cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Astăzi, 16 mai 2018, la Școala Gimnazială Nr. 3 a avut loc festivitatea de înființare a primului cerc „Cultul Eroilor” din orașul Cugir

Astăzi, 16 mai 2018, la Școala Gimnazială Nr. 3 a avut loc festivitatea de înființare a primului cerc „Cultul Eroilor” din orașul Cugir

Publicat în 16.05.2018 la ora 21:05

Evenimentul s-a dovedit de o înaltă încărcătură patriotică și emoțională, deoarece s-a desfășurat în preajma sărbătoririi Zilei Eroilor (17 mai 2018) și în anul  Centenar al Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Din partea Filialei Județene Alba, a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” a participat vicepreședintele col(r)dr.ing. Constantin Avădanei, iar din partea cadrelor didactice: profesoara de istorie Daniela Satmari, președintele Cercului ,,Micii istorici”, profesoara de religie Luminița Zgubea – consilier educativ în cadrul instituției școlare, precum și mai mulți elevi care și-au exprimat dorința să facă parte din acest cerc, dar care reprezintă și micii istorici ai cercului de istorie al unității școlare.

Evenimentul a fost deschis de vicepreședintele Filialei Județene Alba, care a adresat salutul din partea conducerii ANCERM, arătând în continuare semnificația acestei asociații naționale și obiectivele principale care le are de îndeplinit.

De asemenea, a prezentat Regulamentul de funcționare a cercurilor „Cultul Eroilor”, trezind în rândul elevilor un mare interes.

În continuare s-a procedat la semnarea primelor adeziuni, prilej cu care, col(r)dr. ng. Constantin Avădanei a înmânat primele insigne și i-a felicitat pe primii membrii ai acestui cerc.

De asemenea s-au distribuit câteva exemplare din revista „România Eroică”, nr.55 din 2018.

Atât elevii cât și cadrele didactice s-au arătat deosebit de entuziasmați de acest eveniment și au inclus în programul de activități pe tema comemorării eroilor mai multe acțiuni printre care și îngrijirea monumentelor din oraș, mai ales în anul Centenar al Marii Uniri.

,,Este un început promițător, dar cu siguranță va deveni o certitudine că acest cerc își va mări numărul de membri și va dveni un exemplu demn de urmat și de alți elevi din alte școli din județ”, a spus vicepreședintele Filialei Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”, col. (r) dr. ing. Constantin Avădanei.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 174 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.