Rămâi conectat

Sport

Astăzi, în etapa a VI-a a Ligii a 3-a, FC Municipal Baia Mare – Metalurgistul Cugir: 2-6 (2-2)

cugirinfo.ro

Publicat

în

stadion-baia-mareMetalurgistul Cugir merge „ceas” în Liga a 3-a, învingând astăzi, în deplasare, pe FC Municipal Baia Mare, cu scorul de 6-2 (2-2), meci contând pentru etapa a 8-a a Seriei a 5-a. Nemaipomenita trupă pregătită de Opric are un parcurs de senzaţie şi este la al doilea meci extern, după cel de la Turda în care înscrie o jumătate de duzină de goluri.

Noi am început mai relaxaţi, de la 0-1, făcându-le cadou un penalty. Aş minţi să spun că anticipam un parcurs aşa de bun, dar băieţii merită felicitări pentru ceea ce fac în teren. Cu Sebişul ne aşteaptă un test adevărat, dar nu ne temem, deşi sunt accidentaţi Itu şi Şuteu“, a declarat Marius Opric, cel care avusese 10 jocuri fără eşec, toamna trecută, pe banca Hunedoarei.

Băimărenii au deschis scorul în minutul 2, prin Moldovan (penalty, după un fault al lui R. Ştefan asupra lui Deac), însă a fost un simplu foc de paie. A ieşit la rampă, iarăşi, veteranul Itu cu o dublă în minutele 15 (cap, la o centrare a lui M. Neagu) şi 36 (a reluat în poartă un penalty executat tot de el şi parat iniţial de Bota). La respectiva fază, una litigioasă şi dificilă, gazdele au rămas în inferioritate numerică pentru eliminarea lui D. Toma (antrenorul jucător), dar au reuşit să egaleze prin Vanca (minutul 40).

• Spectacol cugirean la reluare

Metalurgistul şi-a nimicit oponentul după pauză, marcând în 4 rânduri, prin Şuteu (54), Negură (60 – direct din corner), Trăşcan (75), Cîrstean (79) şi trupa lui Opric a ajuns la al 6-lea val fără eşec (16 puncte strânse). Gruparea de sub Drăgana s-a apropiat la 3 puncte de liderul Naţional Sebiş, iar derby-ul Seriei se dispută vinerea viitoare la Cugir.

• Victorie plătită scump: Itu şi Şuteu accidentaţi

Doi jucători de bază, Itu şi Şuteu s-au accidentat la Baia Mare, amândoi după ce au înscris şi au şanse reduse să joace în derby-ul cu Naţional Sebiş. Căpitanul Itu a suferit o entorsă în momentul în care a egalat în minutul 36 şi  a fost înlocuit de G. Goronea. Şuteu a acuzat o comoţie, fiind lovit la cap  după ce a înscris golul trei, într-un duel aerian cu un adversar. Cugireanul şi-a pierdut cunoştiinţa câteva minute, fiind transportat la spital. “A fost o victorie plătită scump, dar mă bucură că echipa joacă fotbal. Scorul este o consecinţă a celor petrecute pe teren, iar această serie excelentă are la bază munca antrenorilor şi jucătorilor, ce merită felicitări“, a declarat vicepreşedintele Daniel Popa.

Au evoluat formaţiile:

FC Municipal (antrenor Dorin Toma): A. Bota – Pojar, Hodor, D. Toma, Duruş, Răduneaţă, Vanca, Giurgiu, V. Pop, Deac, A. Moldovan, rezerve Danciu, Ardeleanu, Gherghel, Coman, Horsch, Pomean, Urs;

Metalurgistul (antrenor Marius Opric): Tiut – Al. Man, I. Buta, R. Ştefan, Trăşcan, D. Lupşan (74, Teban), M. Neagu (78, Ispas), Negură, Şuteu (57, A. Ianc), Cîrstean, Itu (38, G. Goronea), rezerve Lăncrănjan, Şuvaina, Iovănescu.

• Cinci aniversări fericite

Precedentele aniversări din tabăra cugireană, Itu şi Şuteu au fost fericite în această toamnă. La fel s-a întâmplat şi cu grupul ultimelor 5 sărbătoriţi: Alexandru Man – 21 de ani şi Tăşcan – 23 de ani în 5 octombrie, R. Ştefan – 24 de ani în 9 octombrie, D. Lupşan – 21 de ani în 10 octombrie, respectiv Goronea care va împlini 24 de ani duminică, 13 octombrie.

1. Naţional Sebiş   7   6   1   0   16-2  19
2. Metalurgistul Cugir   7   5   1   1   19-6
 16
3. Şoimii Pâncota   7   4   1   2   14-5  13
4. CS Oşorhei   7   4   1   2   12-9  13
5. CS Ineu   8   3   3   2   13-8  12
6. FC Zalău   8   3   1   4   11-12  10
7. Unirea Jucu   7   2   2   3   12-14  8
8. FC Municipal Baia Mare   7   2   2   3   9-13  8
9. Sănătatea Cluj   8   1   2   5   6-21  5
10.  Unirea Dej   7   1   1   5   9-19  4
11.  FC Arieşul 1907 Turda   7   0   3   4   4-16  3
12.  FC Maramureş Universitar Baia Mare   0   0   0   0   0-0  0

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultat remarcabil al alergătorului cugirean Vasile Hârjoc, la Semimaratonul Eroilor Neamului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 27 mai 2023, în municipiul Bistrița a avut loc prima ediție a Semimaratonului, dedicat Eroilor Neamului din Primul și cel de-al Doilea Război Mondial precum și celor din teatrele de operațiuni și care s-au întors acasă cu diferite probleme.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Invictus România, împreună cu Primăria Bistrița și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”,

Au participat peste 600 de sportivi din țară și străinătate, alergători la probele de cros 5 km, Ștafeta Semimaraton 4×5 km și Semimaraton individul.

A avut loc și o cursă a copiilor, pe categorii de vârstă: 4 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani.

Prezent la eveniment, atletul veteran  din Cugir, Vasile Hârjoc, legitimat la C.S. „Metalurgistul” Cugir, a terminat cursa de Ștafetă mixtă pe locul 4, timpul său pe primul schimb fiind de 22 min. și 35 sec.

Au fost înscrise la Ștafetă 80 de echipe a patru alergători, 100 sportivi la cros și 80 alergători la semimaraton individual. Toate locurile fiind ocupate din timp. Lotul Franței a fost  cel mai numeros.

„Scopul organizării acestui concurs de alergare a fost acela de a sărbători prin sport Ziua Eroilor, sărbătorită pe data de 25 mai. Prin acest eveniment sportiv s-a dorit un omagiu celor care au luptat și au căzut pe câmpul de luptă, precum și tuturor celor care au fost în teatrele de operații și s-au întors acasă cu diferite probleme”, ne-a declarat Vasile Hârjoc.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Alergătorul cugirean, Vasile Hârjoc, primul la Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 20 mai 2023, în pădurea „Trivale” din Pitești s-a desfășurat Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters, eveniment la care au luat parte sute de alergători din întreaga țară.

Probele de concurs au fost de 8 km pentru categorii (de la plus 35 la plus 65 de ani) și de 6 km (de la plus 70 până la plus 90 de ani).

 Județul Alba a fost reprezentat de binecunoscuții și valoroșii atleți Vasile Hârjoc de la CS „Metalurgistul” Cugir și Ilie Cioca de la CSM Unirea Alba Iulia.

Și de această dată, sportivii Județului Alba au repurtat un mare succes.

Astfel, Vasile Hțrjoc (antrenor prof. Ghe Hăprean) a obținut locul I la categoria +70 ani cu timpul de 28 minute 58 secunde pe distanța de 6000 metri, iar Ilie Cioca +75 ani, tot locul I cu timpul de 30 minut 15 secunde pe aceeași distanță de 6000 metri.

Cei doi alergători au dorit să transmită mulțumiri cluburilor pentru susținere și încurajare, iar noi, în numele ziarului Unirea le dorim noi performanțe în competițiile ce urmează.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Aur și argint obținut de boxerii din Cugir, la Memorialul „Nicolae Talpoș” și „Teodor Silaghi” de la Salonta

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 20-21 mai 2023, orașul Salonta, județul Bihor, a fost gazda Memorialului „Nicolae Talpoș” și „SilaghiTudor”, eveniment la care au luat parte mai multe cluburi și asociații sportive din țară precum: CS „Metalurgistul” Cugir, „Banatul Timișoara”, „Geolgău București”, echipa lui Feri Vaștag de la Reșița și echipa locală CSM Arad.

Competiția a fost onorată și de prezența a două echipe din Ungaria și două din Polonia.

Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a „recidivat” din nou obținând aurul prin Petra Sorin (categ 57 kg. Tineret) și doua medalii de argint prin Ionașcu Marian (categ. 57 kg. Tineret) și Groza Cătălin (categ. 67 kg Tineret), fiecare disputând câte doua meciuri.

„Atmosfera in sala de sport „Nicolae Talpoș” a fost una incendiară ridicându-se la valoarea competitorilor. A fost primul meci al boxerilor cugireni din anul acesta fapt care m-a bucurat nespus de mult, evoluția băieților mei întrecându-mi așteptările”, ne-a declarant antrenorul Gigi Constantin.

Potrivit maestrului Constantin, la acest turneu a participat și seniorul Radu Laurentiu la categoria 63 kg acesta nereușind sa boxeze deoarece adversarul său din Polonia nu s-a prezentat la meci.

„Noi ne pregătim in continuare pentru că urmează finalele la campionatele naționale la toate categoriile de vârstă. Sunt fericit ca băieții au mai adus 3 medalii Clubului Sportiv „Metalulgistul” Cugir. Petra Sorin și Ionaș Marian sunt elevii al Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, iar Groza Cătălin este elev al Colegiului Național „David Prodan” Cugir”, a mai declarat antrenorul Gigi Constantin.

Îi felicităm și noi pe bravii pugiliști și le dorim mult succes în competițiile de viitor!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir