Rămâi conectat

Actualitate

Bogdan Petric, manager „FARMEX” Cugir: „O farmacie nu înseamnă doar o activitate comercială, ci și organizarea de acțiuni prin care educația și sănătatea comunității să crească”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Bogdan Petric s-a născut în urmă cu 34 de ani, în Cugir și a fost binecuvântat cu o comoară nepreţuită, 3 fete minunate, soţia și cele 2 fetiţe.

A absolvit Matematică Informatică intensiv Engleză la Colegiul Naţional „David Prodan” din Cugir, urmând mai apoi Facultatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu”, iar după finalizarea acesteia, Facultatea de Nutriţie, ambele la Cluj Napoca.

După cum a ținut să ne mărturisească ,,am înţeles însă că în viaţă ori evoluezi, ori involuezi, astfel că an de an parcurg programe acreditate, la instituţii de renume, prin care mă echipez cu competenţe în domeniile în care activez.

Doar câteva exemple: General Manager Masterclass Academy, Leadership Coaching, Tehnici de Coaching pentru manageri sau chiar un masterat pe tema „Manager în activitatea de turism”, una dintre cele mai mari pasiuni fiind domeniul turismului. A fost și a râmas pasionat de sportI, în special fotbalul, unde după activitatea de arbitru, a fost implicat în diferite posturi (funcţii) alături de echipa ce a dus tradiţia fotbalului cugirean mai departe, Metalurgistul Cugir. Cititul și implicit dezvoltarea personală, închid podiumul pasiunilor pe care „le trăiește” zilnic.

– Bogdan, ce te-a determinat să alegi domeniul farmaceutic?

– Nu mi-a fost greu să aleg acest domeniu, având exemple minunate în familie. Am avut în părinţii mei un exemplu extraordinar de sacrificiu, spirit antreprenorial și pasiune pentru a ajuta oamenii, astfel aceste lucruri văzute zi de zi, mi-au intrat în inimă și în minte, așteptând cu nerăbdare să vin alături de ei, să ducem mai departe tradiţia unei farmacii ca odinioară, o farmacie alături de oameni și de comunitate, începută de ei în anul 1994. Pentru mine este o onoare și o mare bucurie ca întreaga familie, inclusiv soţia care după ce a terminat Facultăţile de Știinţe Economice și Gestiunea Afacerilor, respectiv Știinţe Politice, Administrative și ale Comunicării a urmat studii în domeniu, astfel încât toţi să fim parte a acestui proiect prin care dorim să punem umărul la dezvoltarea sănătăţii și a educaţiei în comunitatea noastră.

– Sunt cunoscute o serie de activități organizate în sprijinul comunității ale cărui artizan este mamagerul „Farmex” Cugir, farmacistul Bogdan Petric. Ce acțiuni ai realizat în acest sens și dacă poți să ne dai câteva exemple?

– Prioritatea numărul 1 în Farmacia Farmex, a fost și este sănătatea pacientului și a comunităţii noastre. Trăim zilnic misiunea care spune: „În Farmaciile Farmex primești mereu mai mult decât produse farmaceutice” și an de an, ieșim în comunitate cu o mulţime de activităţi de informare, prevenţie sau testare. Sunt foarte multe, însă aș amintii: Campania prin care ajutăm oamenii să „își construiască” o imunitate de fier, campanie în care vom oferi gratuit 13.000 de ghiduri cu 3+1 pași pentru a trece cu bine peste perioada virozelor. De asemenea, campaniile cu cortul Alphega, privind informarea și prevenţia bolilor cardiovasculare, respectiv pulmonare au adus peste 2000 de testări gratuite și mii de oameni informaţi și consiliaţi gratuit privind aceste afecţiuni. Nu în ultimul rând aș da exemplu workshopurile și atelierele ţinute, pe diverse teme de mare interes, la Colegiul Naţional „David Prodan”, Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu”, CTF Speranţa Copiilor sau chiar campania „Te joci frumos, mănânci sănătos”, când peste 100 de copii de la Grădiniţele și Școlile Generale din Cugir au aflat informaţii vitale pentru o viaţă sănătoasă.

– Ce satisfacții ți-au adus aceste acțiuni dedicate oamenilor din comunitate?

– Toate aceste campanii și acţiuni derulate în comunitate au adus pe lângă satisfacţia sufletească nepreţuită, recunoștinţă și premii la nivel naţional și internaţional. Le port cu mare drag în suflet și chiar nu aș vrea să le detaliez, deoarece scopul nostru a fost și este ajutorarea oamenilor, nu goana după trofee. Amintesc doar premiile pentru implicare în comunitate, Ambasador Alphega, faptul că în întreg anul 2019 am fost daţi exemplu la toate conferinţele naţionale Farma Practic (cea mai importanţă conferinţă din domeniul farmaceutic), am reprezentat România la Monte Carlo într-un workshop legat de viitorul farmaciei și posibilitățile de dezvoltare a noi medicamente cu ajutorul studiilor clinice alături de Farmaciști/Manageri din alte 8 țări : Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, Franța, Olanda, Cehia și Turcia (2019), a reprezentat România, la discuţia din cadrul ,,Săptămânii farmaciștilor Walgreens Boots Alliance”, alături de colegi din Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și Spania (2020) și a apărut în prestigioase reviste la nivel national, din domeniul medical, precum Medical Business sau Alphega Farmacie. ,,Cât timp voi fi implicat în acest proiect, voi lupta ca halatul alb să fie respectat și preţuit, așa cum era odată. Lumea trebuie să știe că suntem farmaciști nu vânzători, iar aprecierea mea pentru colegii care fac cinste halatului alb este nemărginită. Indiferent de greuţăţi sau pericole, un farmacist rămâne mereu în prima linie, pentru a asculta, a empatiza și a oferi pacienţilor, cele mai bune sfaturi și soluţii pentru sănătatea lor.

– Cum ai reușit să aduci farmaciile ,,Farmex” la un standard așa de ridicat?

– Am pornit de la idea că rolul unei farmacii trebuie să rămână constant indiferent de vremuri. Trebuie să arătăm celor din jur că suntem farmacii, nu aprozare, iar în momentul în care voi simţi că acest lucru este doar un vis, voi părăsi acest domeniu. Până atunci însă, vom fi trup și suflet alături de comunitatea noastră, arătând prin tot ceea ce facem preţuirea și grija pe care o purtăm oamenilor. O farmacie nu înseamnă doar o activitate comercială, o farmacie înseamnă campanii de informare, prevenţie, acţiuni de testare, conferinţe, activităţi prin care educaţia și sănătatea comunităţii să crească etc. Asta facem la Farmaciile Farmex zi de zi, iar legat de perioadele grele, specific unei epidemii/pandemii etc. cred că mai mult ca oricând farmaciile trebuie să fie alături de oameni. Dacă fiecare ar face câte puţin pentru cei din jur, lumea ar arăta altfel. Chiar dacă, uneori, nu am vrut să menţionez, Farmacia Farmex, eu farmacistul Bogdan am fost alături de comunitate, oferind gratuit oamenilor măști, dezinfectanţi și vitamine (în câteva campanii diferite), plus sprijin logistic (medicamente, mănuși, costume, dezinfectanţi) instituţiilor aflate în prima linie.

– Am văzut că pe lângă pasinea pe care o dedici profesiei ai și o serie de hobb-uri cu care îți umpli timpul liber alături de familie. Cum reușești să îmbini aceste procupări?

– Cea mai mare pasiune a mea este turismul, iar din această pasiune s-a născut blogul ,,Dream Experiences”, un loc unde încerc să ajut lumea să călătorească mai mult, însă nu oricum, să aibe parte de experienţe memorabile la fiecare călătorie. Doar anul acesta, din luna Iunie, am parcurs peste 10.000 de km prin ţară, prezentând o mulţime de locuri și locaţii cu care românii ar trebui să se mândrească. Imediat aproape este sportul, în special fotbalul, unde după activitatea de arbitru, am fost implicat în diferite posturi (funcţii) alături de echipa ce a dus tradiţia fotbalului cugirean mai departe, Metalurgistul Cugir. Cititul și implicit dezvoltarea personală, închid podiumul pasiunilor pe care ,,le trăiesc” zilnic.

– Ce mesaj ai dori să le transmit cugirenilor, la finalul dialogului dintre noi?

– Vom fi alături de cugireni, necondiţionat atât timp cât Farmacia Farmex va exista. Îmi doresc să putem ajuta cât mai multă lume, să dezvoltăm an de an comunitatea noastră și nu ne vom abate de la această misiune, atât timp cât vom putea. Fiecare zi o încep cu întrebarile : ,,cum pot ajuta astăzi? cum pot să am un impact pozitiv în jurul meu?” și cred că e important să conștientizăm că datoria noastră nu este să schimbăm lumea ci să facem diferenţa în bine în locul în care trăim. Umpleţi-vă sufletul și mintea cu lucruri pozitive, nu lăsaţi lucrurile negative precum răutatea, bârfa sau invidia să vă distrugă sănătatea (fizică și psihică) și încercaţi să răspândiţi zilnic bunătate, iubire și ajutor în jurul vostru.

– Bogdane iți mulțumesc pentru interviul acordat și îți urez mult succes în nobila ta misiune!

A consemnat:Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 38 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat, pe o stradă din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 19 mai 2024, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir