrenor Paul Ciucă

Avertismente: Negrescu (15), Măd. Popa (83)/ Boancă (3), D. Lupșan (16), Frențiu (34), M. Cristea (88), Iancău (90+3)
Arbitri N. Bodocan (Cluj), I. Georgiu (Dej), Andra Tănăsuc (Cluj) *Observatori C. Făniță (Timișoara), V. Lup (Aiud)

FOTO: Alex CODREA


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Metalurgistul Cugir în cautare de fundaș central experimentat, după cel mai modest sezon din ultimii 11 ani

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a parcurs cel mai modest sezon din ultimii 11 ani, respectiv de la promovarea din 2013 pe a treia scenă fotbalistică.

După două stagiuni în care au disputat primul baraj de accedere în eșalonul superior (cu SCM Zalău și Minaur Baia Mare) și o a treia în care a evoluat în play-off (locul 4), „roș-albaștrii” au jucat, în premieră, în play-out, terminând pe locul 7 în Seria 9, cu un total de 39 de puncte. Au fost 28 de jocuri (11 succese și tot atâtea înfrângeri, 6 remize) și un golaveraj general negative.

A rezultat un sezon modest, din care tragem învățămintele. Am avut foarte multe probleme medicale care au contat enorm, dar și așa am fost în calcule până aproape de finalul sezonului regular pentru calificarea în play-off”, a spus antrenorul Lucian Itu (45 de ani), acesta încheind al cincilea sezon la rând pe banca echipei din orașul natal.

• Reunirea lotului programată pentru 8 iulie 2024

Reunirea divizionarei terțe este fixată în 8 iulie, iar momentan sunt sigure 3 plecări: Cîrloanță (revine la CSC Șelimbăr), Dohotariu (își dorește să joace în Liga 2) și Vl. Popa (aparține de Hermannstadt). Tocmai despărțirile de ultimii doi jucători îi ridică probleme majore antrenorului Lucian Itu, care este descoperit în defensivă.

„Am testat diverse piste, dar nu am reușit nimic până în prezent. Trebuie obligatoriu să găsim soluții în zona centrală a defensivei, să achiziționăm jucători, să ne întărim în acel compartiment”, a mai punctat Itu.

În finalul sezonului trecut, Metalurgistul Cugir a apelat la o improvizație, respectiv reprofilarea portughezului Vitinha din postura de fundaș lateral. Momentan „principalul” Cugirului are la îndemână numai două soluții, pe fiul său Sebastian Itu (18 ani, revenit după 6 luni de la Gloria Bistrița-Năsăud, formație prezentă la barajul de promovare) și Andrei Onaci (n. 2006, venit în iarnă de la LPS Cluj-Napoca).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Rezultate remarcabile ale atleților de la „Metalurgistul” Cugir la Semimaratonul Eroilor INVICTUS

cugirinfo.ro

Publicat

în

Asociația Voluntarilor Invictus România, în parteneriat cu Primăria municipiului Bistrița și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” a organizat în data de 15 iunie 2024 a doua editie a concursului de alergare urbană „Semimaratonul Eroilor Invictus”.

Invictus România este un grup informal de oameni care prin propriul exemplu și exemplul camarazilor răniți reușesc să facă diferența, să schimbe, să motiveze și să inspire. E o contribuție la cultivarea
ambiției și a curajului de a depăși orice obstacol în momentele de cumpănă.

Competiția s-a dovedit deosebit de antrenantă reunind sute de sportivi din întreaga țară, de la copii, tineret și seniori.

Printre participant s-a aflat și un grup de 8 atleți de la Clubul Sportiv ,,Metalurgistul” Cugir condus pe profesorul Gheorghe Hăprean.

Titlul de Campion la proba de Semimaraton + 60 deani a revenit alergătorului Vasile Hârjoc (CS ,,Metalurgistul”) care a parcurs distanța de 21, 097 km cu timpul de 1h: 50 minute.

S-au remarcat: Maria Hăprean – categ 6-8 ani, locul 3 pe distanța de 600 m; Luca Hăprean – categ 6-8 ani loc 3 – (600 m); Levi Hăprean – categ 10- 12 ani – loc 5 (800 m); Sorin Oniga – participant.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Alexandru Simu, supranumit „Mijlocașul de fier al Metalurgistului Cugir”, a trecut la cele veșnice

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ne-a părăsit un simbol, un adevărat „mijlocaș de fier” al Metalurgistului Cugir, un om care și-a pus, aproape toată cariera în slujba clubului de la „poalele” Drăganei.

Alexandru Simu s-a născut în municipiul Blaj în anul 1957. A evoluat la Metalurgistul Cugir pe postul care s-a făcut cunoscut, cel de mijlocaș, în perioada anilor 1970-1980, cu sute de meciuri în tricoul „roș-albaștrilor” la nivelul Diviziei B. A debutat pentru Metalurgistul în anul 1975, la vârsta de 18 ani. Tot aici și-a întemeiat o familie, având două fete. După ce și-a încheiat cariera de fotbalist, Alexandru Simu a îmbrățișat-o pe cea de antrenor.

La nivel de copii și juniori la Metalurgistul Cugir, în una dintre grupele pregătite, Alexandru Simu l-a descoperit pe actualul fotbalist și tehnician al Cugirului – Lucian Itu. Apoi a activat ca antrenor secund a echipei de seniori a Clubului Sportiv Orășenesc (CSO) Cugir, alături de regretatul tehnician Emil Țimpea. A mai pregătit din postura de antrenor echipa FC Cugir în Divizia D.

La finalul carierei de antrenor, Alexandru Simu a lucrat în cadrul Uzinei Mecanice Cugir, până la pensionarea sa din anul 2020.

După pensionare, fostul fundaș al Metalurgistului s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate, iar joi după-amiază acesta a încetat din viață.

Personal, l-am cunoscut în cei 10 ani când am fost secretarul Asociației Sportive „Metalurgistul” Cugir. Un om de o calitate umană deosebită și un fotbalist de excepție.

Odihnește-te în pace Alexandru Simu! Condoleanțe familiei îndoliate!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir