cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Biserica ortodoxă “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Vinerea are preot nou

Biserica ortodoxă “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Vinerea are preot nou

Publicat în 21.05.2014 la ora 11:29

preot-nou-vinereaDuminică 18 mai 2014, la Biserica Ortodoxă „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din localitatea Vinerea-Cugir a avut loc slujba de înscăunare a părintelui Adrian Cebotari, urmare a faptului că Oficiul Parohial 2 din localitate a rămas de câteva luni de zile fără preot. 

Adrian Cebotari s-a născut în Basarabia, dintr-o familie de intelectuali şi are ca studii Şcoala de muzică, Colegiul Politehnic, Faculltatea de Teologie, Masterat, Doctorat. Are 36 de ani şi practică slujba preoţiei de la 22 de ani, iar timp de 15 ani a fost preot la Biserica Parohiei Ortodoxe din localitatea Izvorul Ampoiului, aparţinând administrativ de oraşul Zlatna. Nu a schimbat până acum parohia, iar faptul că familia sa se află la Cugir l-a determinat să participle la concursul pentru ocuparea locului rămas vacant.

Biserica Sfinţii Apostoli ,,Petru şi Pavel’’ datează din anul 1311, este situată în incinta cimitirului din Vinerea, parohia numărând potrivit unor surse, aproximativ 350 de familii.

La slujba de numire a luat parte un sobor de 16 preoţi, în frunte cu părintele protopop de Sebeş, Ionel Arsu care a avut mandat de numire a părintelui Cebotari,din partea IPS Irineu –Arhiepiscop al Alba Iuliei .

Evenimentul a fost onorat de peste 200 de credincioşi din localitate, dar şi de oficialităţi printre care, primarul Cugirului Adrian Teban, viceprimarul Horia Rotche, primarul din Zlatna Silviu Ponoran, directorul general de la Fabrica de Arme Cugir, Mircea Trifan.                                   

  Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 616 ori

Biserica ortodoxă “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Vinerea are preot nou
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *