Rămâi conectat

Sport

Atleții din Cugir, pe podiumul Concursului Naţional „Trofeul Alutus” desfăşurat la Râmnicu Vâlcea

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

atletiLa finele săptămânii trecute, în municipiul Râmnicu Vâlcea a avut loc cea de-a III-a ediţie a Concursului Naţional de Orientare Sportivă „Trofeul Alutus”, competiţie organizată pe două etape de concurs: proba de Sprint, desfăşurată în parcul „Mircea cel Bătrân” şi proba de Medie distanţă, desfăşurată în pădurea „Petrişor”.

Fiind şi ultima competiţie naţională din acest an, „Tofeul Alutus” a fost extrem de disputat, aducând satisfacţii deosebite sportivilor cugireni şi antrenorului Gheorghe Nedea, aceştia impunându-se într-o manieră categorică la majoritatea categoriilor din concurs. Astfel, Octavian Matei a prins locul I la categ. M 12, Bianca Moldovan s-a situat pe locul I la categ. F 16, Cristina Marincaş a ocupat locul I la categ. M18, Vasile Aluaş a fost fruntaş la cat. M 18, Mircea Rus s-a clasat pe locul II la categ. M 10, Paul Muscaliuc – loc II la categ. M 18 şi Florin Boie – locul III la categ. M 14. La aceste rezultate putem adăuga faptul că atleții din Cugir care practică acest sport în cadrul Palatului Copiilor din Alba Iulia s-au făcut remarcaţi în vara acestui an, prin câştigarea a numeroase concursuri naţionale de turism şi orientare care au culminat cu obţinerea locului III pe echipe la campionatul naţional şcolar. De reamintit prestaţia elevilor: Cristina Marincaş – locul I la cat. F 16, Bianca Moldovan – locul II la cat. F 14, Bianca Hechel – locul III la cat. F 12, Florin Boie – locul III la cat. M 14, Ionela Neag – locul III la cat. F 14 şi Raul Muscaliuc – locul III la cat. M16. Aşadar, acest excelent sport, ce se desfăşoară în cel mai mare „stadion” – pădurea, în care se spune că sportivii trebuie să aibă mintea de şahist şi picioare de atlet, a demonstrat încă o dată că tradiţia din Cugir, privind orientarea sportivă, continuă ca urmare şi a faptului că pădurile din împrejurimi oferă o bază de antrenament cum puţine sunt în ţară.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultate finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 18 mai 2024, în sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” din Cugir s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Rezultatele finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah” sunt următoarele:

Câștigătorul turneului – Daniel Cristian Oltean (ACS Șah Club Vados Arad) – 8 victorii. Acesta a primit și o mențiune specială din partea organizatorilor

Locul 2: Andrei Răzvan Burja – Udrea (CSM Unirea Alba Iulia) – 7 victorii

Locul 3: Alexandru Macalet (CSM Unirea Alba Iulia) – 6 victorii

Locul 4: Vlad Stan (CSM Unirea Alba Iulia) – 5 victorii

Locul 5: Sorana Lațiu (Metalurgistul Cugir) – 4,5 victorii

Pe lângă cele cinci premii la concursul general, s-au mai acordat următoarele:

Locul 1 juniori sub 18 ani – Anndrei Crăciun Moga (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 16 ani – Ioan Teodor Hentea (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 14 ani – Sofia Chiluț Olariu

Locul 1 juniori sub 12 ani – Flaviu Sara Lațiu (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori cu ELO < 1800 – Darius Dudaș

Locul 1 juniori cu ELO < 1600 – Alexandru Budae

Au fost acordate și două premii speciale: Andrei Eduard Crețu și Andrei Daniel Iagăr.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Start în cea de-a II-a ediție a Festivalului șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” Cugir a luat startul azi, cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Organizatorii concursului sunt: Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir împreună cu Asociația pentru Știință și Progres „Pitagora” Cugir (reprezentată de profesor/președinte Ovidiu Crăciun), și Star Transmission Cugir ( care asigură susținerea financiară pentru festivitatea de premiere).

Festivalul șahistic a reunit 25 participanți, copii cu vârste între 8 – 18 ani, reprezentînd orașele Cugir, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș și Orăștie.

Competiția șahistă este structurată în 3 concursuri: blitz – participă copii cu vârsta până la 18 ani (durata probei 3 ore), dezlegări (durata probei 1oră) și Campionatul Național de Dezlegări al Franței (turneu – open – durata probei 2 ore și 30 minute).

La ora când publicăm acest material, evenimentul se află în derulare, urmând să revenim cu rezultatele întrecerii în cursul acestei seri.

De menționat că următoarea competiție de acest nivel care se va desfășura la Cugir, va fi programatî în data de 30 iunie (Campionatul Național de Dezlegări al al Israelului).

Constantin PREDSCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, victorie la despărțirea de fani: Metalurgistul Cugir – ACS Tg Mureș 3-2 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

La ultima reprezentație stagională în fața propriilor fani, Metalurgistul Cugir a învins ACS Tg. Mureș, scor 3-2 (1-1), „roș-albaștrii” despărțindu-se cu o victorie de suporteri.

Gazdele au deschis scorul prin Bura (23), egalarea fiind reușită de Gliga un minut mai târziu. La reluare, în minutul 56, Giosu a fost eliminat, fază la care s-a dictat penalty, lovitura de pedeapsă fiind transformată de P. Păcurar. Cocan a majorat avantajul amfitrionilor (72), iar Gliga a stabilit rezultatul final în minutul 82, cu o dublă.

Ne bucurăm pentru această victorie, mai ales că în acest an nu am mai câștigat în fața fanilor din martie, la prima etapă din 2024, cu Industria Galda. E un succes important pentru jucători, pentru mine, pentru oraș și câțiva fotbaliști care își termină contractul. Sunt fericit, am avut atitudine, determinare, tot ce trebuia la un asemenea meci. De asemenea, mă bucur pentru debutul ca titular al lui Ianis Herlea, chiar dacă a primit două goluri, a dovedit că ne putem baza în viitor”, a spus Lucian Itu.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir