cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Campania „Te vrem în siguranță” a ajuns astăzi la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir

Campania „Te vrem în siguranță” a ajuns astăzi la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir

Publicat în 04.12.2013 la ora 16:40

campanie-te-vrem-in-siguranta-singidava-cugirProiectul informativ-preventiv „Te vrem în siguranță”, derulat de Jandarmeria Alba, în colaborare cu Instituția Prefectului, Inspectoratul Școlar Județean, Consiliul Județean al Elevilor, Fundația Comunitară Alba și opt primării din județ a ajuns astăzi și la Cugir, mai precis la Școala Gimnazială „Singidava”.

În prezența viceprimarului Cugirului, prof. Horia Rotche, a inspectorului școlar Codruța Londroman, a reprezentantului Asociației „Bunici și nepoți” – Radu Călin și nu în ultimul rând a gazdei evenimentului, dir. adj al școlii „Singidava”, prof. Gabriela Lupu,  maiorul de jandarmi Cosmin Jurcoveț le-a vorbit elevilor și cadrelor didactice despre importanța adoptării unui comportament bazat pe respectarea legii și despre consecințele pe care actele de violență verbală și fizică le au asupra individului și colectivului. Domnia sa a reliefat rolul pe care jandarmeria și instituțiile partenere îl îndeplinesc în asigurarea unui climat stabil de ordine și liniște publică, în protejarea bunurilor și valorilor publice și private, precum și măsurile de intervenție luate, atunci când acestea sunt afectate.
După cum ținea să sublinieze viceprimarul orașului prof. Horia Rotche, acțiunile întreprinse în școli de către cadre ale Jandarmeriei Alba, constituie un bun prilej de informare a elevilor, cadrelor didactice și părinților elevilor, despre ceea ce înseamnă activitatea acestei instituții, rolul important pe care jandarmeria îl are, începând de la nivel local și până la nivel național. „De aceea doresc, ca în numele administrației publice locale și a consiliului local să multumuesc Jandarmeriei Alba pentru modul în care a organizat la nivelul școlilor din oraș o serie de acțiuni menite să contribuie la o mai bună informare a elevilor, privind datoria lor de a repecta legea și de a spune NU violenței și discriminării”, le-a transmis participanților viceprimarul Cugirului.
Tot în cursul acestei zile, începând cu ora 14.00, la aceeași unitate de învățământ a avut loc o întâlnire cu părinți ai elevilor școlii, tema pusă spre dezbatere fiind legată de rolul ce le revine părinților în educarea copiilor în spiritul respectului față de lege și a prevenirii actelor de violentă.

C. P.

Acest articol a fost citit de 430 ori

Campania „Te vrem în siguranță” a ajuns astăzi la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *