cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Bilanțul Poliției orașului Cugir pe primele 6 luni ale anului 2013

Bilanțul Poliției orașului Cugir pe primele 6 luni ale anului 2013

Publicat în 20.07.2013 la ora 10:30

Ioan-Cabulea-CugirLa data de 18 iulie 2013, a avut loc evaluarea activităţii  Poliţiei oraşului Cugir pe primele 6 luni ale anului 2013, activitate desfăşurată  în prezenţa şefului Inspectoratului de Poliţie judeţean Alba, chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea.

Potrivit IPJ Alba, “inspectorul principal de poliţie Şerban Paul, împuternicit şef al Poliţiei oraşului Cugir, a prezentat materialul de analiză, din cuprinsul căruia au fost desprinse următoarele concluzii:

În semestrul I – 2013, activitatea poliţiştilor cugireni s-a axat în principal pe creşterea gradului de siguranţă civică, prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi a infracţiunilor de natură judiciară. În acest sens, au fost organizate acţiuni cu caracter preventiv – reactiv şi au fost încheiate parteneriate cu unităţile şcolare, autorităţile locale, asociaţii de proprietari, ONG-uri, etc. În comunitate, în scop preventiv, poliţiştii de proximitate au executat 78 de acţiuni.

A fost evidenţiat faptul că în semestrul I – 2013, în incinta unităţilor şcolare şi zonele adiacente nu au fost înregistrate incidente în care să fie implicaţi elevi. În context, s-a evidenţiat şi faptul că în primele 6 luni – 2013, s-a intervenit la 361 de evenimente urgente semnalate prin apelul de urgenţă 112, au fost aplanate 90 de stări conflictuale.

Pentru descurajarea comportamentelor antisociale, s-a acţionat cu fermitate astfel că pentru acte sau fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice au fost aplicate 307 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 50.000 lei, iar pentru alte încălcări ale normelor legale au fost aplicate 1600 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 358.745 lei.

În intervenția sa, domnul chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, a precizat că în segmentul stradal, deşi nu avem infracţiuni grave comise cu violenţă rămase cu autori neidentificaţi, totuşi în perioada analizată pe raza oraşului Cugir au fost înregistrate două infracţiuni de tentativă de omor. Pentru prevenirea unor astfel de fapte, şeful inspectoratului a solicitat poliţiştilor să se implice mai mult pentru identificarea persoanelor predispuse la săvârşirea de infracţiuni şi documentarea activităţilor infracţionale ale acestora. „Este foarte important identificarea făptuitorilor în dosarele penale înregistrate cu autori neidentificați şi recuperarea prejudiciilor cauzate prin infracţiune”, a precizat domnia sa.

Au fost solicitate rezultate mai bune şi în domeniul combaterii delictelor silvice precum şi în cel de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale, cu accent pe domeniile prioritare stabilite la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

La finalul intervenţiei, şeful inspectoratului a insistat pe realizarea măsurilor stabilite pentru reducerea victimizării, în special în rândul minorilor pe perioada vacanţei de vară.”

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 401 ori

Bilanțul Poliției orașului Cugir pe primele 6 luni ale anului 2013
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.