Rămâi conectat

Actualitate

Brad de Crăciun de 14 metri înălțime, instalații luminoase și căsuțe din lemn, amplasate în centrul orașului Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

brad-cugir-2016-noiembrieÎn cursul după-amiezii zilei de astăzi, lucrători ai Administrării Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei orașului Cugir au adus şi ridicat, pe platoul din faţa Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, tradiţionalul Brad de Crăciun.

Bradul, cu un coronament deosebit a fost adus  de la Ocolul Silvic „Sâpcea” R.A. Cugir, măsoară aproximativ 14 metri înălţime, iar peste câteva zile urmează să fie împodobit cu globuri şi beculeţe multicolore menite să confere acestuia un farmec special.

casute-cugir-2016-noiembrieTot astăzi, în fața magazinelor „Complex” s-a încheiat actiunea de amplasare a mai multor chioșcuri (căsuțe de lemn) prin intermediul cărora vor fi comercializate în perioada sărbătorilor de iarna, diverse produse căutate atât de adulți, dar mai ales de copii.

Potrivit edililor locali, startul aprinderii luminiţelor bradului va fi dat de pe data de 6 decembrie 2016, cu ocazia sărbătoririi zilei de „Sfântul Nicolae” şi urmează să strălucească până după sărbătorile de iarnă.

Nu va lipsi din decor sania trasă de reni, menită să-i încânte pe cei mici, iar strada Alexandru Sahia și spațiile din jurul bisericii vor fi decorate cu globuleţe, ghirlande şi instalaţii electrice, reprezentând imagini specifice sărbătorilor de Crăciun. În preajma bradului, ca de fiecare dată, vor fi organizate manifestări artistice consacrate sărbătorilor de Crăciun, printr-un repertoriu divers, susţinut de colindătorii unităților școlare din oraş, dar şi de corurile bisericeşti care vor concerta în cadrul unor programe cât se poate de atractive.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Vineri, 29 septembrie 2023: Ziua Porților Deschise, pe șantierul arheologic de pe Cetatea din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 10.00 locuitorii Cugirului sunt invitați în șantierul arheologic de pe Cetate, la Ziua Porților Deschise.

În cadrul proiectelor demarate cu privire la promovarea obiectivelor istorice și turistice ale Cugirului, un loc aparte îl ocupă Cetatea dacică.

Astfel, începând din acest an, un grup de arheologi condus de dr. Aurel Rustoiu de la Institutul de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române din Cluj-Napoca, împreună cu studenți și doctoranzi de la Universitatea „Babeș-Bolyai” și de la Academia Română, în cooperare cu Muzeul Național al Uniri din Alba Iulia, au reluat cercetările arheologice în Cetate.

Atât informațiile privind săpăturile mai vechi cât și rezultatele cercetărilor de anul acesta vor fi aduse la cunoștința publicului și a presei vineri 29 septembrie 2023, când va avea loc „Ziua porților deschise în Cetatea dacică de la Cugir”, începând cu ora 10.00. Manifestarea constituie și un preambul al evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni” organizat în aceeași zi de către Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 28 septembrie 2023: O nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 28 septembrie 2023, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Cugir va avea loc o nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, în compania scriitorilor consacrați, ori aspiranți, din fiecare comunitate.

Intrarea la cercul de scriere creativă este condiționată doar de apetitul pentru lectură, scris și cultură. Mai mult, autorii celor mai reușite creații literare au șansa de a fi publicați, gratuit, în antologia „Verbum”, publicație anuală a Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, care ajunge în acest an la cea de-a V-a ediție.

Activitățile de joi au loc în cadrul Proiectul 3.19 Verbum, Programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul Cultural Cugir și Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Trei străzi din Cugir au rămas astăzi, 26 septembrie 2023, fără a potabilă, în urma unei avari la o conductă

cugirinfo.ro

Publicat

în

O avarie s-a produs marți, 26 septembrie 2023, la conducta de apă potabilă, din Cugir. Locuitorii de pe trei străzi din oraș au rămas fără apă potabilă până la remedierea defecțiunii.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 26.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în orașul Cugir pe str. George Enescu, str. Mihai Eminescu și str. Arieșului din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă, până la remedierea acesteia.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere. Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258751139, în vederea intervenției. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru orice disconfort creat”, a transmis Apa CTTA Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir