cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Asociația pentru Ecologie şi Turism NĂSÂPIŞTE Cugir insuflă tinerilor respect pentru verde și viață

Asociația pentru Ecologie şi Turism NĂSÂPIŞTE Cugir insuflă tinerilor respect pentru verde și viață

Publicat în 13.04.2017 la ora 10:00

Asociația pentru Ecologie și Turism NĂSÂPIŞTE Cugir s-a implicat în acţiuni de educare a tinerilor în spiritul respectului faţă de natura înconjurătoare şi practicarea mişcării în aer liber, transmite preşedintele acesteia, Faur Nicolae.

Punerea în practică a acestui deziderat a fost posibilă datorită colaborării cu şcolile din oraş (pentru început clasele 1-8) prin intermediul “Parteneriatelor educaţionale”, și în 2017. Astfel în baza Parteneriatului educaţional “Pentru o natură mai curată” iniţiat de Şcoala Gimnazială Nr. 3 “Ioan Mihu” Vinerea, asociația a prezentat în faţa elevilor expoziţii tematice însoţite de explicaţii susţinute de membri, cu privire la cunoaşterea normelor de protejare a naturii, de orientare turistică şi comportament civic. ”Apreciem în mod deosebit implicarea cadrelor didactice din această şcoală în procesul de educaţie şi în special în educaţia ecologică a copiilor”, explică dl. Faur. Un alt proiect educaţional iniţiat de Şcoala Gimnazială SINGIDAVA Cugir “Prietenii naturii” şi realizat în colaborare cu NĂSÂPIŞTE s-a desfăşurat în perioada 14.03.—25.03.2017 având ca obiective îmbogăţirea cunoştinţelor elevilor cu informaţii despre mediul înconjurător, sănătatea mediului, factorii şi agenţii de poluare, colectarea selectivă a deşeurilor etc., conştientizarea şi aprecierea rolului mediului în societatea umană, în special cea contemporană, dezvoltarea spiritului de lucru în echipă. În cadrul temei “O şcoală verde“ elevii claselor 5 – 8 împreună cu membrii NĂSÂPIŞTE au plantat un număr de 30 de arbuşti de molid şi tuia în curtea şcolii, elevii dobândind în acest fel cunoștiințe atât teoretice cât mai ales practice privind îngrijirea şi plantarea pomilor în general. Continuând ”maratonul educaţional”, NĂSÂPIŞTE, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială ”Iosif Pervain” Cugir s-a implicat în realizarea Programului educaţional ”Vrem un viitor verde” având ca obiective cunoaşterea şi evaluarea consecinţelor poluării mediului înconjurător, înţelegerea relaţiei dintre om şi mediu, a dependenţei calității mediului de calitatea vieţii, organizarea unor excursii în mijlocul naturii. ”Merită să-i amintim pentru exemplul civic de care au dat dovadă prin prezenţa constantă la acţiunile noastre pe Herlea Nicolae – Inspctor de mediu, Cms. Olaru Nicolae, Ing. Olaru Mircea, Baba Nicolae, Ing. Ţârlea Mircea, Șerdiuc Mircea, Andrei Gabriel, Ec. Sbuchea Ioan, fizician Bârsan Constantin, prof. Herlea Ana, prof. Ciucur Sânza, înv. Buda Ioan şi mai tinerii Cristian Oneţ, studenţi Teban Călin, Bârsan Alexandru precum şi noii membri – Sacala Gheorghe, Prodan Andrei, Precup Alexandru, Teretean Corina. Un sprijin substanţial l-am primit din partea colegului Ţârlea Vasile, un împătimit al muntelui şi un talentat fotograf precum şi de la profesorul de sport Igna Robert – Paul, cugirean de origine, cunoscut şi ca protagonist în serialul ”Supravieţuitorul” de la PRO-Tv, ambii fiind deosebit de apreciați de copii pentru experienţele trăite în mijlocul naturii” ne-a relatat președintele Asociației de Ecologie și Turism NĂSÂPIŞTE Cugir, Faur Nicolae.

Nicoleta IDITA – TOMUȚA

Acest articol a fost citit de 278 ori

Asociația pentru Ecologie şi Turism NĂSÂPIŞTE Cugir insuflă tinerilor respect pentru verde și viață
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.