Rămâi conectat

Sport

Astăzi de la ora 15: Metalurgistul Cugir va lupta pentru fotoliul de lider, play-off şi promovarea în Liga a II-a

cugirinfo.ro

Publicat

în

metalurgistul-cugir-national-sebisMetalurgistul Cugir se prezintă încrezătoare la derby-ul de astăzi al seriei a V-a, cu Naţional Sebiş, care va începe de la ora 15.00. Derby-ul este abordat de trupa lui Opric din postura de lider careare la activ 8 meciuri consecutive fără eşec dintre care 5 victorii şi 153 de zile de când n-a mai cunoscut gustul amar al înfrângerii.

Miza acestei confruntări de pe Crişul Alb este imensă: un meci de 6 puncte în care se pune în joc prima poziţie a ierahiei, rezultatul având un impact dublu în perspectiva luptei de promovare din play-off. „Ştim importanţa acestui duel, îi simt concentraţi şi motivaţi pe jucători, dar nu punem presiune suplimentară. Ne aşteaptă o întâlnire dificilă, pe care ne-o dorim să o câştigăm. Nu vorbim de revanşă pentru confruntarea din tur, acum altfel stau lucrurile. Nu o să luăm măsuri speciale pentru anihilarea golgheterului Blănaru (n.r. – principalul marcator al seriei, 3 goluri în tur sub Drăgana), o să-i dăm aceeaşi atenţie ca şi celorlalţi adversari”, a declarat antrenorul Marius Opric, ce nu va conta pe atacantul  Cârstean (suspendat), uşoare probleme medicale având Tiut şi Itu. „Joacă primele două locuri şi zic că suntem cei mai buni! Obiectivul nostru e clar, locul 1”, spune Mihai Petcuţ, antrenorul gazdelor (pentru www.sportarad.ro) , ce-i are sub comandă pe conjudeţeanul Ov. Morariu şi ex-uniristul Mândruşcă.

• Fără eşec în Arad

Nou-promovata de sub Drăgana, aflată la prima „ieşire” din primăvară se bucură de o tradiţie favorabilă în Arad, 1-1 la Pâncota şi 2-2 la Ineu. „Mii de ore de antrenament, sute de scheme şi situaţii tactice, pregătiri pshihologice şi o stivă de CD-ul pentru vizionări. Sunt meciuri pentru care te faci fotbalist, cae se joacă şi se câştigă cu inima. S-a muncit enorm şi suntem pregătiţi 100 la sută. Am încredere în voi, sunteţi cei mai buni. Mai presus de coaliţii, şicane şi aranjamente, există un Dumnezeu în care mă încred. Indiferent de rezultat, campionatul se joacă, dar sunt convins că veţi da totul pe teren, veţi face un meci mare, pentru voi, pentru noi, pentru Cugir, judeţ şi toţi care ne sunt alături”, este mesajul de încurajare transmis elevilor lui Marius Opric de directorul sportiv Bogdan Petric.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultate finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 18 mai 2024, în sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” din Cugir s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Rezultatele finale ale celei de-a II-a ediții a Festivalului Șahistic „Feeric Șah” sunt următoarele:

Câștigătorul turneului – Daniel Cristian Oltean (ACS Șah Club Vados Arad) – 8 victorii. Acesta a primit și o mențiune specială din partea organizatorilor

Locul 2: Andrei Răzvan Burja – Udrea (CSM Unirea Alba Iulia) – 7 victorii

Locul 3: Alexandru Macalet (CSM Unirea Alba Iulia) – 6 victorii

Locul 4: Vlad Stan (CSM Unirea Alba Iulia) – 5 victorii

Locul 5: Sorana Lațiu (Metalurgistul Cugir) – 4,5 victorii

Pe lângă cele cinci premii la concursul general, s-au mai acordat următoarele:

Locul 1 juniori sub 18 ani – Anndrei Crăciun Moga (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 16 ani – Ioan Teodor Hentea (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori sub 14 ani – Sofia Chiluț Olariu

Locul 1 juniori sub 12 ani – Flaviu Sara Lațiu (Metalurgistul Cugir)

Locul 1 juniori cu ELO < 1800 – Darius Dudaș

Locul 1 juniori cu ELO < 1600 – Alexandru Budae

Au fost acordate și două premii speciale: Andrei Eduard Crețu și Andrei Daniel Iagăr.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Start în cea de-a II-a ediție a Festivalului șahistic „Feeric Șah”, de la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de conferințe a Centrului Cultural „Valentin Uritescu” Cugir a luat startul azi, cea de-a II-a ediție a Festivalului Șahistic „Feeric Șah”.

Organizatorii concursului sunt: Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir împreună cu Asociația pentru Știință și Progres „Pitagora” Cugir (reprezentată de profesor/președinte Ovidiu Crăciun), și Star Transmission Cugir ( care asigură susținerea financiară pentru festivitatea de premiere).

Festivalul șahistic a reunit 25 participanți, copii cu vârste între 8 – 18 ani, reprezentînd orașele Cugir, Alba Iulia, Arad, Târgu Mureș și Orăștie.

Competiția șahistă este structurată în 3 concursuri: blitz – participă copii cu vârsta până la 18 ani (durata probei 3 ore), dezlegări (durata probei 1oră) și Campionatul Național de Dezlegări al Franței (turneu – open – durata probei 2 ore și 30 minute).

La ora când publicăm acest material, evenimentul se află în derulare, urmând să revenim cu rezultatele întrecerii în cursul acestei seri.

De menționat că următoarea competiție de acest nivel care se va desfășura la Cugir, va fi programatî în data de 30 iunie (Campionatul Național de Dezlegări al al Israelului).

Constantin PREDSCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

„Roș-albaștrii”, victorie la despărțirea de fani: Metalurgistul Cugir – ACS Tg Mureș 3-2 (1-1)

cugirinfo.ro

Publicat

în

La ultima reprezentație stagională în fața propriilor fani, Metalurgistul Cugir a învins ACS Tg. Mureș, scor 3-2 (1-1), „roș-albaștrii” despărțindu-se cu o victorie de suporteri.

Gazdele au deschis scorul prin Bura (23), egalarea fiind reușită de Gliga un minut mai târziu. La reluare, în minutul 56, Giosu a fost eliminat, fază la care s-a dictat penalty, lovitura de pedeapsă fiind transformată de P. Păcurar. Cocan a majorat avantajul amfitrionilor (72), iar Gliga a stabilit rezultatul final în minutul 82, cu o dublă.

Ne bucurăm pentru această victorie, mai ales că în acest an nu am mai câștigat în fața fanilor din martie, la prima etapă din 2024, cu Industria Galda. E un succes important pentru jucători, pentru mine, pentru oraș și câțiva fotbaliști care își termină contractul. Sunt fericit, am avut atitudine, determinare, tot ce trebuia la un asemenea meci. De asemenea, mă bucur pentru debutul ca titular al lui Ianis Herlea, chiar dacă a primit două goluri, a dovedit că ne putem baza în viitor”, a spus Lucian Itu.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir