Rămâi conectat

Actualitate

Astăzi debutează Festivalul „Toamna Cugireană”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Toamna-Cugireana-2014Festivalul ”Toamna Cugireană” are loc în acest an între 19 și 21 septembrie, în orașul de la poalele Drăganei. Piese de teatru, concerte, muzică malteză, parada portului popular, „Toamna Boboceilor”, spectacol de muzică şi dansuri populare, jonglerii cu foc, spectacol de reconstituire istorică, demonstraţii off-road, sunt doar câteva momente din programul festivalului.  

Spectacolul folcloric, ce va avea loc duminică, va aduce în faţa cugirenilor solişti de renume precum Sava Negrean-Brudaşcu, Dinu Iancu Sălăjanu, Mariana Deac, dar şi ansambluri din toată ţara.

De partea cealaltă, cei tineri se vor putea bucura de prezenţa celor de la Zdob și Zdub, Serenty, Star Dust, Amurg, Equinox, Aprentis, Millenium C.

“În fiecare an Toamna Cugireană reuşeşte un lucru minunat: să reunească întreaga comunitate locală. Potenţialul uman, artistic, sportiv, economic este evidenţiat în cele trei zile ale festivalului, când paşii cugirenilor se îndreaptă spre acelaşi loc. Este momentul în care descoperim împreună energia, capacitatea de mobilizare şi resursele pe care le posedă Cugirul. Vă aşteptăm la sărătoarea oraşului nostru pentru a împărtăşi bucuria şi mândria tradiţiei locale”, a transmis primarul oraşului Adrian Teban.

Vă prezentăm mai jos PROGRAMUL integral al festivalului “Toamna Cugireană” 2014:

• VINERI, 19 septembrie –  Casa de Cultură

17.00 – Concert de pian și expoziţie George Enescu

17.30 – Concert Orchestra de Cameră a județului Alba

18.00 – Piesa de teatru ”Mincinosul” adaptare după Carlo Goldoni – Cercul de Teatru al Casei de Cultură

• SÂMBĂTĂ, 20 septembrie

10.00 – Festivitatea de deschidere la care participă şi delegaţia oficială a oraşului Mellieha, Malta

– Fanfara Transilvania

– Start Cros Cugir

11.00 – 13.00 – “Toamna Boboceilor” – Cercul de canto, pian şi chitară al Casei de Cultură, Cercul de teatru (program interactiv pentru copii: face –  painting, animaţie stradală şi spectacol de teatru) Clubul de dans sportiv ProDance 2007

–  Picuri de folk

16.00 – Concert:  Serenty, Star Dust, Amurg, Equinox, Aprentis, Millenium C

20.00  –  Muzică malteză tradițională

20.30 –  Nicole Cherry

21.30  –  Maxim Band

• DUMINICĂ, 21 septembrie

11.00  –  15.00  –  demonstrație OFF-ROAD  –  dealul Cetate

11.30 –  Parada portului popular

Fanfara din Petrești

12.30  –  spectacol de reconstituire istorică  –  piațeta Casei de Cultură

Legiunea a-XIII-a Gemina de la Apulum și Lupii Apoulonului

14.00 – Spectacol folcloric:  Taraful Casei de Cultură și soliștii din Cugir,  Ansamblul de sași Korona  – Brașov, Ansamblul Germisara  –  Geoagiu –  Hunedoara, Grupul Mlădițe Cugirene, Ansamblul Sâncelenii  –  Sâncel  –  Alba, Ansamblul Aromân Dor  – Sarighiol de Deal  –  Tulcea, Ansamblul Doina Aiudului  –  Aiud  –  Alba,  Ansamblul Cununița  –  Sântana  – Arad, Ansamblul Câmpul Pâinii – Vinerea – Cugir.

18.00  – Mariana Deac

Ansamblul Doina Rebrei  – Rebra  –  Bistrița

19.00  –  Sava Negrean Brudașcu

Ansamblul folcloric Bihorul  –  Oradea

20.00  –  Dinu Iancu Sălăjanu

21.00 – Crispus  –  jonglerii cu foc

21.15 – Zdob și Zdub

22.30  – Focuri de artificii


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Asociația Generală a Inginerilor din România – Sucursala Alba, pregătește o nouă conferință națională „Profesorul Ion D. Lăzărescu”, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) – sucursala Alba (cu sediul la Cugir) a decis organizarea unei noi ediții a Conferinței Naționale „Profesorul Ion D. Lăzărescu, fondatorul școlii românești de teoria așcierii”, eveniment care va reuni cadre inginerești din întreaga țară.

Potrivit dr. ing. Alexandru Micaciu – președintele AGIR , manifestarea se află la a XII-a ediție  și va avea loc în luna octombrie a acestui an, la Centrul Cultural ,,Valentin Uritescu” din Cugir.

 „Am dorit să transmitem din timp această știre pentru a lua măsurile ce se impun în legătură cu numărul de participanți și numărul de lucrări de specialitate (scrise) ce vor fi trimise organizatorilor.

Ca de fiecare dată, vom edita o carte (tipărită) cu tema: ,,Inginerie Cugir”, fapt ce necesită măsuri pentru ca aceasta să fie scoasă la timpul poitrivit. De asemenea, vrem să fim pregătiți și cu cheltuielile financiare ce le impune organizarea acestei manifestări. Îi rugăm pe cei ce doresc să participe cu lucrări să ne contacteze pe adresa de e-mail: inginerie.cugir@yahoo.com, până pe data de 15 august 2024”, a ținut să precizeze președintele AGIR.

Personalitatea prof. univ. dr. ing. ION D. LĂZĂRESCU:

Inginer (n. 19.VII.1912, Slobozia, jud. Ialomiţa – d. 16.IV.1999, Sibiu)

Studii:

Inginer electromecanic (promoţia 1941-1942)

Doctor inginer Institutul Politehnic Bucureşti (1969)

Doctor docent în ştiinţe, Institutul Politehnic Bucureşti (1974)

Profesor universitar emerit, Institutul Politehnic din Iaşi

Profesor consultant, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Activitate:

Inginer U.M.Cugir, tehnolog şef (1941-1954)

Profesor la Şcoala Industrială Cugir (1943-1947) şi director

Profesor de specialitate la Şcoala medie tehnică de mecanică Cugir (1946-1952) Subdirector şi apoi director al acestei şcoli

Profesor asociat, Institutul de Mecanică, Cluj (1950-1954) Universitatea Tehnică din Cluj Napoca (1954-1999)

Profesor dr. doc. şt., profesor emerit

Şef de catedră (din 1952), decan (din 1958)

Conducător de doctorat (din 1963)

Autor de carte tehnică, fondatorul Şcolii de Toleranţe şi Măsurători Mecanice şi a Şcolii de Aşchierea metalelor şi scule din România

Domenii de competenţă:

Tehnologia construcţiei de maşini

Teoria şi practica aşchierii şi sculelor aşchietoare

Teoria şi practica toleranţelor şi a lanţutilor de dimensiuni

Pese 250 de lucrări ştiinţifice publicate, între care 27 de cărţi de referinţă.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 48 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea băut și fără perius, pe strada Ion Budai-Deleanu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Luni, 15 iulie 2024, în jurul orei 20.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Cugir au depistat un bărbat de 48 de ani, din orașul Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Ioan Budai-Deleanu, din orașul Cugir, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, din verificările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul de 48 de ani avea permisul de conducere suspendat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 43 de ani din Cugir reținut de polițiști, după ce a fost depistat conducând băut și fără permis un autoturism, la Balomiru de Câmp

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 13 iulie 2024, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos – Postul de Poliție Șibot au depistat un bărbat de 43 de ani, din orașul Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Balomiru de Câmp, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Față de bărbat, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis, fiind luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir