cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Astăzi a fost semnat contractul de execuție pentru centura ocolitoare a localității Vinerea

Astăzi a fost semnat contractul de execuție pentru centura ocolitoare a localității Vinerea

Publicat în 18.09.2019 la ora 17:51

În cursul zilei de astăzi, 18 septembrie 2019, Primarul Orașului Cugir, Adrian Teban a semnat contractul de execuție cu S.C. Elis Pavaje S.R.L., societate care a câștigat licitația publică organizată de administrația locală și care va avea la dispoziție 15 luni să finalizeze lucrarea, începând de la data începerii ei.

Valoare totală a investiției este de 11.538.787, fondurile provenind din Programului Naţional de Dezvoltare Locală și bugetul local al orașului Cugir.

Viitoarea centură va fi conectată direct la DJ 704 la o distanţă de cca 500 m de intrarea în localitate (dinspre Șibot), prin intermediul pasajului CF şi a unui drum de exploatare agricolă. Ea va urma aliniamentul liniei ferate, până la tecerea la nivel cu calea ferată (dinspre Cugir), unde se va uni cu str. Victoriei.

Potrivit primarului Adrian Teban, varianta ocolitoare creează condiţii de circulaţie bune şi sigure, și va avea inclusiv beneficii economice.

“În primul rând, crearea unei rute ocolitoare a localităţii Vinerea însemnă mai multă siguranță pentru participanții la trafic, atât pentru conducătorii auto, cât și pentru pietoni. În momentul de față, traficul dinspre și înspre Cugir trece prin mijlocul localității Vinerea, de la mașini mici până la TAF-uri cu lemne sau TIR-uri ale societăților comerciale, producătoare de piese auto, armament și muniție.

Acest lucru implică o serie de riscuri, care vor fi eliminate odată cu direcționarea circulației prin afara localității. În plus, decongestionarea traficul reduce inclusiv timpul de transport al mărfurilor, aspect de mare interes pentru agenții economici din oraș. Tot la beneficii, putem enumera diminuarea poluării, a deteriorării continue a carosabilului și a structurii de rezistență a caselor, produse de autovehiculele de mare tonaj.”

Facebook 

Acest articol a fost citit de 663 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.