cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Bărbat de 32 de ani din Șibot reținut de polițiștii din Alba Iulia pentru furt calificat

Bărbat de 32 de ani din Șibot reținut de polițiștii din Alba Iulia pentru furt calificat

Publicat în 16.06.2016 la ora 12:29

politia_arest_dubaPoliţiştii din Alba Iulia l-au reţinut pe un bărbat de 32 de ani, din comuna Şibot, judeţul Alba, care este bănuit de comiterea unui furt din locuinţă prin care a cauza un prejudiciu în valoare de 12.000 de lei. Acesta a fost prezentat în faţa magistraţilor care au hotărât cercetarea sa în stare de arest preventiv.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au continuat cercetările într-un dosar privind un furt din locuinţă ce a fost sesizat în data de 27 ianuarie 2016.

Astfel, s-a reuşit identificarea lui R.C., de 32 de ani, din comuna Şibot, judeţul Alba, cunoscut cu antecedente penale, ca persoană bănuită de comiterea furtului.

În sarcina bărbatului s-a reţinut faptul că, în dimineaţa zilei de 27.01.2016, profitând de faptul că proprietarul unei locuinţe de pe strada Siretului din Alba Iulia a lăsat cheia de acces la vedere, a pătruns în locuinţă şi a sustras un telefon mobil, mai multe bijuterii din aur şi un ceas, bunuri în valoare totală de 12.000 de lei.

La data de 14.06.2016, cu sprijinul poliţiştilor din judeţul Caraş Severin, bărbatul a fost identificat şi reţinut pe raza localităţii Grădinari, judeţul Caraş Severin.

În cursul zilei de ieri, 15 iunie, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia şi ulterior judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia care a hotărât cercetarea sa în stare de arest preventiv, iar pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracționale a lui R.C. precum şi în vederea recuperării prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime al furturilor din locuinţă, poliţia recomandă:

  • Nu lăsaţi uşa descuiată nici pe timpul zilei, nici pe timpul nopţii, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu!
  • Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi ferestrele! Asiguraţi anexele!
  • Nu lăsaţi cheia în locuri uşor accesibile (sub preş,pe pervaz, în cutia de scrisori, ghivece cu flori etc)
  • Nu primiţi în casă persoane necunoscute care oferă spre vânzare diverse bunuri;

Acest articol a fost citit de 113 ori

Bărbat de 32 de ani din Șibot reținut de polițiștii din Alba Iulia pentru furt calificat
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.