cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Asociaţia „Pro Cugir” a început strângerea de fotografii şi informaţii despre eroii din Cugir şi Vinerea

Asociaţia „Pro Cugir” a început strângerea de fotografii şi informaţii despre eroii din Cugir şi Vinerea

Publicat în 23.08.2019 la ora 16:14

Asociaţia „Pro Cugir”, condusă de ing. Aurel Voicu a început strângerea de fotografii şi informaţii despre eroii din Cugir şi Vinerea, a demarat unul dintre principalele sale proiecte pentru anul 2019 şi anume realizarea la Cugir a unui memorial al eroilor din Cugir şi Vinerea care s-au jertfit pentru apărarea patriei în cele două războaie mondiale.

Locul destinat acestui demers este muzeul oraşului Cugir, o locaţie care, deocamdată, ar fi în măsură să-i evidenţieze, prin intermediul fotografiei şi al unei prezentări, pe bravii ostaşi căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă.

Pentru realizarea acestui proiect, „Pro Cugir” a făcut şi continuă să facă apel la urmaşii celor dispăruţi să pregătească fotografii (indiferent de mărime) şi informaţii legate de datele biografice ale eroilor, pe care să le prezinte muzeului local, în scopul pregătirii acestora şi expunerii lor în holul etajului care găzduieşte muzeul. Fotografiile urmează să fie înrămate în tablouri format A3 sau A4, cu un scurt text amplasat în partea inferioară a acestora. „Până la această dată am primit fotografii şi informaţii de la 10 eroi din Vinerea şi Cugir, precum şi 17 informaţii despre cei căzuţi la datorie. Aşteptăm ca şi în continuare să fim vizitaţi de rude, familii şi apropiaţi ai celor disparuţi pe câmpul de luptă, cu fotografii şi datele de care avem nevoie”, ne-a declarat preşedintele „Pro Cugir”.

Potrivit lui Aurel Voicu, care este şi coordonator al muzeului local, numărul eroilor căzuţi în cele două războaie (cunoscuţi după înscrisurile de pe monumentele din Cugir şi Vinerea) se ridică la 183, dintre care 90 din Cugir şi 93 din Vinerea.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 296 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.