cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Atelier pentru scrierea proiectelor Erasmus+, la Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Cugir

Atelier pentru scrierea proiectelor Erasmus+, la Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Cugir

Publicat în 12.01.2019 la ora 14:04

În perioada 9 – 11 ianuarie 2019 Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Cugir a fost gazda unui atelier pentru scrierea proiectelor Erasmus+, din cadrul Acţiunii Cheie 2, respectiv a proiectelor de parteneriat strategic pentru inovare , schimb de bune practice şi proiecte de parteneriat interşcolar.

Deoarece Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Cugir implementează în al doilea an două proiecte Erasmus+, respectiv pentru Acţiunea Cheie 2 Proiectul de Parteneriat Strategic „Earthworm”, iar pentru acţiunea Cheie 1 „Tales”, s-a considerat necesară organizarea acestui atelier, pentru care s-au înscris cadre didactice din Cugir, din judeţul Alba şi nu numai. Pentru cei care au dorit să participe la acest atelier a fost necesară încrierea prin completarea formularului de candidatură necesar aplicării la acest curs de scriere de proiecte Erasmus+ pe platforma Erasmus+.ro, apoi au fost selectate dintre cei care şi-au depus candidaturile doar cadrele didactice eligibile.

Atelierul ParteneriatE+ face parte din oferta de formare a ANPCDEFP pentru organizaţiile sau instituțiile eligibile și este susținut de membrii reţelei de formatori Erasmus+. Atelierul este dedicat dezvoltării de proiecte de parteneriat strategic în cadrul programului european pentru educaţie, formare profesională şi tineret Erasmus+, domeniul Educație Şcolară.

Acest atelier s-a adresat  managerilor sau personalului unor organizaţii sau instituţii eligibile care nu au mai coordonat proiecte de parteneriat strategic aprobate în România prin programul Erasmus+, domeniul Educație Şcolară. Totodată acest atelier vizează și proiectele de schimb interșcolar.

Scopul atelierului a fost să ofere un cadru adecvat de interacțiune și sprijin personalizat în vederea finalizării etapei de proiectare și completării unui formular de candidatură pentru un proiect de parteneriat strategic în cadrul programului Erasmus+.  În cadrul atelierului, în fiecare din cele trei zile cât s-au desfăşurat activităţile, formatoarele Agentiei Naţionale  au alternat etapele de lucru individual pe formularul de candidatură cu etapele de discuții de grup și clarificare a întrebărilor specifice ale participanților.

Dintre cadrele didactice ale unităţilor de învăţământ structure ale Şcolii Gimnaziale Nr. 3 din Cugir, am participat alături de colegele profesoare, director adjunct Laura Teban, prof. Luminiţa Enescu, prof. Anca Sicoie şi prof. Anca Alisie, realizând echipe de lucru celelalte cadre didactice participante, din Alba Iulia sau din judeţul Alba sau chiar şi din alte judeţe.

Dintre tematicile abordate pentru completarea formularului de candidatură amintesc următoarele:

• Identificarea nevoilor instituționale și ale grupului țintă

• Arborele problemelor şi matricea logică a unui proiect

• Obiectivele unui proiect Erasmus+

• Activitățile unui proiect Erasmus+

•  Rezultatele și impactul unui proiect Erasmus+

• Activitățile de învățare în cadrul unui proiect Erasmus+

• Produsele intelectuale în cadrul unui proiect Erasmus+

• Evenimentele de multiplicare din cadrul unui proiect Erasmus+

• Aspecte de management al proiectului

„Costurile pentru serviciile de formare au fost acoperite de ANPCDEFP – Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, căreia îi mulţumim şi recomandăm celor care încă nu au participat la astfel de evenimente să se înscrie şi să participe cu curaj, deoarece sunt ateliere interactive, în care se îmbină utilul cu plăcutul, cunoştinţele fiind asimilate cu drag, deoarece formatorii Agenţiei sunt oameni foarte bine pregătiţi şi la astfel de cursuri, ateliere şi evenimente nu ai ocazia niciodată să te plictiseşti”, a precizat prof. Nicoleta Huştiuc.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 272 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Un Comentariu la Atelier pentru scrierea proiectelor Erasmus+, la Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Cugir

  1. Balaneanu Monica Răspunde

    14.02.2019 la 19:27

    Voi participa cu placere!

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.