cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Ateliere „eTwinning” în cadrul parteneriatului încheiat între Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir și Casa Corpului Didactic din Alba Iulia

Ateliere „eTwinning” în cadrul parteneriatului încheiat între Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir și Casa Corpului Didactic din Alba Iulia

Publicat în 24.02.2019 la ora 18:10

La Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir s-au desfășurat recent, două ateliere eTwinning in cadrul Proiectului de parteneriat cu acelasi nume, parteneriat realizat între instituția mai sus amintită și Casa Corpului Didactic din Alba Iulia.

eTwinning facilitează cadrelor didactice crearea de proiecte de colaborare interşcolară pentru elevi, utilizând platforma europeană www.etwinning.net. Cadrele didactice pot elabora proiecte educaţionale în colaborare cu colegii lor, prin intermediul cărora să vizeze obiective de formare şi de dezvoltare a competenţelor elevilor în diverse domenii.

 Platforma etwinning.net este o comunitate a şcolilor din Europa, reunind peste 654.000 de cadre didactice din peste 205.000 de şcoli. Din cadrul acestora, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir este singura şcoală din judeţul Alba care a obţinut tilul de Şcoală Etwinning, datorită implicării în proiecte de acest fel. Organizatorii acestor ateliere sunt  chiar iniţiatorii parteneriatului, respectiv: director adjunct, prof. Laura Teban, prof. Nicoletta Huştiuc, prof. Flavia Oniga şi prof. Anca Sicoie.

La aceste ateliere au participat cadre didactice din Cugir si din judetul Alba, respectiv din Sebes, Alba Iulia, Tartaria si Salistea. Atelierul s-a desfasurat intr-o zi si on line, ca eveniment in direct pe etwinning, unde au participat cadre didactice care s-au inscris din intreaga tara.

Aceste ateliere au fost realizate cu scopul cresterii nr cadrelor didactice care folosesc platforma etwinning in procesul instructiv-eduicativ, si totodata au fost organizate in cadrul diseminarilor proiectelor Erasmus+ pe care Scoala Gimnaziala Nr. 3 le implementeaza: KA1 Tales-coordonator, prof. Laura Teban si KA 2 Earthworm-coordonator, prof. Nicoletta Hustiuc.

Activităţile s-au desfăşurat după ce în prealabil cadre didactice din Cugir si din întreg judeţul s-au înscris pentru participare completând un formular Google. „Astfel, dat fiind faptul ca Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir a primit de anul acesta titlul de Şcoala Etwinning, cadrele didactice s-au dovedit a fi foarte interesate. Datorită acestui fapt, a fost nevoie să organizăm două zile de atelier, nu doar una, cum fusese planificat initial. Astfel, în cele două zile au participat un număr de 70 cadre didactice, număr impresionant”, ne-a declarant coordonatorul de proiect, prof. Nicoleta Huștiuc.

De remarcat faptul că, la atelierul  etwinning au fost atinse următoarele obiective: realizare conturi pe platforma de colaborare internationala Etwinning, operarea cu instrumente web: canva, slideshare, mentimeter, kahoot, classroom  timer, animoto, jinsaw puzzles, mind map.

În fiecare din cele două zile a fost realizata diseminarea proiectelor Erasmus+ şi acordarea materialelor de diseminare,  prin explicarea folosirii instrumentelor web si totodata folosirea etwinning in cadrul acestor proiecte, respectiv realizarea grupurilor etwinning, participarea la proiecte etwinning si crearea de proiecte etwinning ca fondator, folosirea twin space ului unui proiect, pasi pentru realizarea unui proiect de success. Planificarea detaliată a acestui atelier a permis folosirea cât mai multor instrumente web cu exemplificare clară,cadrele didactice participante fiind deosebit de active, drept pentru care în fiecare zi la finalul activităţii, în urma unei evaluări interactive li s-a acordat certificate de participare.  La aceste ateliere au participat şi cadre didactice din Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir care au şi care nu au avut până la participarea la curs conturi etwinning.

„Activitatea întreagă va fi evaluată conform graficului printr-un chestionar de feedback, în urma căruia vom cunoaşte efectiv câte cadre didactice şi-au făcut conturi pe platforma etwinning, parte integrantă Erasmus+ şi câte urmează să creeze sau să participe la proiecte de acest fel.

Mulţumim pe această cale tuturor participanţilor şi aşteptăm ca activitatea noastră de voluntariat, după orele de curs, să dea roade”, a conchis prof. Nicoleta Huștiuc.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 401 ori

Ateliere „eTwinning” în cadrul parteneriatului încheiat între Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir și Casa Corpului Didactic din Alba Iulia
5 (100%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.