Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Au fost premiați câștigătorii concursului de matematică “Profesor Ioan Mariş” care a avut loc în weekend la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

La Colegiul Naţional “David Prodan” din Cugir a avut loc miercuri dimineaţa fesivitatea de premiere a câştigătorilor concursului de matematică organizat în memoria profesorului Ioan Mariș.

Premiati-Concurs-de-matematica-Profesor-Ioan-MarisLa evenimentul de înmânare a premiilor, constând în sume de bani, (300-100 de lei), în funcţie de rezultatele obţinute (locurile I-III), a fost prezent un grup de foşti elevi ai cunoscutului profesor de matematică, organizatorii de fapt ai respectivului demers competiţional aflat anul acesta la cea de-a IV-a ediţie.

În urma concursului desfăşurat sâmbăta trecută, membrii jurului au stabilit rezultatele finale, iar azi dimineaţă au acordat, într-un cadru festiv la care au participat peste 100 de elevi şi cadre didactice ale colegiului, premiile meritate, în funcţie de locurile ocupate de concurenţi pe ani de studiu, astfel:

Clasa a IX-a:
Locul I  – Murg Daniel – Colegiul Naţional “David Prodan”
Locul II – Morcan Cătălin Vlăduţ – Colegiul Naţional “C Brediceanu ”- Lugoj
Locul III – Chirilă Marius – Colegiul Naţional “David Prodan” Cugir

Clasa a X-a:
Locul I – Trif Paul  – Colegiul Naţional “David Prodan” Cugir
Locul II – Linuţ George – Colegiul Naţional “David Prodan” Cugir
Locul III – Jugariu Mihai – Colegiul Naţional “David Prodan” Cugir

Clasa a XI-a:
Locul I – Ciulea Julieta  – Colegiul Naţional “David Prodan” Cugir
Locul II –  Trancă Larisa – Colegiul Naţional “David Prodan” Cugir
Locul III – Boca Raluca Maria – Colegiul Naţional “David Prodan” Cugir

Clasa a XII-a:
Locul I   – Benea Lidia –  Colegiul Naţional “David Prodan” Cugir
Locul II  – Negrea Andreea Elena – Colegiul Naţional ,,David Prodan” Cugir
Locul III  – Simoiu Dragoş  –  Colegiul Naţional ,,David Prodan” Cugir

A mai fost acordat un ,,Premiu special”, elevei Barbu Ştefana, clasa a IX-a de la Colegiul Tehnic “ID Lăzărescu” Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Mara Roman, elevă a Colegiului Tehnic „Ion. D. Lăzărescu” Cugir, calificare la etapa națională a Olimpiadei de Chimie

cugirinfo.ro

Publicat

în

Performanța deosebită reușită de o elevă de la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir. Mara Roman a reușit să se califice la faza națională a Olimpiadei de Chimie.

Mara este elevă în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir. Tânăra s-a calificat de curând la etapa națională a concursului de chimie „Petru Poni”.

„Eforturile elevilor și concentrarea, seriozitatea și implicarea profesorilor sunt vizibile și aduc satisfacții pe măsură!

Cu bucurie anunțăm încă o calificare la Națională la una dintre cele mai dificile discipline: chimia. Concursul adresat liceelor tehnologice, vocaționale, câștigat și în 2024 și de un reprezentant al școlii noastre ne aduce speranță și certitudinea că ceea ce facem aici la Lăzărescu, nu facem în zadar!

Lui Petru Poni îi datorăm și faptul că a publicat primele manuale de fizică și de chimie în limba română.

Fetei de clasa a X-a care va participa la faza națională a Concursului îi ținem pumnii strânși, dnei prof. Pereanu îi urăm să aibă elevi la fel de implicați, pe care să-i învețe cu drag tainele chimiei și sunt convins că pentru toți profesorii cu vocație, a lucra cu tinerii rămâne un adevărat mod de viață”, a transmis Ionuț Iancu.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Rezultate excelente pentru elevii de la Colegiul Național „David Prodan” Cugir, la Olimpiadele de Limba Italiana și Spaniolă

cugirinfo.ro

Publicat

în

O calificare la etapa națională a olimpiadei de limba spaniolă și un premiul III, o mențiune la limba italiană și o mențiune la limba spaniolă.

Mai multe rezultate deosebite la olimpiadele de limbi străine, vin tot din direcţia spaniolă-italiană, prin intemediul a 4 elevi care spun că alături de performanţă, se mândresc şi cu experienţa acumultată şi bucuria de a-ţi reprezenta colegiul în cadrul unei competiţii de bază la nivel naţional.

Dănilă Maria Angeles din a clasa a IX-a B profilul științe ale naturii, Budău Maria din a clasa a IX-a A profilul matematică informatică intensiv informatică, Codarcea Kevyn Flavius din a clasa a IX-a B profilul științe ale naturii şi Bebeşelea Bogdan din a clasa a IX-a B profilul filologie intensiv limba engleză sunt cu toţii la prima participare la o olimpiadă de limbi romanice iar experienţa traită spun ei, a fost cu siguranţă de neuitat.

Să aflăm însă câte ceva despre modul în care filtrează ei aceste rezultate care nu sunt deloc de ignorat avand în vedere faptul că Maria Angeles s-a calificat pe locul II și ne va reprezenta colegiul la etapa națională în urma redistribuirii locurilor la nivel național, Kevyn a obţinut un frumos loc III, Maria menţiune la limba italiană şi Bogdan mențiune la limba spaniolă.

„Eu m-am născut în Spania unde am locuit 10 ani după care m-am mutat cu familia în România. Din păcate în școala generală nu am mai avut nici o legătură cu limba spaniolă care îmi e atât de dragă dar când am ajuns la Colegiul Național David Prodan mi s-a oferit șansa să particip la olimpiada de limba spaniolă. Profesorii m-au încurajat și mi-au spus că merită să încerc chiar dacă rezultatele pot să nu fie pe măsura așteptărilor mele ținând cont de lipsa unui contact constant cu limba spaniolă în ultimii 5 ani. Pe lângă susținerea profesorilor am beneficiat și de ore gratuite pentru pregătire. După ce am participat la faza județeană olimpiadei eram sceptică în legătură cu rezultatul, până în ziua în care doamna dirigintă m-a contactat și m-a felicitat pentru că am obținut premiul II și m-am calificat la faza națională. Le mulțumesc cadrelor didactice și școlii pentru încurajarea și susținerea în această experiență de neuitat”, a declarat Dănilă Maria Angeles, clasa a IX-a B.

„Am participat la olimpiada de limba spaniolă la îndrumarea și încurajarea doamnei Anca Muntean diriginta mea căreia îi mulțumesc că a crezut în mine. Această experiență mi-a oferit oportunitatea să-mi valorific cunoștințele pe care le-am acumulat în perioada cât am locuit departe de țara mea natală. Deși rezultatul pe care l-am obținut nu a fost pe măsura așteptărilor mele m-a motivat ca să mă pregătesc și mai bine pentru anul următor și sper să reușesc să reprezint colegiul meu la faza națională”, a declarat Codarcea Kevyn Flavius, clasa a IX-a B.

„Sunt bucuroasă că prin această olimpiadă am avut ocazia să-mi pun la încercare cunoștințele și abilitățile lingvistice. Chiar dacă rezultatul nu a fost cel pe care mi l-am dorit sunt conștientă că fiecare moment pe care l-am dedicat acestei competiții m-a ajutat să cresc și să învăț mai mult. Fiecare efort depus, exercițiu rezolvat și obstacol întâlnit nu au fost în zadar, au fost doar pași pe drumul către succesul meu viitor. Este important să ne amintim că fiecare experiență, fie ea și în aparentă „un eșec”, ne oferă oportunitatea de a ne îmbunătăți și de a crește. Poate nu am obținut locul pe podium pe care mi-l doream, dar am câștigat înțelepciune, perseverență și experiență. Sunt hotărâtă să continui să muncesc din greu, să învăț din fiecare provocare și să nu renunț niciodată la visurile mele. Aș dori să închei prin a-i mulțumi doamnei profesoare Anca Munteanu pentru că m-a îndrumat și ajutat pe tot parcursul pregătirii mele”, a declarat Budău Maria, clasa a IX-a A

„Pentru mine, șansa de a participa la această olimpiadă a fost ceva nou. Sunt mulțumit de ceea ce am reușit. Cu ambiție și seriozitate mi-am dat seama că pot să realizez ceea ce îmi doresc. Vreau să-i mulțumesc din suflet doamnei profesoare Anca Munteanu pentru răbdarea, îndrumarea și sprijinul pe care mi l-a oferit. În anii care urmează sper să obțin rezultate cel puțin la fel de bune ca acesta”, a declarat Bebeșelea Bogdan, clasa a IX-a C

Felicitări pentru rezultate, copii ! Vă urăm mult succes în continuare şi suntem siguri că vom mai scrie multe articole despre voi în anii care vor urma!

Profesor,
Alisie Anca


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Proiect cu efecte pozitive asupra sănătății fizice și mentale, în rândul tinerilor din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Recent, la Cugir s-a derulat Proiectul: „Natura – portal către cunoașterea lui Dumnezeu”, demers având ca scop promovarea activității fizice prin conectare cu natura, încurajarea interacțiunii intergeneraționale și facilitarea explorării și descoperirii biodiversității.

Un proiect menit să dezvolte o mai mare apreciere pentru mediul natural și să beneficieze de efectele pozitive ale mișcării în aer liber asupra sănătății fizice și mentale.

Activitatea s-a desfășurat în parteneriat cu Asociația de Ecologie și Turism „Năsâpiște”, reprezentată prin Vasile Țîrlea, cu colaboratorul proiectului Via Transilvanica – Adrian Frățilă și unul din întemeietorii grupului iubitorilor de istorie „Dacii Singidavei” – scriitorul Vasile Dumitru.

Grupul de elevi ai Liceului Tehnologic „I. D. Lăzărescu” Cugir, condus de părintele Adrian Cebotari, au urcat pe dealul „Cetate”, un platou deasupra căruia se află vechea cetate dacică Singidava.

Vasile Dumitru le-a amintit tinerilor că această cetate a fost menționată de Ptolemeu ca fiind cea mai mare și mai bogată cetate de pe Valea Mureșului, care a făcut parte din lanțul de cetăți dacice de apărare a Sarmizegetusei din Munții Orăștiei.

Vasile Țîrlea le-a vorbit elevilor despre importanța biodiversității, definind-o ca un organism viu care în prezent este amenințat din cauza exploatării iraționale a naturii din partea omului. El a menționat că conservarea biodiversității, așa cum a fost creată de Dumnezeu, ne oferă aer curat, apă proaspătă, soluri de calitate, dar ne ajută și la evitarea schimbărilor climatice și la reducerea impactului catastrofelor naturale.

La rândul său, Adrian Frățilă a insistat pe importanța practicării sportului și a activităților fizice pentru menținerea sănătății, argumentând că din tinerețe activitatea fizică întărește musculatura și articulațiile, sporește nivelul de oxigen în organism, întărește sistemul imunitar, fortifică oasele și reduce semnificativ apariția în timp a multor boli.

Acest proiect le-a permis tinerilor să facă un schimb de experiențe și cunoștințe legate de activități sportive, orientare turistică, de istorie a locurilor natale, de promovare a a spiritului de comuniune și colaborare; le-a oferit inspirație și motivare reciprocă facilitând creșterea personală și dezvoltarea abilităților în aceste domenii.

Elevii participanți și-au exprimat dorința ca următoarea activitate să se desfășoare pe un alt versant ce „străjuiește” orașul –,,Scăunel”, unde participanții vor putea vizita celebrul apeduct Wasserline.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir