Rămâi conectat

Politică

Beniamin Todosiu (deputat USR): De peste 30 de ani, PNL și PSD căpușează și jefuiesc fabricile de arme de la Cugir. Își bat joc de angajați și de un întreg oraș

cugirinfo.ro

Publicat

în

De peste 30 de ani, PNL și PSD își bat joc de angajații celor două fabrici de armament din Cugir. Oamenii au ajuns la capătul răbdărilor și i-am văzut, vineri, în stradă pentru a-și cere drepturile.

Nu vor salarii de mii de euro, ca ale șefilor înșurubați politic, ci vor salarii care măcar să le asigure posibilitatea unui trai decent. Au ajuns să fie tratați ca niște sclavi de niște politicieni interesați doar să își umple buzunarele și să își hrănească toată camarila.

1500 de lei este suma pe care o duce acasă, la familie, un angajat de la Fabrica de Arme, în contextul în care lucrează în condiții periculoase, care oricând i-ar putea pune viața în pericol. Condițiile sunt inumane și departe de cum ar trebui să arate o unitate de producție strategică dintr-un stat european și membru NATO. Secțiile au ajuns relicve ale ceea ce erau în perioada comunistă, șobolanii mișună prin toaletele turcești, iar protecția muncii e făcută să dea bine pe hârtie.

Lipsa viziunii și strategiei, managementul fără performanță, deciziile politice haotice și firmele căpușe care le sug resursele nu le oferă companiilor de stat nicio perspectivă în economia concurențială. Angajații sunt tot mai puțini și sunt majoritatea persoane în pragul pensionării, deoarece tinerii fug de coșmarul celor două vechi fabrici comuniste.

Cum putem face performanță când în posturi cheie din companiile de stat sunt promovați, de ani de zile, lipitorii de afișe și yesmenii politici? Fiecare partid, care s-a perindat la putere, și-a folosit companiile de stat ca sinecuri pentru camarila de partid. Apoi avem căpușele care sufocă companiile de stat. Firmele căpușe, bine înșurubate în zona politică, sug fondurile publice care ar trebui să ajungă în retehnologizarea și dezvoltarea companiilor din industria de apărare.

Colegul meu, fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a încercat reformarea companiilor din industria de apărare. A supărat atunci găștile de abonați la banul public. I-a cuprins disperarea când Claudiu Năsui și ceilalți miniștri USR PLUS au decis să închidă robinetele prin care se scurg în buzunarele acestor băieți deștepți banii publici. Acum, ei huzuresc din nou, pentru că PSD și PNL și-au dat mâna pentru a continua JEFUIREA companiilor de stat.

Până când mai acceptăm hoția aceasta continuă, garantată de politică? Până când acești oameni, care încă mai lucrează în cele două fabrici de la Cugir, vor mai fi bătaia de joc a celor care și-ar vinde și mama pentru o sinecură politică?

Dacă în 1989, Uzina Mecanică avea peste 18.000 angajați, în prezent, cele două fabrici desprinse din aceasta au împreună mai puțin de 2000 de angajați. UM Cugir este exemplul clasic al modului în care au decăzut companiile românești în lipsa unei strategii coerente pentru industria din România.

Uzina Mecanică Cugir și toate companiile din industria de apărare pot avea viitor, însă au nevoie de o strategie clară de dezvoltare și de un management performant și inovativ. De asemenea, la fel ca toate companiile din industria românească de armament, UM Cugir trebuie să devină competitivă pe piață prin tehnologizare, diversificarea produselor și includerea unor produse noi în portofoliu. În tot acest proces, salariile oamenilor trebuie să fie prioritare, astfel încât companiile să poată atrage forță de muncă tânără.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

Andrei Sărmășan, candidatul PSD pentru Primăria orașului Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Biroul Organizației Cugir a PSD a hotărât în unanimitate, propunerea de candidat la fotoliul de primar al orașului Cugir a lui Andrei Sărmășan.

Andrei Sărmășan s-a născut în orașul Cugir, are 37 de ani, este căsătorit și este tatăl unei feițe de 6 ani. A absolvit Universitatea „1 Decembrie 1918 Alba Iulia”, facultatea de Stiințe Economice și are un Masterat în Marketing și promovarea vanzărilor. A terminat cursul de Expert Fonduri Structurale și de Coeziune Europene. A fost mereu în contact cu locuitorii orașului Cugir și problemele acestora prin intermediul emisiunilor diverse realizate la postul de Radio Energy Cugir, mai bine de 10 ani.

„Cunoscand multe dintre problemele cu care se confruntă locuitorii orașului Cugir, implicarea mea în   politică a fost un pas firesc din dorința de a aduce schimbari pozitive la nivelul orașului în care trăim.   Doresc să mă lupt pentru o administrație mai activă și mai transparentă, mai aproape de oamneni, pentru a implemanta o politică de atragere a investitorilor și a locurilor de muncă bine plătite, de a dezvolta proiecte sociale durabile care sa aibă un impact major asupra vieții social-economice a Cugirului”, susține Sărmășan.

Sub sloganul: „Mai mult pentru Cugir, mai bine pentru oameni!”, Andrei Sărmășan își propune mai multe proiecte care vizează:

 – Sprijinirea realizarii unei asociatii a intreprinzatorilor din Cugir;

  -Realizarea unui complex de relaxare cu piscină acoperită și zona SPA;

 – Revitalizarea sistemului hotelier în vederea dezvoltarii turismului;

– Reconditionarea și reamenajarea locurilor de joaca pentru copii;

– Amenajarea unei piețe agroalimentare moderne;

– Rezolvarea problemei locurilor de parcare în Cugir și Vinerea;

– Inființarea unui centru de îngrijire a persoanelor varstnice;

– Inființarea unui Centru Respiro pentru persoanele cu dizabilitati;

– Bugetare participativa – cetățenii orașului contribuie cu proiecte făcute de ei, ce vor fi supuse dezbaterii publice și votate.

– Asigurarea accesului la servicii de sănătate de calitate pentru toți locuitorii orașului.

 – Creștea calitatii vieții, crearea identității urbane și a reprezentativității orașului la nivel de județ.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Adrian Teban este candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului Cugir, la alegerile locale din 9 iunie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

În conformitate cu statutul si cu deciziile luate de conducerea BPL Cugir, vineri, 19 aprilie 2024, a avut loc Adunarea Generală a PNL Cugir.

Reuniți în cadrul Adunării Generale, liberalii cugireni și-au aprobat candidații pentru alegerile locale, respectiv pentru fucția de primar și cele de consilieri locali.

Conform voturilor exprimate, în unanimitate, Adrian Teban este candidatul pentru funcția de primar. Adrian Teban a vorbit despre importanța omogenizării partidului și despre menținerea încrederii electoratului liberal prin respectarea angajamentelor luate în campania trecută cât și cele ce vor urma.

“Doresc să vă reamintesc faptul că am început dezvoltarea orașului prin modernizarea nevoilor de bază precum cele de apă – canal, am modernizat spitalul, sistemul de educație și cel social precum și dezvoltarea drumurilor sau amenajarea Centurii Vinerea. În continuare avem responsabilitatea de a pune în practică toate angajamentele electorale pe care partidul şi le-a asumat în campanie şi mă gândesc în primul rând la finalizarea proiectelor europene, implementarea a noi proiecte prin programele de finanțare 2021 – 2027, stimularea economiei, înființarea de zone de agrement, dezvoltarea agriculturii în zonele montane și exploatarea potenţialul turistic al zonei montane. Acestea sunt o parte dintre motivele pentru candidez la un nou mandat”, a declarat edilul orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație locală a orașului Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, Flaviu este recunoscut ca un „om al oamenilor”.

Flaviu-Lucian Rădițoiu este jurist de profesie, având o vastă experiență în domeniul dreptului, cu specializări în drept bancar, fiscal și vamal. Activitatea sa profesională îmbină experiența juridică cu un puternic simț al responsabilității sociale, demonstrată prin implicarea în programe de voluntariat la nivel național și internațional. A contribuit semnificativ la proiecte precum MagiCAMP și Family First, ajutând familii și copii în situații de criză. În ceea ce privește inițiativele locale,  printre cele mai mari se numără activitățile de susținere a sănătății și securității comunitare, în timpul pandemiei de COVID-19.

În calitate de consilier local, Flaviu a promovat și susținut proiecte vitale pentru comunitatea din Cugir, inclusiv implementarea transportului public gratuit pentru elevi, amenajarea a șase cișmele publice și organizarea unui cinematograf în aer liber. De asemenea, a fost un susținător activ al campaniei de informare și subvenționare a sterilizării câinilor, demonstrând o grijă constantă pentru bunăstarea comunității și a mediului.

Flaviu-Lucian Rădițoiu, împreună cu echipa USR Cugir, oferă o alternativă proaspătă și dinamică la actuala administrație, angajându-se să aducă schimbări benefice și să răspundă eficient și transparent nevoilor cetățenilor. Echipa Aceștia își propun să continue să fie vocea cugirenilor în administrația locală, punând accent pe integritate, inovație și colaborare pentru a asigura un viitor prosper orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir