cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Au început lucrările pentru construcția unui sector de reproducție la ferma de creștere a porcilor de la Sibot

Au început lucrările pentru construcția unui sector de reproducție la ferma de creștere a porcilor de la Sibot

Publicat în 09.07.2013 la ora 9:55

În urmă cu câteva zile la S.C. SIGPIGFERM S.R.L. din Șibot, unitate destinată creșterii și îngrășării porcilor au început lucrările la sectorul pentru reproducția suinelor, capacitatea maximă proiectată reprezentând o hală de reproducție pentru 680 scroafe și o maternitate pentru 1792 de purcei.

crescatorie-de-porci-sibot„Folosindu-ne de tehnologii moderne și utilaje noi, nu vom mai fi nevoiți să cumpărăm purcei pentru îngrășat la un preț ridicat și astfel vom putea obține o producție de carne de porc la un preț mult mai competitiv, superioară atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ,  valorificând astfel la un nivel superior capitalul investit”, ne-a declarat șeful de fermă Alexandru Szekely.
Necesitatea realizării acestei investiții rezultă din faptul că în baza unui studiu de piață s-a constatat că cererea de suine pe piața din România este mult mai mare decât oferta – din acest motiv cantitățile mari de carne de porc pentru procesatori provin din import în stare refrigerată sau congeleta. Această situație face ca în prezent, România să importe cca. 2,5 milioane capete anual.
Potrivit șefului de fermă, sectorul de reproducție va avea o suprafață construită de 5646 m.p., va fi dotat cu parcaje și platforme betonate, căƒi de acces, sitem de aerisire – ventilare, bazin vidanjabil, depozit cadavre animale ce va fi amenajat conform normelor sanitar-veterinare, padocuri, cântar etc.
De menționat este faptul că beneficiarul deține în exploatare, prin Societatea Agroprest S.R.L. Șibot 376 hectare de teren agricol, dintre care 50 hectare sunt în proprietate iar restul sunt administrate în baza unor contracte de arendă, pe care le cultivă cu cereale.

Acest articol a fost citit de 725 ori

Au început lucrările pentru construcția unui sector de reproducție la ferma de creștere a porcilor de la Sibot
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *