cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Campanie caritabilă organizată pe Instagram de o educatoare din Cugir pentru cei 16 copilași din grupa ei

Campanie caritabilă organizată pe Instagram de o educatoare din Cugir pentru cei 16 copilași din grupa ei

Publicat în 23.12.2019 la ora 22:32

Crăciunul nu este doar o sărbătoare a familiei, ci și un bun prilej de a întinde o mână de ajutor celor mai puțin norocoși.

Un astfel de gest a făcut și o tânără educatoare care lucrează doar de doi ani în învăţământ, dar care a prins drag de copii încă din primele luni petrecute la catedră. Primul an a fost educatoare în Alba Iulia la grădinița Scufița Roșie, iar anul acesta s-a mutat la o grădiniță din Cugir.

Cugireanca Bianca Maniu are 24 de ani și își îndrăgește meseria și mai ales copilașii pe care îi îndrumă pe primele trepte ale cunoașterii. Cei 16 prichindei din grupa ei provin în mare parte din familii nevoiașe, iar tânăra s-a gândit să le facă o bucurie în ajunul sărbătorilor de iarnă.

Tânăra a organizat o campanie caritabilă pe Instagram, pentru copiii de la Grădinița Nr. 1 din Cugir, în care a pus tot sufletul. A încercat, pe măsura puterilor, să aducă zâmbetul copiilor nefericiți care nu au avut poate ocazia până acum să simtă, cu adevărat, bucuria Crăciunului.

Apelul său nu a rămas fără răspuns și astfel mai mulți oameni din Cugir, dar și din Alba Iulia, Sebeș și din județul Ialomița s-au implicat în acțiunea de Crăciun a tinerei. Li s-a alăturat de asemenea și o grădiniță din oraș.

”Am primit haine, papuci, jucării, mâncare cu o valabilitate mai îndelungată, dar și produse de igienă. Două grupe de copiii ne-au vizitat și ne-au dăruit lucruri foarte frumoase și folositoare pe care împreună le-am despachetat și ne-am jucat cu toții. Miercuri, 18 decembrie, în cadrul serbării „Să-l așteptăm pe Moș Crăciun” am cântat colinde și am recitat poezii, iar copiii au primit cadourile”, povestește Bianca.

”Am dorit să ajut familiile copiilor în perioada sărbătorilor așa că am hotărât să apelez la cetățenii din oraș care au lucruri pentru copii care nu mai sunt bune și decât să le arunce mai bine să le ofere celor care au nevoie”, ne-a mărturisit educatoarea copilașilor.

Și cum un astfel de eveniment trebuia imortalizat, preșcolarii și educatoarea lor s-au bucurat de un alt act de caritate din partea lui Anghelescu Cosmin Photo Miror, care a venit și le-a făcut fotografii pentru o amintire de neuitat.

Acest articol a fost citit de 731 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.