cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Bărbat de 64 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a accidentat o femeie care s-a angajat în traversarea străzii pe lângă marcajul pietonal

Bărbat de 64 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a accidentat o femeie care s-a angajat în traversarea străzii pe lângă marcajul pietonal

Publicat în 25.10.2018 la ora 11:25

Ieri, 24 octombrie 2018, în jurul orei 19.15, poliţiştii din Cugir au intervenit pentru soluţionarea unui accident rutier produs la intersecţia străzilor Victorie cu Tineretului din oraş.

Un bărbat de 64 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism a acroşat-o pe o femeie de 57 de ani, din Cugir, care s-a angajat în traversarea străzii pe lângă marcajul pietonal.

În urma accidentului, femeia a suferit leziuni corporale uşoare. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Faţă de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă pietonilor:

  • Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
  • La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
  • Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!
  • Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
  • Când traversezi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.
  • Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
  • Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
  • Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Facebook 

Acest articol a fost citit de 750 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.