Rămâi conectat

Actualitate

Bărbat agresiv încătușat de jandarmi după ce a tulburat repetat liniștea publică la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

jandarmÎn urma unui apel la 112, primit ieri, 6 aprilie 2015, un echipaj de jandarmerie s-a deplasat pe strada Viitorului din oraşul Cugir deoarece gălăgia care răzbătea dincolo de pereţii unui apartament nu mai putea fi tolerată de ceilalţi locatari.

Potrivit Jandarmeriri Alba, “din spusele apelantului, se pare că înainte de a apela la jandarmi, acesta încercase să-l convingă pe proprietar să înceteze, dar fusese refuzat şi îndemnat să-şi pună “dopuri în urechi”. Sosiţi de urgenţă la faţa locului, jandarmii au luat măsuri pentru reinstaurarea liniştii în bloc, iar principalii vinovaţi au fost identificaţi ca fiind doi invitaţi ai gazdei, B.G. ( 42 de ani ) şi B.C. ( 19 ani ). Tată şi fiu, ambii din Cugir, pentru faptele lor au fost sancţionaţi contravenţional, primul cu avertisment scris, iar al doilea cu avertisment verbal.

Deşi la plecarea jandarmilor cei care petreceau au admis să-şi continue cheful fără a-i mai deranja pe vecini, la numai 30 de minute jandarmii au fost rechemaţi în acelaşi bloc de locuinţe deoarece distracţia scăpase din nou de sub control. Aceeaşi persoană a fost identificată ca fiind principala vinovată de tulburarea liniştii locatarilor. Este vorba de B.G. ( 42 de ani ), care de data aceasta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 500 de lei. În momentul aplicării sancţiunii, proprietarul apartamentului care găzduia cheful a intervenit într-un mod agresiv, solicitând echipajului de jandarmerie să plece şi să-i lase în pace invitaţii. Aflat în avansată stare de ebrietate, a ameninţat patrula cu acte de violenţă, drept pentru care a fost încătuşat şi invitat la sediul Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Cugir, fiind predat ulterior unui echipaj de poliţie pentru continuarea verificărilor. Văzându-şi prietenul condus de jandarmi, B.C. ( 19 ani ), care cu numai câteva minute înainte fusese avertizat verbal, a intervenit şi a încercat să împiedice acţiunea legitimă a forţelor de ordine. A fost calmat, fără a fi nevoie de folosirea mijloacelor din dotare, iar pentru fapta sa a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 3000 de lei.

Pentru prevenirea acestor fapte atragem atenţia că, potrivit prevederilor legale, tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 1000 de lei. De asemenea, constituie tot contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 3000 şi 6000 de lei fapta de împiedicare, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliţiei ori al altui organ de stat sau de a lua măsurile necesare pentru menţinerea ori restabilirea ordinii publice.”


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Miercuri, 15 mai 2024: Ziua Porților Deschise, la Centrul de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Lotus Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Direcția de Asistență Socială Cugir vă invită să participați la prima ediție a Zilei Porților Deschise la Centrul de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Lotus, în data de 15 mai 2024, începând cu ora 10.00.

În sediul de pe strada Victoriei, Nr. 5 (fosta alimentară Zaharia) veți avea posibilitatea de a cunoaște și interacționa cu familia Lotus, formată din seniori și profesioniști DAS Cugir, putând vedea la noi acasă cum se nasc interacțiuni între generații, cum se creează produse artizanale și mai ales amintiri, într-un mediu cald, profesionist și iubitor.

Vă așteptăm, așadar, să deveniți parte a centrului Lotus și să ne bucurăm, împreună, de o zi în familie!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir