Rămâi conectat

Sport

Atât la Cugir cât şi la Oşorhei se pot decide sâmbătă ultimele necunoscute legate de play-off-ul seriei a V-a a Ligii a 3-a

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul-Cugir-Ariesul-TurdaDin cauză ca a stat în runda anterioară, Metalurgistul Cugir, a fost nevoită să predea fotoliul de lider al Seriei a V-a din Liga a 3-a, arădenilor de la Naţional Sebiş (care au cu un meci mai mult disputat).

Sâmbătă, elevii lui Opric au al treilea joc consecutiv din primăvară pe teren propriu, de la ora 15.00, urmând să întâlnească pe FC Municipal Baia Mare, o echipă ce speră să prindă o clasare între primele 6 formaţii, de play off fiind sigure 4 formaţii (Naţional Sebiş, Metalurgistul Cugir, Şoimii Pâncota şi CS Ineu). Gruparea de sub Drăgana mai are de jucat cu FC Municipal Baia Mare, la Sebiş, cu Unirea Jucu (meci ce nu are importanţă) şi la Zalău. Rezultă trei dueluri în care fiecare punct acumulat contează în play-off, însă calculele sunt dependente de multe aspecte.

• Calcule complicate, Baia Mare avantajează Metalurgistul şi Şoimii

Cu 4 etape înainte de finalul Seriei a 5-a, FC Zalău (locul 5, 25 de puncte), FC Municipal Baia Mare (locul 6, 23 de puncte), CS Oşorhei (locul 7, 22 de puncte) şi Sănătatea Cluj (locul 8, 21 de puncte) sunt echipele ce se bat pe două locuri în play-off. Aparent „viruşii verzi” au cele mai mici şanse, iar CS Oşorhei are de disputat două „finale” pe teren propriu, cu Sănătatea şi FCM Baia Mare. Dar iată ţintarul echipelor pretendente la play-off: • FC Zalău are meciuri la Turda, stă, Sebiş şi acasă cu Metalurgistul Cugir;  • FC Municipal Baia Mare joacă la Cugir, Unirea Jucu (acasă), la Oşorhei, Unirea Dej (acasă); • CS Oşorhei: acasă cu Sănătatea, la Pâncota, acasă cu FC Municipal Baia Mare, la Jucu; • Sănătatea Cluj: la Oşorhei, acasă cu Unirea Dej, la Turda, stă.

De numele echipelor care reuşesc să acceadă în play-off se leagă şi calculele punctajului la „vârf”, un lucru fiind cert, dacă FC Municipal Baia Mare „prinde” play-off-ul, avantajate ar fi în lupta pentru promovare Şoimii Pâncota (6 puncte acumulate cu băimărenii şi doar trei, de plidă cu FC Zalău) şi Metalurgistul Cugir (3 puncte cu băimărenii, 3 cu CS Oşorhei, o remiză cu FC Zalău şi joc extern în ultima rundă), în detrimentul formaţiei Naţional Sebiş ce are numai două puncte cu Baia Mare (4 cu CS Oşorhei, un egal cu FC Zalău şi meci direct acasă). Oricum una dintre dileme se va lămuri la Oşorhei…


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultat remarcabil al alergătorului cugirean Vasile Hârjoc, la Semimaratonul Eroilor Neamului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 27 mai 2023, în municipiul Bistrița a avut loc prima ediție a Semimaratonului, dedicat Eroilor Neamului din Primul și cel de-al Doilea Război Mondial precum și celor din teatrele de operațiuni și care s-au întors acasă cu diferite probleme.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Invictus România, împreună cu Primăria Bistrița și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”,

Au participat peste 600 de sportivi din țară și străinătate, alergători la probele de cros 5 km, Ștafeta Semimaraton 4×5 km și Semimaraton individul.

A avut loc și o cursă a copiilor, pe categorii de vârstă: 4 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani.

Prezent la eveniment, atletul veteran  din Cugir, Vasile Hârjoc, legitimat la C.S. „Metalurgistul” Cugir, a terminat cursa de Ștafetă mixtă pe locul 4, timpul său pe primul schimb fiind de 22 min. și 35 sec.

Au fost înscrise la Ștafetă 80 de echipe a patru alergători, 100 sportivi la cros și 80 alergători la semimaraton individual. Toate locurile fiind ocupate din timp. Lotul Franței a fost  cel mai numeros.

„Scopul organizării acestui concurs de alergare a fost acela de a sărbători prin sport Ziua Eroilor, sărbătorită pe data de 25 mai. Prin acest eveniment sportiv s-a dorit un omagiu celor care au luptat și au căzut pe câmpul de luptă, precum și tuturor celor care au fost în teatrele de operații și s-au întors acasă cu diferite probleme”, ne-a declarat Vasile Hârjoc.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Alergătorul cugirean, Vasile Hârjoc, primul la Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 20 mai 2023, în pădurea „Trivale” din Pitești s-a desfășurat Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters, eveniment la care au luat parte sute de alergători din întreaga țară.

Probele de concurs au fost de 8 km pentru categorii (de la plus 35 la plus 65 de ani) și de 6 km (de la plus 70 până la plus 90 de ani).

 Județul Alba a fost reprezentat de binecunoscuții și valoroșii atleți Vasile Hârjoc de la CS „Metalurgistul” Cugir și Ilie Cioca de la CSM Unirea Alba Iulia.

Și de această dată, sportivii Județului Alba au repurtat un mare succes.

Astfel, Vasile Hțrjoc (antrenor prof. Ghe Hăprean) a obținut locul I la categoria +70 ani cu timpul de 28 minute 58 secunde pe distanța de 6000 metri, iar Ilie Cioca +75 ani, tot locul I cu timpul de 30 minut 15 secunde pe aceeași distanță de 6000 metri.

Cei doi alergători au dorit să transmită mulțumiri cluburilor pentru susținere și încurajare, iar noi, în numele ziarului Unirea le dorim noi performanțe în competițiile ce urmează.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Aur și argint obținut de boxerii din Cugir, la Memorialul „Nicolae Talpoș” și „Teodor Silaghi” de la Salonta

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 20-21 mai 2023, orașul Salonta, județul Bihor, a fost gazda Memorialului „Nicolae Talpoș” și „SilaghiTudor”, eveniment la care au luat parte mai multe cluburi și asociații sportive din țară precum: CS „Metalurgistul” Cugir, „Banatul Timișoara”, „Geolgău București”, echipa lui Feri Vaștag de la Reșița și echipa locală CSM Arad.

Competiția a fost onorată și de prezența a două echipe din Ungaria și două din Polonia.

Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a „recidivat” din nou obținând aurul prin Petra Sorin (categ 57 kg. Tineret) și doua medalii de argint prin Ionașcu Marian (categ. 57 kg. Tineret) și Groza Cătălin (categ. 67 kg Tineret), fiecare disputând câte doua meciuri.

„Atmosfera in sala de sport „Nicolae Talpoș” a fost una incendiară ridicându-se la valoarea competitorilor. A fost primul meci al boxerilor cugireni din anul acesta fapt care m-a bucurat nespus de mult, evoluția băieților mei întrecându-mi așteptările”, ne-a declarant antrenorul Gigi Constantin.

Potrivit maestrului Constantin, la acest turneu a participat și seniorul Radu Laurentiu la categoria 63 kg acesta nereușind sa boxeze deoarece adversarul său din Polonia nu s-a prezentat la meci.

„Noi ne pregătim in continuare pentru că urmează finalele la campionatele naționale la toate categoriile de vârstă. Sunt fericit ca băieții au mai adus 3 medalii Clubului Sportiv „Metalulgistul” Cugir. Petra Sorin și Ionaș Marian sunt elevii al Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, iar Groza Cătălin este elev al Colegiului Național „David Prodan” Cugir”, a mai declarat antrenorul Gigi Constantin.

Îi felicităm și noi pe bravii pugiliști și le dorim mult succes în competițiile de viitor!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir