cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Buget de 2 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de modernizare pe strada Aurel Vlaicu, din Cugir

Buget de 2 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de modernizare pe strada Aurel Vlaicu, din Cugir

Publicat în 05.10.2016 la ora 15:59

strada-cugir-modernizare-oct-2016Luni, 3 octombrie 2016, Primăria Orașului Cugir a predat amplasamentul constructorului pentru următoarele două etape a lucrărilor de modernizare a străzii Aurel Vlaicu. Este vorba de tronsonul  rămas, în lungime de 1.840 m, de la interesecţia cu str. Colinei, până la capătul str. Aurel Vlaicu.

Potrivit studiului de fezabilitate, drumul va fi modernizat cu pavele de beton, mărginite de trotuare de lățime variabilă, încadrate cu borduri prefabricate din beton vibropresat, care va asigura accesul pietonal. Apele pluviale se vor dirija spre bordură, o parte fiind colectate în rigola de acostament amplasată la marginea părții carosabile, iar altă parte spre gurile de scurgere și apoi în canalizarea pluvială proiectate.

biserica-romano-catolica-cugir-oct-2016Lucrările de modernizare a str. Aurel Vlaicu au început anul acesta, cu modernizarea a 300 m, de la intersecţia cu str. Râul Mic, pană la intersecţia cu str. Colinei. Drumul a fost asfaltat, în timp ce tronsolul care face accesul spre Biserica Romano-Catolică a fost reabilitat cu calupuri din piatră naturală așezate pe o fundație din beton.  Zidul ce separă cele două benzi de circulație a fost reparat şi placat cu piatră naturală. Pe coronamentul zidului s-a montat un parapet din stâlpi din zidărie din piatră și mână curentă din metal, înlocuindu-se bordurile din beton prefabricat existente, aflate într-o stare avansată de degradare.

Potrivit primarului, Adrian Teban modernizarea străzii Aurel Vlaicu reprezintă o investiţie așteptată cu nerăbdare de oamenii din zonă, care circulau cu dificultate în condiții climatice defavorabile.

strada-aurel-vlaicu-asfaltare-oct-2016“Modernizarea acestei străzi este o investiţie importantă întrucât creşte confortul cetăţenilor din zonă. Ne pregătim inclusiv pentru modernizarea str. Colinei, în perioada imediat următoare vom organiza o licitaţie publică în acest sens. Odată finalizate aceste două străzi, vom putea demara o strategie privind dezvoltarea turismului către obiectivele istorice din zonă, şi mă refer la: Biserica Romano-Catolică, construită între anii 1824-1826, complexul format de Castelul de Apă, Tăul lui Nilă și viaductele cunoscute sub numele de Wasser Leine” a concluzionat primarul Cugirului.

Modernizarea str. Aurel Vlaicu se ridică la aproximativ 2.000.000 lei, iar a str. Colinei este de aproximativ  577.000 lei, ambele fiind realizate din bugetul local.

În  ceea ce priveşte Strada Colinei, datorită deselor intervenții la reţele de canalizare, nu mai există decât câteva bucăţi de asfalt, iar restul traseului fiind cu pământ. Potrivit studiului de fezabilitate, sistemul rutier va fi refăcut şi dimensionat corespunzător clasei de trafic mediu. Va fi amenajată o alee pietonală lată de  de 2,50 m din care 1,50 m este dedicată circulației pietonale și 1,00 m pentru biciclete. Totodată, vor fi create 26 locuri de parcare, dispuse în lungul străzii de o parte sau de alta.

Trebuie spus că amenajarea aleii pietonale și pistei de bicicliști care leagă Turnul de Apă de viitorul loc de agrement care se va amenaja în zona barajului de pe Râul Mic, reprezintă alte proiecte pe care Primăria Orașului Cugir doreşte să le dezvolte.

Acest articol a fost citit de 398 ori

Buget de 2 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de modernizare pe strada Aurel Vlaicu, din Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.