cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Au început lucrările la centura ocolitoare a localităţii Vinerea

Au început lucrările la centura ocolitoare a localităţii Vinerea

Publicat în 09.11.2019 la ora 12:15

Administrația publică locală din Cugir a demarat una dintre cele mai așteptate investiții: varianta ocolitoare a localității Vinerea. Contractul de execuție a fost semnat cu S.C. Elis Pavaje S.R.L., societate care a câștigat licitația publică organizată de Primăria Cugir și care va avea la dispoziție 15 luni să finalizeze lucrarea.

Așadar, dacă totul va decurce conform graficului, la sfârșitul anului viitor, cugirenii vor ieşi la Şibot prin noua centură ocolitoare a localităţii Vinerea.

Valoare totală a investiției este de 11.538.787 de lei, fondurile provenind din Programului Naţional de Dezvoltare Locală și bugetul local al orașului Cugir. Potrivit primarului Adrian Teban, varianta ocolitoare creează condiţii de circulaţie bune şi sigure, și va avea inclusiv beneficii economice.

“În primul rând, crearea unei rute ocolitoare a localităţii Vinerea însemnă mai multă siguranță pentru participanții la trafic, atât pentru conducătorii auto, cât și pentru pietoni. În momentul de față, traficul dinspre și înspre Cugir trece prin mijlocul localității Vinerea, de la mașini mici până la mașini de mare tonaj încărcate cu material lemnos sau TIR-uri ale societăților comerciale, producătoare de piese auto, armament și muniție. Acest lucru implică o serie de riscuri, care vor fi eliminate odată cu direcționarea circulației în afara localității. În plus, decongestionarea traficul reduce inclusiv timpul de transport al mărfurilor, aspect de mare interes pentru agenții economici din oraș. Tot la beneficii, putem enumera diminuarea poluării, a deteriorării continue a carosabilului și a structurii de rezistență a caselor, produse de autovehiculele de mare tonaj”, ne-a relatat primarul orașului Cugir.

Viitoarea centură va fi conectată direct la DJ 704 la o distanţă de circa 500 m de intrarea în localitate (dinspre Șibot), prin intermediul pasajului C.F.R. şi a unui drum de exploatare agricolă. Ea va urma aliniamentul liniei ferate, până la tecerea la nivel cu calea ferată (dinspre Cugir), unde se va uni cu str. Victoriei. Conform informațiilor primite de serviciul de specialitate din cadrul primăriei, se afă în plină desfășurare lucrările de terasamente, operații care sunt avantajate și de vremea destul de bună pentru această perioadă.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1781 ori

Comentarii

Un Comentariu la Au început lucrările la centura ocolitoare a localităţii Vinerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.