cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Sport » Atletul cugirean Vasile Hârjoc a primit distincţia „Medalia de onoare a oraşului Cugir”

Atletul cugirean Vasile Hârjoc a primit distincţia „Medalia de onoare a oraşului Cugir”

Publicat în 29.10.2019 la ora 10:00

Aleșii Cugirului au aprobat, recent, în ședință ordinară, acordarea distincției „Medalia de Onoare a orașului Cugir” sportivului Vasile Hârjoc, pentru întreaga activitate sportivă și rezultatele de excepție obținute la competițiile naționale și internaționale de atletism, prin care a fost promovat renumele orașului Cugir.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de social democrații: Mircea Simu, Laurenţiu Duma, Julieta Isarie, Alexandru Micaciu, Monalisa Borza, Mihaela Bota și Adrian Păștină.

Născut la data de 25 februarie 1953, în localitatea Cut, județul Alba, Vasile Hârjoc a făcut studiile la Cugir (Liceul industrial), iar ulterior a urmat cursurile Școlii Militare de Maiștri, lucrând la Uzina Mecanică Cugir, unde și-a desfășurat activitatea până în anul 1998, când s-a pensionat. Din anul 1991 începe să participe la competițiile naționale și internaționale de atletism la probele de maraton și semimaraton, probe de cros și alergare pe șosea, pentru seniori, având rezultate deosebite.

În prezent este legitimat la Clubul Sportiv Orășenesc Cugir și se antrenează cu profesorul Gheorghe Hăprian. Din activitatea prodigioasă pe plan sportiv, amintim unele dintre cele mai importante succese sportive, prin care atletul veteran a dus numele orașului Cugir şi al României pe toate meridianele lumii: peste 15 titluri naționale, balcanice și europene la probele de maraton și semimaraton, desfășurate în România, Bulgaria, Grecia, Italia, Spania, Ungaria; participări și clasări meritorii la celebrele probe de maraton din Boston, Chicago, Puerto Rico, New York, culminând cu câștigarea probei de maraton de la Las Vegas în anul 2006.

Numai în anul 2019, alergătorul a obținut șase titluri de campion național și a urcat de trei ori pe podiumul campionatelor internaționale de la Veneția – Italia, Torun – Polonia și la Balcaniada de pistă – București.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 663 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.