cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Atât PSD cât şi ACL nu au primit aprobare de a organiza la Cugir adunări publice în ultima zi de campanie electorală

Atât PSD cât şi ACL nu au primit aprobare de a organiza la Cugir adunări publice în ultima zi de campanie electorală

Publicat în 13.11.2014 la ora 12:00

primarie-cugir-nouComisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice la nivelul oraşului Cugir a respins ieri solicitările înaintate de către filialele locale ale PSD şi ACL privind organizarea unor adunări publice în data de 14 noiembrie. Potrivit reprezentantului administrației locale, motivul pentru care cele două cereri nu au primit avizul comisiei îl reprezintă faptul că adunările publice ar fi urmat să aibă loc în aceeaşi perioadă şi pe trasee care se suprapuneau sau se intersectau.

Întrunită ieri, 12 noiembrie, Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice la nivelul oraşului Cugir a analizat cele două cereri şi a constatat că sunt aplicabile prevederile art. 5 din legea 60/91, care interzice desfăşurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte, în acelaşi loc sau pe aceleaşi trasee, indiferent de caracterul lor. Din acest motiv, comisia a emis deciziile Nr.1 şi Nr. 2 din 12.11.2014 prin care a interzis desfăşurarea celor două adunări ale filialelor locale PSD şi ACL Cugir.

Conform articolului 26 din Legea 60/90 cei care desfăşoară adunări publice interzise săvârşesc contravenţie pedepsită cu amendă cu prinsă între 1000 şi 10.000 lei. De asemenea, cei care participă la adunări publice interzise, săvârşesc la rândul lor contravenţie pedepsită cu amendă între 500 şi 50.000 lei.

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice la nivelul oraşului Cugir este formată din primarul şi secretarul Primăriei Cugir, comandantul Poliţiei Orăşeneşti Cugir, Şeful Poliţiei Locale Cugir şi reprezentantul Jandarmeriei judeţului Alba.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 302 ori

Atât PSD cât şi ACL nu au primit aprobare de a organiza la Cugir adunări publice în ultima zi de campanie electorală
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *