Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Atelier pentru scrierea proiectelor Erasmus+, la Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 9 – 11 ianuarie 2019 Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Cugir a fost gazda unui atelier pentru scrierea proiectelor Erasmus+, din cadrul Acţiunii Cheie 2, respectiv a proiectelor de parteneriat strategic pentru inovare , schimb de bune practice şi proiecte de parteneriat interşcolar.

Deoarece Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Cugir implementează în al doilea an două proiecte Erasmus+, respectiv pentru Acţiunea Cheie 2 Proiectul de Parteneriat Strategic „Earthworm”, iar pentru acţiunea Cheie 1 „Tales”, s-a considerat necesară organizarea acestui atelier, pentru care s-au înscris cadre didactice din Cugir, din judeţul Alba şi nu numai. Pentru cei care au dorit să participe la acest atelier a fost necesară încrierea prin completarea formularului de candidatură necesar aplicării la acest curs de scriere de proiecte Erasmus+ pe platforma Erasmus+.ro, apoi au fost selectate dintre cei care şi-au depus candidaturile doar cadrele didactice eligibile.

Atelierul ParteneriatE+ face parte din oferta de formare a ANPCDEFP pentru organizaţiile sau instituțiile eligibile și este susținut de membrii reţelei de formatori Erasmus+. Atelierul este dedicat dezvoltării de proiecte de parteneriat strategic în cadrul programului european pentru educaţie, formare profesională şi tineret Erasmus+, domeniul Educație Şcolară.

Acest atelier s-a adresat  managerilor sau personalului unor organizaţii sau instituţii eligibile care nu au mai coordonat proiecte de parteneriat strategic aprobate în România prin programul Erasmus+, domeniul Educație Şcolară. Totodată acest atelier vizează și proiectele de schimb interșcolar.

Scopul atelierului a fost să ofere un cadru adecvat de interacțiune și sprijin personalizat în vederea finalizării etapei de proiectare și completării unui formular de candidatură pentru un proiect de parteneriat strategic în cadrul programului Erasmus+.  În cadrul atelierului, în fiecare din cele trei zile cât s-au desfăşurat activităţile, formatoarele Agentiei Naţionale  au alternat etapele de lucru individual pe formularul de candidatură cu etapele de discuții de grup și clarificare a întrebărilor specifice ale participanților.

Dintre cadrele didactice ale unităţilor de învăţământ structure ale Şcolii Gimnaziale Nr. 3 din Cugir, am participat alături de colegele profesoare, director adjunct Laura Teban, prof. Luminiţa Enescu, prof. Anca Sicoie şi prof. Anca Alisie, realizând echipe de lucru celelalte cadre didactice participante, din Alba Iulia sau din judeţul Alba sau chiar şi din alte judeţe.

Dintre tematicile abordate pentru completarea formularului de candidatură amintesc următoarele:

• Identificarea nevoilor instituționale și ale grupului țintă

• Arborele problemelor şi matricea logică a unui proiect

• Obiectivele unui proiect Erasmus+

• Activitățile unui proiect Erasmus+

•  Rezultatele și impactul unui proiect Erasmus+

• Activitățile de învățare în cadrul unui proiect Erasmus+

• Produsele intelectuale în cadrul unui proiect Erasmus+

• Evenimentele de multiplicare din cadrul unui proiect Erasmus+

• Aspecte de management al proiectului

„Costurile pentru serviciile de formare au fost acoperite de ANPCDEFP – Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, căreia îi mulţumim şi recomandăm celor care încă nu au participat la astfel de evenimente să se înscrie şi să participe cu curaj, deoarece sunt ateliere interactive, în care se îmbină utilul cu plăcutul, cunoştinţele fiind asimilate cu drag, deoarece formatorii Agenţiei sunt oameni foarte bine pregătiţi şi la astfel de cursuri, ateliere şi evenimente nu ai ocazia niciodată să te plictiseşti”, a precizat prof. Nicoleta Huştiuc.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Colegiul Național „David Prodan” Cugir, gazda fazei județene a Olimpiadei de Informatică – 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 16 martie 2024, Colegiul Național „David Prodan” Cugir a fost gazda Olimpiadei de Informatică etapa județeană la care au participat 68 de elevi de la colegiile naționale și liceele teoretice din județul Alba.

„Ne-am bucurat să găzduim acest eveniment pentru că am putut susține disciplina informatică și pe plan județean. A fost nevoie de muncă multă pentru a pregăti calculatoarele și a respecta cerințele riguroase ale acestei olimpiade școlare.

La final ne declarăm mulțumiți că totul s-a desfășurat foarte bine fără a avea probleme tehnice care pot apărea negreșit când utilizezi aproape 70 de calculatoare simultan.

Ținem să mulțumim colegilor de la catedra de informatică pentru implicarea fără de care evenimentul nu s-ar fi putut desfășura, de asemenea colegelor de la catedra de chimie și biologie pentru sprijinul acordat, elevilor voluntari de la Consiliul Elevilor care s-au mobilizat exemplar și și-au făcut datoria de gazde coordonând oaspeții noștri către laboratoarele de informatică.

Nu în ultimul rând mulțumim Primăriei Orașului Cugir pentru sprijinul acordat pregătirii calculatoarelor dar mai ales pentru sprijinul acordat în dotarea celor 2 laboratoare de informatică de la colegiul nostru cu calculatoare de ultimă generație dar și table interactive pentru fiecare sala de clasă și cele 2 amfiteatre, tablete pentru fiecare elev și laptop pentru fiecare cadru didactic. Putem spune că din punct de vedere al aparaturii din dotare suntem o școală la nivel european iar acest lucru nu se putea realiza fără implicarea Primăriei Orașului Cugir.

Ca de obicei rezultatele obținute de elevii noștri au fost excepționale așa cum v-ați obișnuit din anii precedenți datorită profesionalismului, pasiunii și muncii colegilor din catedra de informatică dar și a elevilor care ne reprezintă cu mândrie în județ și pe plan național an de an. Aceste rezultate vi le vom comunica în zilele următoare”, au transmis reprezentanții Colegiului național „David Prodan” Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Dezbatere pe tema prevenirii dependenței de fumat, organizată la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul Proiectului „Darul dumnezeiesc al libertății și atașamentul patologic față de adicții”, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir a avut loc o întâlnire între elevii instituției și medicul Radu Julean, pneumolog la Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu, județul Hunedoara, întâlnire inițiată de preotul Adrian Cebotari și directorul liceului, profesor Ionuț Iancu.

Dezbaterea a avut loc în contextul în care, tema fumatului la tineri este una din preocupările majore de sănătate publică din toate comunitățile.

După ce medicul Radu Julean a prezentat materialul său despre fumat ca adicție (dependență față de un drog) și asocierea sa cu o serie de afecțiuni de care influențează sănătate grave, tinerii au intrat în dialog, au pus multe întrebări legate de factorii începerea fumatului, strategii de prevenție, rolul educației și al comunității, consiliere și tratament.

Părintele Adrian Cebotari: „Fumatul poate crea dependență și poate duce la pierderea controlului asupra propriei vieți. Această adicție reprezintă un obstacol în calea dezvoltării spirituale a tânărului și o îngrădire a libertății sale. La vârsta lor tinerii ar trebui să fie angajați în practici și activități care promovează sănătatea trupului și a sufletului”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Elevul Andrei Daniel Molodeț, de la Colegiul Național „David Prodan” Cugir, locul II la faza județeană a Olimpiadei de Fizică

cugirinfo.ro

Publicat

în

Conform tradiţiei David Prodan, de îndată ce a început sezonul olimpiadelor şcolare, rezultatele nu au întârziat să apară pentru colegiul nostru.

Vă amintiţi oare că anul trecut v-am vorbit despre un elev deosebit de la profilul de mate-info? O să îmi raspundeţi probabil că am menţionat suficienți elevi anul trecut încât să nu le puteţi ţine socoteala şi aşa şi este, dar acest elev este cu siguranţă unul dintre cei mai perseverenţi, dedicaţi și determinaţi să arate că deşi fizica este o materie care prezintă numeroase provocări, nimic nu este prea mult atunci când îţi doreşti ceva.

Dacă nu aţi ghicit încă, este vorba despre Andrei Daniel Molodeț, elev în clasa a X-a A de la profilul matematică informatică intensiv informatică, care, îndrumat de dl. profesor Bonţa Marius a reuşit şi în acest an să obţină un binemeritat loc II la etapa judeţeană a olimpiadei de fizică, o performanţă care nu poate decât să ne bucure.

Deşi subiectele i s-au părut mai grele decât cele de anul trecut Dani a făcut faţă cu brio provocării şi cu această ocazie şi-a întărit promisiunea ca până la sfârşitul liceului să avem ocazia să scriem un articol în care să anunţăm că ne va reprezenta la etapa națională de pe locul I.

Până atunci, Dani, felicitări pentru acest rezultat frumos. Suntem mândri de tine!

Prof. Alisie Anca


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir