cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Cadouri pentru cei dragi trimise de către cugirenii care muncesc în străinătate

Cadouri pentru cei dragi trimise de către cugirenii care muncesc în străinătate

Publicat în 24.12.2013 la ora 13:41

cadouri-din-strainatate-2013Pentru că din cauza crizei nu-şi mai permit ca altădată să-şi petreacă vacanţele în ţară, cu prilejul sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou, cugirenii care lucrează în ţări precum Spania, Italia sau Germania se străduiesc atât cât pot să-şi manifeste atenţia şi sprijinul pentru cei dragi aflaţi acasă.

Aşa se explică faptul că de aproape trei săptămâni în faţa Bisericii “Adormirea Maicii Domnului” din localitate au sosit şi anul acesta, de două ori pe săptămână, maşini de transport, în special din Spania şi Italia încărcate cu cadouri pentru familiile sau prietenii celor care au ales să-şi petreacă Crăciunul sau Anul în ţările în care muncesc de mai multă vreme.

Un obicei care aşa după cum ne mărturiseau mai mulţi cugireni se repetă de aproape 20 de ani, nu doar în prejma Crăciunului cât şi a Sărbătorilor Pascale.

Şi pentru că gestul celor plecaţi să fie răsplătit cu recunoştinţă cuvenită, localnicii fac tot ce pot ca maşinile să nu se întoarcă goale niciodată spre ţările de unde au venit. Asfel, că la rândul lor, cugirenii trimit şi ei celor dragi din tradiţionalele bucate specifice locului cum ar fi cârnaţii afumaţi, toba, slănină, virslii, pălinca, cozonacul şi nu în ultimul rând pâinea boanfă şi bătută coaptă în renumitul cuptor de la brutăria lui nenea Lae Pecu.

C. P.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 410 ori

Cadouri pentru cei dragi trimise de către cugirenii care muncesc în străinătate
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *