cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Campania „În siguranță, alături de jandarmi” a ajuns ieri și la Școala Gimnazială Nr. 1 din Cugir

Campania „În siguranță, alături de jandarmi” a ajuns ieri și la Școala Gimnazială Nr. 1 din Cugir

Publicat în 18.10.2013 la ora 10:00

actiune-informare-jandarmi-scoala-nr1-cugirUn nou episod al campaniei inițiate de Jandarmeria Alba, intitulată „În siguranță, alături de jandarmi” s-a derulat  ieri, 17 octombrie 2013, în localul nou al Scolii Gimnaziale Nr. 1 din Cugir, în cadrul căreia 120 de elevi din clasele V -VIII, însoțiți de directoarea instituției, prof. Rodica Mihai, precum și de cadre didactice au participat la acțiunea informativă de prevenire a violenței în mediul școlar.

Acest proiect este derulat de Jandarmeria Alba în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Primăria Orașului Cugir și Asociația Polițiștilor – Regiunea 2 Alba. Evenimentul a debutat prin prezentarea unui film cu privire la rolul, locul și importanța Jandarmeriei Române în cadrul forțelor de ordine publică, după care comandantul grupei de jandarmi din Cugir (care aparține de secția de jandarmi din Sebeș), plutonierul adjutant Ștefan Duru și plutonierul major Claudiu Moga le-au vorbit elevilor despre consecințele contravenționale sau penale la care se expun prin săvârșirea unor fapte încriminate de prevederile legale. Totodată s-a evidențiat faptul că rolul parteneriatului educațional este acela de a promova valorile comune ale ordinii și siguranței elevilor, atât pe timpul cursurilor cât și în afara acestora. Acest deziderat vizează atât dezvoltarea în rândul minorilor a spiritului civic cât și a comportamentului pro-social precum și conștientizarea de către tineri a responsabilităților care le revin prin săvârșirea unor fapte penale. Nu în ultimul rând, pe parcursul întâlnirii cu elevii s-a urmărit și realizarea unei apropieri a acestora față de jandarmi, prin transmiterea unor informații referitoare la misiunile și atribuțiile acestei instituții specializate pe segmentul de asigurare și restabilire a ordinii publice. Pe tot timpul prezentării, un angajat al Jandarmeriei a purtat echipamentul de intervenție al unui jandarm.

C. P.

Acest articol a fost citit de 471 ori

Campania „În siguranță, alături de jandarmi” a ajuns ieri și la Școala Gimnazială Nr. 1 din Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.