Rămâi conectat

Sport

Astăzi de la ora 18.00, în meci de debut în Liga a 3-a: CS Oşorhei – Metalurgistul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Din anul  2004, Cugirul n-a mai cunoscut gustul fotbalului adevărat. A trecut aproape un deceniu, iar acum, după o lungă aşteptare, Metalurgistul Cugir se bucură de fiorul revenirii pe scenă, cu un meci astăzi, la ora 18.00, în Liga a 3-a, în deplasare, cu CS Oşorhei, în runda inaugurală.

daniel-lupsan-cso-cugirPuncte de legătură cu ultimul meci din eşalonul terţ, 3-2 în deplasare cu Minerul Bărbăteni (stagiune încheiată atunci la un punct în spatele promovatei din Sânnicolau Mare) sunt Marius Opric (pe atunci portar la CF Cugir), respectiv Şuvaina, Itu, Lăncrănjan, Şuteu, Iovănescu, ce au cunoscut şi acele vremuri.

• Amintiri plăcute de pe „Iuliu Bodola”, duel cu… Popa!

Debut brutal în eşalonul superior, Seria a V-a a Ligii a 3-a, şi un sistem competiţional nou, cu play-off, pentru nou-promovata de sub Drăgana. Pe Stadionul „Iuliu Bodola”, arena plăcutelor amintiri de la barajul de promovare, Metalurgistul dă piept cu fosta echipă a cugireanului Lupaşcu. CS Oşorhei are un „spate” puternic, pe controversatul preot Alex Krenek, ales în Comitetul Executiv al FRF şi categoric vrea promovarea. Antrenorul Cosmin Bodea îi are sub comandă pe L. Todea, Lupuţ, ex-uniristul Gego, Ember, Andor, iar în campionatul trecut, contra Hunedoarei lui Marius Opric a înregistrat o victorie (1-0) şi un eşec (1-2), deci e rost de revanşă pentru tehnicianul Cugirului. „Se anunţă o confruntare dificilă, dar din punctul meu de vedere nu este derby-ul seriei, ci doar un joc de campionat. Vrem să facem treabă la Metalurgistul şi sper ca jucătorii să depăşească tracul interent al debutului în Liga a 3-a. Indiferent pe cine întâlnim, jucăm la victorie şi implicit ne dorim un rezultat pozitiv şi în acest test cu CS Oşorhei”, a declarat antrenorul Marius Opric.

• Fără Tiut, Trăşcan, Al. Man, A. Câmpean şi… Burdun

În efectivul deplasat la Oradea de conjudeţeni, nu au fost incluşi nou-veniţii Tiuţ, Al. Man, Trăşcan, A. Câmpean (nelegitimaţi deocamdată). În plus, s-a renunţat la achiziţionarea portarului Burdun, astfel că vizitatorii nu vor avea goalkeeper de rezervă! „Va fi un joc dificil, împotriva unei echipe experimentate, care anul trecut a fost pe podium, iar acum vrea cu siguranţă să acceadă în eşalonul superior. Ne vom lupta să nu pierdem, să ne întoarcem cu punct sau puncte”, a declarat Bodgan Petric, directorul sportiv al Metalurgistului.

Arbitri: Ov. Mazilu, V. Costea (Satu Mare), C. Glaser (Poiana Codrului); observator M. Ciglenean (Cluj), C. Dan (Zalău).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

„Roș-albastrii”, victorie la scor de maidan, înainte de reluarea Ligii a 3-a: Metalurgistul Cugir – Dacia Orăștie 9-0 (4-0)

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a reușit o victorie netă cu Dacia Orăștie, 9-0 (4-0) înaintea debutului oficial, peste o săptămână urmând duelul cu conjudețeana Industria Galda de Jos, în etapa a XVI-a din eșalonul terț.

Metalurgistul Cugir a încheiat seria jocurilor de verificare cu o victorie netă, 9-0 (4-0), cu Dacia Orăștie (Liga 4, Hunedoara), goluri marcate de Bura – triplă, Cocan – dublă, Ad. Coman – dublă, Raica și Onaci.

„Roș-albaștrii” au susținut 5 meciuri amicale în această iarnă, realizând 5 succese (4-0 cu Performanța Ighiu, 3-2 cu CSU Alba Iulia, 3-1 cu ACS Mediaș, 6-0 cu CIL Blaj și 9-0 cu Dacia Orăștie) și o înfrângere (1-3 cu CIL Blaj). Prima confruntare oficială va fi vineri, 8 martie, derby „de Alba”, cu Industria Galda de Jos, pe teren propriu.

Nu au evoluat Herlea, Șuteu, Cârloanță și Vl. Popa.

 


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Tenismenul cugirean Robert Paștiu, între primii 5 la turneul „Break Tennis”, desfășurat la Constanța

cugirinfo.ro

Publicat

în

În weekendul 23 și 25 februarie 2024, a avut loc în municipiul Cosntanța, turneul de juniori „Break Tennis”, de nivel GOLD, competiție în cadrul Campionatului Național „Tennis 10”, eveniment la care au participat peste 50 sportivi cu vârste cuprinse între 7-14 ani, din România, Replubica Moldova, Ucraina și Rusia.

Robert Paștiu (Roberto) în vârstă de 7 ani, sportiv legitimat la clubul Metalurgistul Cugir, a fost singurul reprezentant al județului Alba la competiția de la malul mării, acesta participând la categoria de vârstă 7-9 ani.

El s-a clasat pe locul 2 în faza grupelor, obținând în această fază a competiției 4 victorii, situându-se pe locul 5 în clasamentul general al întrecerii.

Următorul turneu la care va participa Robert Paștiu va fi Cupa „Marc Tenis” care va avea loc într-un viitor apropiat în municipiul Cluj-Napoca.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii, la prima înfrângere în amicale: Metalurgistul Cugir – CIL Blaj 1-3 (1-2)

cugirinfo.ro

Publicat

în

CIL Blaj, liderul Ligii a IV-a Alba, a reușit să-și ai revanșa după acel 0-6 din urmă cu o săptămână, și s-a impus în fieful divizionarei terțe Metalurgistul Cugir, scor 3-1 (2-1), într-o partidă amicală, eșec care nu le-a căzut bine amfitrionilor. Au marcat, pentru vizitatori, Cr. Ioo, Șușu și Voic, iar pentru gazde a înscris Cocan (a egalat în prima repriză).

A fost prima înfrângere în jocurile de verificare pentru „roș-albaștri”, care înregistraseră 4 victorii consecutive, în acest meci evoluând, în actul secund și antrenorul Lucian Itu. Metalurgistul Cugir mai are un joc, cu Dacia Orăștie, la finele săptămânii, iar CIL Blaj va începe returul.

Metalurgistul: Herlea – Tăban, Dohotariu, Onaci, Vitinha, Șaucă, Udrea, P. Păcurar, Cocan, Bura, Raica (prima repriză); Perjeriu – R. Păcurar, Dohotariu, L. Itu, Kiraly, Ad. Coman, R. Barbu, G. Gavrilă, Gh. Hăprianu, Selagea, Cîrloanță (actul secund); nu au evoluat Csapo, Neagu și Șuteu.

CIL Blaj: Ciorgovean – Belașcu, Borșoi, Trif, Cristiu, Nicula, Buliga, Vlad, Cos. Ioo, Mihu, Șușu; au mai intrat R. Damian, Ciugudean, Voic, Tomuța, Roșian, Cr. Ioo, Cioancă, Dani, Grama, E. Cîmpean (absenți A. Cîmpean și Voicu). Antrenor Daniel Tătar.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir