Rămâi conectat

Actualitate

Bărbat de 30 de ani din Hunedoara condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a încercat de 8 ori să jefuiască mai multe magazine din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Hunedoara, a fost condamnat de către Judecătoria Alba Iulia la pedeapsa de 1 an şi 3 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat în formă continuată.

Faptele pentru care a fost condamnat s-au petrecut în două nopți din luna octombrie a anului 2019. În actul de sesizare s-a arătat, în esență, că inculpatul în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale:

1.În noaptea de 18/19.10.2019, a pătruns prin distrugerea uşii de acces în incinta unei firme din Cugir, de unde a sustras 17 burghie în valoare de 1400 lei, fiindu-i creat victimei un prejudiciu total de 1550 lei.

2. În noaptea de 18/19.10.2019, a încercat să pătrundă prin efracţie în incinta unui PFA din Cugir, pentru a sustrage bunuri, a distrus sistemul de închidere al uşii de acces şi geamul încăperii folosind o şurubelniţă, dar nu a reuşit să pătrundă înăuntru şi nici să sustragă vreun bun.

3. În noaptea de 18/19.10.2019, folosind o şurubelniţă, a încercat să pătrundă prin efracţie în incinta unui PFA din Cugir, pentru a sustrage bunuri, fără a reuşi însă acest lucru, distrugând însă sistemul de închidere al uşii de acces.

4. În noaptea de 18/19.10.2019, a pătruns prin distrugerea sistemului de închidere al uşii de acces în incinta Farmaciei SENSIBLU din Cugir(Farmacia Punkt), pentru a sustrage bunuri, fără a reuşi însă acest lucru, deoarece s-a declanşat sistemul de alarmă, iar inculpatul a fugit de la faţa locului.

5. În noaptea de 18/19.10.2019, a încercat să pătrundă prin efracţie în incinta magazinului alimentar aparţinând persoanei vătămate, respectiv a distrus sistemul de închidere al uşii de acces, dar nu a sustras niciun bun.

6. În noaptea de 18/19.10.2019, a încercat să pătrundă prin efracţie în incinta unei firme din Cugir, pentru a sustrage bunuri, fără a reuşi însă acest lucru, distrugând însă uşa de acces în interior şi cauzând astfel victimei un prejudiciu de aprox.2500 lei.

7. În noaptea de 26/27.10.2019, a încercat să pătrundă prin efracţie în incinta unei firme din Cugir, pentru a sustrage bunuri, fără a reuşi însă acest lucru, fiind prins în flagrant de organele de poliţie.

8. În noaptea de 26/27.10.2019, a pătruns prin forţarea unui geam şi a uşii de acces în incinta unei firme din Cugir (inclusiv în biroul administratorului), de unde a sustras o daltă, cauzându-i victimei un prejudiciu total de aprox.800 lei.

Inculpatul a recunoscut comiterea faptelor reţinute în sarcina sa şi s-a prezentat la fiecare chemare a organelor judiciare. Cu ocazia acordării ultimului cuvânt în fața instanței de judecată, acesta și-a manifestat regretul față de fapta săvârșită.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu drept de apel.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 38 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat, pe o stradă din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 19 mai 2024, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir