Rămâi conectat

Sport

Astăzi în etapa a XIV-a a Ligii a 3-a: Metalurgistul Cugir – Unirea Dej 4-1 (1-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

performanta-alba-iulia-metalurgistul-cugirMetalurgistul Cugir a câştigat astăzi pe Stadionul CSO partida cu Unirea Dej, contând pentru etapa a XIV-a a Ligii a 3-a (a treia a returului), scor 4-1 (1-0) şi a bifat a 4-a partidă fără eşec, un meci în care s-a distins golgheterul Cîrstean ce a punctat de 4 ori.

Cugirenii au urcat pe locul secund, cu 24 de puncte (eşec Şoimii Pâncota la Zalău, 2-3), la numai două puncte de liderul Naţional Sebiş şi următorul meci va fi în deplasare, în compania “viruşilor verzi”, Sănătatea Cluj. “Scorul ne scuteşte de orice comentariu. O victorie detaşată, îi felicit pe toţi băieţii din lot, chiar şi cei care au jucat mai puţin şi la care am apelat azi. Vrem să câştigăm şi următoarele două meciuri pentru a avea o iarnă liniştită. Am dovedit că suntem o echipă, suntem pe locul doi, o preformanţă notabilă pentru noi“, a apreciat antrenorul Marius Opric.

Echipa lui Opric a depăşit problemele de tot şi a realizat a doua victorie consecutivă pe teren propriu, după cea cu CS Oşorhei. “Ne bucurăm de acest succes, adversarii au încercat să joace fotbal, nu s-au cantonat. Echipa a demonstrat că are valoare, a contat şi faptul că rezervele au intrat în ritmul meciului. A fost o prestaţie reuşită, dar nu ne culcăm pe o ureche. Le mulţumim suporterilor care au fost alături de noi şi ne-au condus spre victorie, în ciuda unei temperaturi destul de scăzute”, a apreciat Dan Popa, vicepreşedintele Metalurgistului.

• De 4 ori Cîrstean!

Vârful Adrian Cîrstean şi-a trecut în cont un careu: deschiderea scorului în minutul 9 (când iniţial s-a vehiculat varianta unui autogol al fundaşului S. Kovacs), în minutele 47 (şut din careu), 85 şi 88 (reluare din apropiere), în vreme ce vizitatorii au punctat prin Lukacs (90+1). Atacantul Cugirului a parafat astfel o evoluţie de excepţie ajungâns la o cotă incredibilă a eficacităţii, 13 goluri marcate în 13 partide (a lipsit la Jucu). “O prestaţie reuşită a mea şi a întregii echipe, sunt foarte bucuros de aceste goluri. Şi sperăm să continuăm în acelaşi ritm“, a declarat eroul Cugirului, aflat în premieră în faţa unei asemenea realizări.

Deschiderea scorului a avut la bază un episod controversat, eroarea fundaşului dejean, Szabolcs Kovacs, care a deviat în propria poară o centrare trimisă în careu de Şuteu, spre fericirea celor peste 600 de spectatori, însă mingea fusese lovită cu capul de atacantul Cîrstean, care a şi fost creditat cu reuşita. Imediat după pauză, golgheterul Adrian Cîrstean (47) a finalizat din careu şi s-a bucurat pentru a 10-a reuşită stagională. În minutul 70, a intrat în teren şi vedeta locală L. Itu, revenit după o accidentare.

Fără 4 titulari, Negură, Al. Man, I. Buta şi Itu, Opric a avut dificultăţi în alcătuirea primului unsprezece şi a fost nevoit să improvizeze. Distribuţia Metalurgistului a fost compusă din Tiut (89, Lăncrănjan) – Tăban, Şuvaina, Şt. Radu, A. Ianc – G. Goronea, Ispas, M. Neagu, Şuteu (70, Itu) – A. Cîmpean (70, Oniga), Cîrstean (89, Oniche), rezerve Trăşcan, Iovănescu.

Unirea Dej: Cîrlan – S. Kovacs, S. Traore (60, Vârdea), C. Ursu, Rus, Lupu (74, Lukacs), Bratima (cpt), Blaj, M. Cristea (46, Thiam), P. Bogdan (60, Găbruş), Al. Moldovan; rezerve Blaga – Bud.

[table id=7 /]


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultat remarcabil al alergătorului cugirean Vasile Hârjoc, la Semimaratonul Eroilor Neamului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 27 mai 2023, în municipiul Bistrița a avut loc prima ediție a Semimaratonului, dedicat Eroilor Neamului din Primul și cel de-al Doilea Război Mondial precum și celor din teatrele de operațiuni și care s-au întors acasă cu diferite probleme.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Invictus România, împreună cu Primăria Bistrița și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”,

Au participat peste 600 de sportivi din țară și străinătate, alergători la probele de cros 5 km, Ștafeta Semimaraton 4×5 km și Semimaraton individul.

A avut loc și o cursă a copiilor, pe categorii de vârstă: 4 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani.

Prezent la eveniment, atletul veteran  din Cugir, Vasile Hârjoc, legitimat la C.S. „Metalurgistul” Cugir, a terminat cursa de Ștafetă mixtă pe locul 4, timpul său pe primul schimb fiind de 22 min. și 35 sec.

Au fost înscrise la Ștafetă 80 de echipe a patru alergători, 100 sportivi la cros și 80 alergători la semimaraton individual. Toate locurile fiind ocupate din timp. Lotul Franței a fost  cel mai numeros.

„Scopul organizării acestui concurs de alergare a fost acela de a sărbători prin sport Ziua Eroilor, sărbătorită pe data de 25 mai. Prin acest eveniment sportiv s-a dorit un omagiu celor care au luptat și au căzut pe câmpul de luptă, precum și tuturor celor care au fost în teatrele de operații și s-au întors acasă cu diferite probleme”, ne-a declarat Vasile Hârjoc.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Alergătorul cugirean, Vasile Hârjoc, primul la Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 20 mai 2023, în pădurea „Trivale” din Pitești s-a desfășurat Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters, eveniment la care au luat parte sute de alergători din întreaga țară.

Probele de concurs au fost de 8 km pentru categorii (de la plus 35 la plus 65 de ani) și de 6 km (de la plus 70 până la plus 90 de ani).

 Județul Alba a fost reprezentat de binecunoscuții și valoroșii atleți Vasile Hârjoc de la CS „Metalurgistul” Cugir și Ilie Cioca de la CSM Unirea Alba Iulia.

Și de această dată, sportivii Județului Alba au repurtat un mare succes.

Astfel, Vasile Hțrjoc (antrenor prof. Ghe Hăprean) a obținut locul I la categoria +70 ani cu timpul de 28 minute 58 secunde pe distanța de 6000 metri, iar Ilie Cioca +75 ani, tot locul I cu timpul de 30 minut 15 secunde pe aceeași distanță de 6000 metri.

Cei doi alergători au dorit să transmită mulțumiri cluburilor pentru susținere și încurajare, iar noi, în numele ziarului Unirea le dorim noi performanțe în competițiile ce urmează.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Aur și argint obținut de boxerii din Cugir, la Memorialul „Nicolae Talpoș” și „Teodor Silaghi” de la Salonta

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 20-21 mai 2023, orașul Salonta, județul Bihor, a fost gazda Memorialului „Nicolae Talpoș” și „SilaghiTudor”, eveniment la care au luat parte mai multe cluburi și asociații sportive din țară precum: CS „Metalurgistul” Cugir, „Banatul Timișoara”, „Geolgău București”, echipa lui Feri Vaștag de la Reșița și echipa locală CSM Arad.

Competiția a fost onorată și de prezența a două echipe din Ungaria și două din Polonia.

Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a „recidivat” din nou obținând aurul prin Petra Sorin (categ 57 kg. Tineret) și doua medalii de argint prin Ionașcu Marian (categ. 57 kg. Tineret) și Groza Cătălin (categ. 67 kg Tineret), fiecare disputând câte doua meciuri.

„Atmosfera in sala de sport „Nicolae Talpoș” a fost una incendiară ridicându-se la valoarea competitorilor. A fost primul meci al boxerilor cugireni din anul acesta fapt care m-a bucurat nespus de mult, evoluția băieților mei întrecându-mi așteptările”, ne-a declarant antrenorul Gigi Constantin.

Potrivit maestrului Constantin, la acest turneu a participat și seniorul Radu Laurentiu la categoria 63 kg acesta nereușind sa boxeze deoarece adversarul său din Polonia nu s-a prezentat la meci.

„Noi ne pregătim in continuare pentru că urmează finalele la campionatele naționale la toate categoriile de vârstă. Sunt fericit ca băieții au mai adus 3 medalii Clubului Sportiv „Metalulgistul” Cugir. Petra Sorin și Ionaș Marian sunt elevii al Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, iar Groza Cătălin este elev al Colegiului Național „David Prodan” Cugir”, a mai declarat antrenorul Gigi Constantin.

Îi felicităm și noi pe bravii pugiliști și le dorim mult succes în competițiile de viitor!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir