cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Sport » Călin Moldovan, antrenor Metalurgistul Cugir: „Vrem să prelungim cât mai mult această perioadă extraordinară”

Călin Moldovan, antrenor Metalurgistul Cugir: „Vrem să prelungim cât mai mult această perioadă extraordinară”

Publicat în 05.04.2017 la ora 11:37

Metalurgistul Cugir este cea mai în formă echipă din Liga a 3-a  în 2017, gruparea de sub Drăgana acumulând maximum de puncte în retur, prin cele 5 victorii consecutive, unica grupare din Liga a 3-a ce a realizat un asemenea parcurs impecabil.

Ultimul succes înregistrat, 2-0 pe „Arena CSO”, cu Unirea Jucu, în etapa a 21-a a Seriei a 5-a a reprezentat un meci special, „roş-albaştrii” donând încasările jocului pentru Mateo, băieţelul de 8 ani ce suferă de multiple afecţiuni.

Partida de sub Drăgana a fost una specială, întreaga suflare fotbalistică a Cugirului s-a mobilizat pentru Mateo, băiețelul de 8 ani grav bolnav, prezent la arenă. Elevii lui Călin Moldovan au afișat tricouri inscripționate cu mesajul “Împreună pentru Mateo”, au făcut poze cu Mateo, iar Stoianof și Bold i-au dedicat golurile reuşite.

• Neînvinşi de peste 5 luni!

Itu şi compania au suferit ultimul eşec în etapa a 10-a, 1-3 la Sibiu cu AFC Hermannstadt, în 29 octombrie 2016, de atunci trecâd peste 5 luni de invincibilitate. Cugirul se plasa atunci pe locul 8, cu 13 puncte, iar acum a ajuns pe treapta a treia a podiumului, cu 41 de puncte. Cele 161 de zile de invincibilitate înseamnă 10 partide cu rezultate pozive, răstimp în care s-au strâns 28 de puncte din  30 posibile şi 6 succese consecutive. “Succesul cu Unirea Jucu este foarte important pentru noi, adversarul având jucători tineri şi interesanţi. Partida în sine a fost una peste nivelul Ligii a 3-a”, a comentat antrenorul Călin Moldovan victoria împotriva grupării conduse de fostul rapidist Adrian Iensci.

• ”Vrem să prelungim cât mai mult această stare”

Venit în toamna anului 2015 la Cugir, “principalul” Metalurgistului traversează cea mai prolifică perioadă a sa ca antrenor pe banca tehnică a metalurgiştilor. Chiar dacă se situează pe podiumul seriei, Călin Moldovan nu se gândeşte la promovarea în eşalonul superior, susţinând însă că vrea să continue această serie de senzaţie. “Am sub comandă băieţi admirabili, de caracter, şi trebuie să le mulţumesc pentru modul cum se prezintă. Noi vrem să realizăm maximum în fiecare joc, ne bucurăm de fotbal. Suntem într-o situaţie plăcută, ne bucurăm de fiecare joc şi fiecare victorie, trăim un sentiment plăcut, suntem într-o situaţie plăcută şi vrem să perpetuăm cât de mult posibil această stare”, a conchis Călin Moldovan.

Metalurgistul Cugir joacă etapa viitoare în deplasare cu ACS Fotbal Comuna Recea, o partidă cu iz de revanşă pentru mamamureşeni, după episodul petrecut în Cupa României, când echipa lui Romică Buia a ratat calificarea la “masa verde”, deşi a câştigat 9-0 împotriva juniorilor cugireni. “Este o contracandidată la podium, dar noi ne dorim să rămânem acolo sus, între cele mai bune echipe din serie, băieţii merită acest lucru”, a mai declarat Călin Moldovan.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 78 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.