Rămâi conectat

Actualitate

Bărbat din Cugir trimis să muncească la Primărie, după ce a mușcat de mână un polițist care voia să-l încătușeze

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un dosar de ultraj a fost finalizat cu condamnarea penală a agresorului. Bărbatul a provocat un scandal, în fața unei săli de jocuri din Cugir, a refuzat să meargă la secția de poliție și l-a mușcat de mână pe un polițist care voia să-l încătușeze.

Scandalul a avut loc în 4 iunie 2022, în zona unei săli de jocuri de noroc din orașul Cugir. La fața locului a ajuns un echipaj mixt format dintr-un polițist și un jandarm, care au luat hotărârea să îl ducă la secție pe scandalagiu. Când au încercat să îl bage în auto, acesta s-a împotrivit, a început să se zbată, să facă scandal și să se împingă cu picioarele de mașină.

În tot acest timp, inculpatul s-a agățat cu mâinile și picioarele de marginea caroseriei mașinii de poliție, s-a zbătut și a strigat, înjurând și amenințând repetat, subtil, pe cei prezenți”, se arată în motivarea instanței.

„După o altă perioadă scurtă de timp, în care inculpatul a continuat să se opună conducerii la sediul poliției, persoana vătămată (n.r. polițistul) a luat decizia încătușării inculpatului”, se arată în document.

Polițistul l-a pus la pământ pe bărbat și i-a spus colegului din jandarmerie să îi ia cătușele și să le pună la mâinile acestuia.

În aceste circumstanțe, inculpatul a mușcat, prin acțiuni succesive, mâna dreaptă a persoanei vătămate (n.r. polițistul), întâi zona încheieturii și apoi a degetului mare a mâinii drepte, la baza degetului mare, provocând răni deschise la nivelul zonei în care arcadele dentare ale inculpatului au comprimat țesuturile persoanei vătămate”, se mai susține în hotărârea instanței de judecată.

• Încătușat de patru oameni ai legii

La fața locului a mai fost solicitat un echipaj, un polițist de la IPJ Alba și un polițist local din Cugir. Cei doi au intervenit și ei, și în total cei patru oameni ai legii l-au încătușat pe bărbat (R. A.) și l-au dus la secție.

Bărbatul a fost condamnat, inițial, la un an de închisoare, pedeapsă cu amânare, pentru ultraj. Parchetul a contestat hotărârea, iar la Curtea de Apel pedeapsa a devenit mai dură, fiind aplicată varianta suspendării sub supraveghere.

„Fără a minimiza gravitatea faptei comise de inculpat (care rezultă atât din natura complexă a infracțiunii săvârșite de inculpat, modalitatea de comitere, cât și din urmările acesteia, respectiv leziunile produse persoanei vătămate, care au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare), curtea apreciază că scopul pedepsei poate fi atins și fără executarea pedepsei în regim de detenţie, care este un regim prea sever. În cauză, se constată îndeplinite condițiile privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere”, a precizat instanța de la Curtea de Apel, în 28 martie 2023.

Bărbatul a mai fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 30 de zile, în cadrul Primăriei Cugir sau în cadrul Parcului Industrial Cugir.

sursa: adevarul.ro


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir