Rămâi conectat

Politică

Călin Popescu Tăriceanu a fost propus oficial de USD, UDMR și minorități pentru șefia Senatului

cugirinfo.ro

Publicat

în

calin-popescu-tariceanuFostul preşedinte al PNL, Călin Popescu – Tăriceau este favorit să preia preşedinţia Senatului României, după ce actualul președinte al PNL, Crin Antonescu a demisionat din această funcţie.

Senatorii îl vor alege astăzi pe preşedintele instituţiei, la o săptămână după ce liberalul Crin Antonescu şi-a dat demisia din funcţie chiar în timpul şedinţei de plen comun în care era învestit Guvernul Ponta 3. Înaintea votului, Călin Popescu – Tăriceanu, Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Daniel Constantin s-au întâlnit cu senatorii PSD în Parlament.

Concluzia a fost făcută publică de Tăriceanu. Fostul premier va fi susţinut de PSD-UNPR-PC, lăsând impresia „continuării USL”, chiar dacă alianţa a fost ruptă oficial prin plecarea PNL de la guvernare.„Am avut o discuţie cu liderii PSD, UDMR, UNPR şi PC care a avut ca subiect candidatura mea la preşedinţia Senatului. Vă pot spune că am acceptat această propunere care mă onorează şi care, în acest fel, am convingerea că ne va da posibilitatea să mergem înainte cu proiectul USL”, a spus Tăriceanu, mizând public inclusiv pe vioturile foştilor colegi din PNL.

Între timp, liberalii s-au reunit la rândul lor într-o şedinţă la sediul central din Aviatorilor pentru a stabili cine va fi candidatul pentru preşedinţia Senatului, în condiţiile în care Crin Antonescu nu va mai candida pentru această funcţie. Printre numele vehiculate se numără Teodor Atanasiu şi Puiu Haşotti, dar ambele variante propuse nu sunt agreate în totalitate de senatorii PNL.

PDL şi UDMR nu vor propune un candidat pentru funcţia de preşedinte al Senatului. Votul pentru preşedinţia Senatului este preconizat să fie dat în jurul orelor 16.

sursa: gandul.info

Liderii PSD, PC, UNPR, UDMR s-au reunit, luni, în biroul Grupului PSD din Senat, pentru a discuta despre preşedinţia Senatului, iar la întrunire a participat şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care a anunţat, la finalul întâlnirii, că acceptă propunerea USD de a fi preşedintele Senatului. . Preşedintele PSD, Victor Ponta, a venit la şedinţă împreună cu Călin Popescu Tăriceanu. La întâlnire au mai participat Daniel Constantin, Gabriel Oprea, Kelemen Hunor, Ilie Sârbu, Liviu Dragnea şi Varujan Pambuccian. PSD l-a susţinut pe Călin Popescu Tăriceanu pentru a ocupa postul de preşedinte al Senatului, iar acesta a anunţat că a acceptat propunerea şi a refuzat să comenteze afirmaţiile social-democraţilor care l-au contestat. La rândul lor, liberalii au o variantă pentru şefia Senatului şi îl vor propune, potrivit unor surse politice, pe Teodor Atanasiu.

Citeste mai mult: adev.ro/n27vkg


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

Miercuri, 22 martie 2023, femeile social democrate din Cugir și-au ales o nouă conducere

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de reuniuni a Centrului Cultural Cugir a avut loc miercuri, 22 martie 2023, Conferința de dare de seamă și alegeri a Organizației de Femei a PSD Cugir, eveniment la care au fost prezente peste 100 de participante.

Au luat parte ca invitați: Marcela Daramus-președinta organizației de femei Alba a PSD, deputatul Radu Tuhuț – președintele Organizației Județene Alba a PSD, subprefectul Județului Alba, Corneliu Mureșan – secretar executiv al PSD Alba, ing. Mircea Trifan – președintele organizației Cugir a PSD – director general la Societatea Uzina Mecanică Cugir.

Conferința a ales un birou format din: președinte, trei vicepreședinți și 11 membri.

În funcția de președinte a fost aleasă Ancuța Mizgai – de profesie psiholog la Societatea Uzina Mecanică Cugir, iar ca vicepreședinți: Mirela Cutean, Julieta Isarie și Mihaela Găldău.

În funcșia de secretar a fost aleasă Georgiana Jurj.

Invitații au felicitat-o pe noua președintă a organizației și i-au urat mult success în noua sa misiune care i-a fost încrdințată.

„Felicitări și mult succes, Ancuța Mizgai, pentru alegerea ta în fruntea Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Cugir. Felicitări tuturor doamnelor alese astăzi în Biroul Politic OFSD Cugir! Mulțumesc domnului președinte PSD Cugir, Mircea Trifan și întregii sale echipe. Mulțumesc organizației PSD a județului Alba pentru sprijin acordat organizației de femei social democrate din Județ”, a ținut să transmită participanților, Marcela Dărămuș.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Județul Alba, prezent la Ședința Biroului Național al Seniorilor Liberali, destinată convocării Congresului din aprilie 2023

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de ieri, 18 martie 2023, la Palatul Parlamentului din București s-a desfășurat  Ședința Biroului Național al Organizației Naționale a Seniorilor  Liberali, eveniment la care au luat parte reprezentanți ai tuturor organizațiilor liberale de pensionari din țară și din municipiul București.

Din partea organizației județene Alba a pensionarilor PNL a participat ing. Aurel Voicu, reales președinte al pensionarilor PNL Alba la alegerile din octombrie 2022.

Potrivit lui Voicu, reuniunea de la București a avut pe ordinea de zi 3 puncte: Pregătirea Congresului seniorilor liberali care va avea loc pe 28 aprilie 2023 (ocazie cu care s-a format o comisie de pregătire a congresului);  Discuții pe problemele organizatorice ridicate de filiale; Prezentarea moțiunilor celor 2 candidați la funcția de președinte al seniorilor PNL pentru desemnarea candidatului ce urmează a fi ales la Congresul din aprilie. Este vorba despre liberalii Lucrețiu Todoroiu și Victor Paul Dobre. Aceste moțiuni urmează să fie discutate în fiecare birou județean al organizațiilor de pensionari.

La ședința biroului central al organizației pensionarilor a luat parte parlamentarul Virgil Guran, vicepreședinte al PNL.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Sărmășan Andrei Călin și Cutean Maria Mirela sunt noii consilieri locali în tabăra social democraților din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a luat act de încetarea de drept a mandatelor de consilieri locali aparținând lui Sava Gheorghe (director general adjunct la Societatea Uzina Mecanică Cugir) și Mihu Valentin, aleși pe listele Partidului Social Democrat – organizația Cugir, la alegerile locale desfășurate în luna iunie 2020.

Locurile  celor doi fiind declarate vacante, au fost ocupate de următorii supleanți pe lista PSD și anume: Sărmășan Andrei – Călin, respectiv Cutean Maria Mirela.

Aceștia au depus jurământul și au fost validați în ședința extraordinară de astăzi, 18 noiembrie 2022, a Consiliului Local Cugir.

În ceea ce îl privește pe Sava Gheorghe, încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir s-a produs ca urmare a opțiunii acestuia de a exercita calitatea de Director general adjunct la Uzina Mecanică Cugir, iar în cazul lui Mihu Valentin  încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir a avut loc ca urmare a demisiei acestuia (prin schimbarea temporară a domiciliului în altă țară). De menționat că Sărmășan Andrei – Călin este salariat al Fabricii de Arme Cugir, iar Cutean Maria Mirela este angajată la Uzina Mecanică Cugir.

Potrivit art. 9, alin. 2, lit. b din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de incompatibilitate sau demisie și se constată de către consiliul local, prin hotărâre, la propunerea primarului sau a oricărui consilier local.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir