cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Campania de curățenie „Și mie îmi pasă de orașul meu” strânge tot mai mulți voluntari la Cugir

Campania de curățenie „Și mie îmi pasă de orașul meu” strânge tot mai mulți voluntari la Cugir

Publicat în 24.03.2017 la ora 17:45

O acțiune similară celei demarate de elevii Școlii Gimnaziale „Singidava” au avut și elevii Școlii Gimnaziale “Iosif Pervain” din Cugir care s-au organizat în două grupe și au ieșit la curățenie în zonele învecinate instituțiilor de învățământ.

Cei mici, din clasele a III-a și a IV-a, supravegheați de învățătoarele Rotar Silvia, Neli Mitu și Gabi Filimon au adunat gunoaiele din zona Pieții 1 Mai. Colegii lor mai mari, din clasele V-VIII, îndrumați de profesorii Gheorghe Hăprian, Todea Ioana, Georgescu Delia și Andriuc Aurora au curtățat spațiile verzi din zona Râul Mic. Au fost implicați aproximativ 100 de elevi care au reușit să colecteze de pe domeniul public 40 de saci de gunoi.

Și cartierul Coșbuc a beneficiat de acțiuni de igienizare, aici implicându-se Asociația Cultură si Traditie Rom @ Gal, condusă de Cristi Roman care a reușit să-i mobilizeze pe tinerii din cartier. Curățenia a fost efectuata în zona fiecărui bloc, în special pe zonele cu spațiu verde, tinerii dovedindu-se foarte bine informați cu privire la reciclarea deșeurilor.

În următoarele zile, și-au anunțat participarea la campania de curățenie Asociația “Năsăpiște, Asociația “Lupii Singidavei”, Composesoratul Grăniceresc și Apa CTTA Cugir.

Se pare că cele mai multe acțiuni de igienizare ale localității vor avea loc după data de 1 aprilie, când vor ieși la curățenie elevii Colegiului Național “David Prodan”, Colegiului Tehnic “I.D. Lăzărescu”, Școlii Gimnaziale Nr. 3 și Școlii “Ioan Mihu” Vinerea. Tot în ultima săptămână de campani, Ocolul Silvic Săpcea și-a programat activități de curățare a gunoiului de pe str. Serelor.

Este de așteptat ca și asociațile de proprietari și locatari să-și intensifice eforturile de igienizare a zonelor din jurul blocurilor de locuit. Angajații Seviciului Administrarea Domeniului Public au luat legătura cu șefii de scară pentru a afla care sunt necesitățile fiecărei zone. Primăria a pregătit deja câteva sute de bucăți de lemne pentru repararea băncilor stricate, precum și aproximativ 1500 de puieți de buxus și cantității însemnate de seminte de iarbă, care vor ajunge, in mare parte, la locatari.

Curățenia de primăvară este organizată în fiecare an de către administrația locală sub forma unei campanii de interes public care implică efortul colectiv al localității. Practic, acțiunea conține o componentă educațională puternică ce vizează schimbarea reală a comportamentului oamenilor față de mediul înconjurător. Atâta vrema cât există în continuare cetățeni care aruncă gunoaie pe domeniul public, astfel de campanii sunt mai mult decât necesare.

Acest articol a fost citit de 73 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.