Rămâi conectat

Actualitate

Campania de donare de sânge la Spitalul din Cugir, un succes. Peste 50 de persoane au răspuns apelului instituției de sănătate

cugirinfo.ro

Publicat

în

La Spitalul Orășenesc Cugir a avut loc astăzi, 16 iunie 2021, o campanie de donare de sânge. Evenimentul a fost organizat de Spitalul orășenesc Cugir, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Alba.

Demersul a beneficiat de sprijin și popularizare și din partea Protopopiatului Bisericii Ortodoxe și a preoților parohi din oraș, a Bisericii Baptiste și a Poliției Cugir.

Înscrierea la donare s-a efectuat telefonic la fișierul Policlinicii, pe intervale orare prestabilite, astfel încât să fie respectate toate condițiile epidemiologice de siguranță impuse de situația actuală. Potrivit directorului medical al instituției locale de sănătate, dr. chirurg Terezia Mureșan, 50 de persoane au donat astăzi sânge la Cugir, iar 6 au fost respinse de la donare din motive medicale.

„Ne bucuram mult ca a fost posibilă organizarea acestui eveniment la Cugir. În anul care a trecut, datorita restricțiilor impuse de pandemie, nu s-a putut organiza o astfel de campanie. Cu toate acestea,pacienții noștri au avut în continuare nevoie de sânge”, a precizat dr. Terezia Mureșan.

Domnia sa a declarat că presiunea pe Centrul de Transfuzie Sanguina Alba a fost în permanenta una enormă și întotdeauna solicitările de sânge au fost onorate.

„Mă bucur mult ca oamenii s-au mobilizat și au venit la donare. Lista de programări a fost completa încă de acum 2 zile, iar totul a decurs fără evenimente neplăcute. Le mulțumesc celor care au venit astăzi la campania de donare. Din punctul meu de vedere, ei sunt salvatori de vieți”, a ținut să declare pentru cugirinfo.ro, directorul medical al instituției.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Din fonduri proprii, Spitalul orășenesc Cugir a pus în funcțiune o spălătorie modernă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Spălătoria care deservește Spitalul orășenesc Cugir a fost dotată recent, cu o mașină de spălat profesională și un uscător de rufe professional.

Potrivit echipei managereiale a unității de sănătate, la achiziția acestor utilaje s-a avut în vedere creșterea eficienței energetice, economisirea apei și a produselor chimice.

Totodată, prin acest demers s-a urmărit reducerea costurilor și sporirea productivității activităților din cadrul spălătoriei.

Spălătoria Spitalului orășenesc Cugir este organizată ca un serviciu unic în care se desfășoară: primire, dezinfecție, spălare, călcare, reparare și depozitare rufe”, a precizat conducerea unității.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

10 strazi din Cugir vor rămâne luni, 11 decembrie 2023, fără energie electrică, din cauza unor lucrări la mai multe transformaroare electrice din oraș

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mai multe străzi din Cugir vor rămâne fără energie electrică tinp de două ore, luni, 11 decembrie 2023, din cauza montării de concentratoare la mai multe transformatoare electrice.

„Luni, 11 decembrie 2023, între orele 10.00 și 12.00 se va face o întrerupere a energiei electrice pe străzile: Bălcescu, Înfrățirii, Victoriei (parțial), Gheorghe Doja, Viitorului, M. Sadoveanu (parțial), Al. Sahia, I.L. Caragiale, Stadionului și Tineretului, din cauza lucrărilor de montare concentratoare la postul trafo de unde sunteți alimentat”, a transmis Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

„Cugirul la 1885. Răspunsuri la chestionarul lui B.P. Hașdeu al Academiei Române”, lansată la Salonul de Carte dedicat Zilei Naționale a României de la Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Cartea intitulată „Cugirul la 1885. Răspunsuri la chestionarul lui B.P Hașdeu al Academiei Române”, scrisă de autorii originari din orașul Cugir, dr. Cristian Ioan Popa și prof. Petru Alin Teodorescu, a fost lansată vineri, la Salonul de carte dedicat Zilei Naționale a României.

Cartea valorifică cele trei răspunsuri trimise din Cugir, în anul 1885, la întrebările chestionarului lui B. P. Hașdeu, cel însărcinat să materializeze un proiect de dicţionar al limbii române iniţiat de regele Carol I şi pus în operă de Academia Română din Bucureşti.

Corespondenţii locali au fost învăţătorul Teodor Crişan, preotul greco-catolic Ioan Dreghiciu şi învăţătoarea Sofia Bria.

Răspunsurile lor vizează faţete extrem de diverse ale comunităţii cugirene tradiţionale, de la problemele de limbă, la cele legate de etnografie, tradiţii, folclor, credinţe, superstiţii, jocuri, port şi multe altele.

Aceste răspunsuri au venit nu doar din partea elitelor, care le-au consemnat, ci mai cu seamă de la oamenii simpli (de la şes sau de la munte), care le-au furnizat celor trei.

Autorii au urmărit să facă textul accesibil şi unui public neavizat, interesat de aceste valori, astfel încât şi cu ajutorul unor imagini de epocă să poată fi readusă la viaţă o lume altminteri greu de recuperat prin intermediul altor surse.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir