cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Căldură mare la Cugir… În intervalul orar 14.00 – 15.00 pe raza orașului a fost depășit indicele de confort termic

Căldură mare la Cugir… În intervalul orar 14.00 – 15.00 pe raza orașului a fost depășit indicele de confort termic

Publicat în 28.07.2019 la ora 16:13

Astăzi, 28 iulie 2019, la Cugir a fost căldura mare, iar în intervalul orar 14.00 – 15.00 a fost depăși indicele de confor termic ITU. De asemenea ITU a fost depășit și la Alba Iulia și Sebeș. 

Indicele de confort termic, numit de meteorologi Indicator de Temperatură și Umiditate (ITU), ne spune cât de sufocantă este vremea.

ITU este stabilit pe baza unei formule complexe care conține două variabile: temeratura și umiditatea. Când valoarea ITU este sub 79 de procente, aerul este plăcut și ușor respirabil, însă când ITU depășește 80 de procente, se instalează un risc ridicat de disconfort, aerul fiind irespirabil.

Acest lucru se întâmplă mai ales atunci când temperaturile sunt ridicate și umiditatea din aer este foarte mare. O umiditate crescută poate face ca un aer cu o temperatura nu foarte ridicată fie de-a dreptul irespirabil.

Cei mai afectați sunt bătrânii, copii mici și persoanele cu probleme cardio vasculare. Medicii recomandă ca aceștia să stea pe cât posibil în casă și să consume cât mai multe lichide pentru a se hidrata.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1065 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.