cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Asociația ,,Polul de Competitivitate Prelucrări Metale Transilvania” dorește crearea unui cluster tehnologic la Cugir

Asociația ,,Polul de Competitivitate Prelucrări Metale Transilvania” dorește crearea unui cluster tehnologic la Cugir

Publicat în 14.03.2013 la ora 14:33

Până la finele lunii martie a.c, la Cugir va lua ființă un cluster, mai pe înţeles, o asociere de persoane juridice şi persoane fizice, în scopul desfăşurării unor activităţii de cercetare, de învăţământ şi de transfer tehnologic al rezultatelor stiinntifice şi inovaţiilor și valorificarea lor prin activităţi tehnologice specifice.

Asociaţia cu specificul cluster inovativ cu denumirea: ,,Polul de Competivitate Prelucrări Metale Transilvania” este o organizaţie nonprofit, cu personalitate juridică, obiectivul general al acesteia fiind creşterea competitivităţii întreprinderilor româneşti membre cu profil de prelucrare a metalelor, prin promovarea cercetării aplicate, a inovării şi transferului de tehnologie în vedera creării de noi locuri de muncă.

Potrivit coordonatorului acestei asociaţii prof. dr. Ioan Bele (foto) la acest demers iau parte: Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea ,,Lucian Blaga” Sibiu, Universitatea 1 Decembrie Alba Iulia, Primăria Oraşului Cugir, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Alba Iulia, Parcul Industrial Cugir, fundaţii, asociaţii şi întreprinderi industriale. ,,În prezent lucrăm la Planul de dezvoltare al asociaţiei, în baza căruia vom face proiecte, plecând de la nevoile concrete cu care se confruntă întreprinderile, iar pe această bază vom face planul de lucru în vedera accesării de fonduri europene”, ne-a declarat profesorul Bele. El mai susţine că un factor  important, în viitorul exerciţiu financiar, pentru un punctaj trebuie să ai un contract de cercetare cu o universitate şi să faci parte dintr-o asociaţie de profil.

În ceeace priveşte sediul asociaţiei acesta va funcţiona în clădirea administrativă a Parcului Industrial Cugir. Conducerea clusterului este formată din: coordonator, prof. dr Ioan Bele; prim vicepreşedinte ing Emil Muntean; vicepreşedinţi: prof. universsitar dr. Ioan Ardelean (Universitatea Cluj-Napoca); prof. universitar dr. Dan Brândescu (Universitatea ,,Lucian Blaga” Sibiu); conferenţiar dr. Gheorghe Avram (ISTEDA Alba Iulia). ,,Acum începem la Cugir, iar ulterior inntentionam să extindem această iniţiativă în toată Transilvania, urmând să colaborăm şi cu instituţii de cercetare de profil din Bucuresti” a precizat Ioan Bele.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 500 ori

Asociația ,,Polul de Competitivitate Prelucrări Metale Transilvania” dorește crearea unui cluster tehnologic la Cugir
Acordă o notă articolului

Comentarii

Un Comentariu la Asociația ,,Polul de Competitivitate Prelucrări Metale Transilvania” dorește crearea unui cluster tehnologic la Cugir

  1. ioan Răspunde

    14.03.2013 la 20:49

    Cind vad iarasi accesari de fonduri europene si vazind ce sa intimplat in tara ,cu deturnari de fonduri, apar multe semne de intrebari cu privire la scopul acestor asociatii.Multe dintre ele aveau un singur scop,fondurile europene.Sa fie aceasta asociatie facuta cu alte scopuri??? Greu de raspuns.

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *