cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Asociaţia franceză „Prietenii Cugirului” acordă burse de studii elevilor Colegiului Naţional „David Prodan”

Asociaţia franceză „Prietenii Cugirului” acordă burse de studii elevilor Colegiului Naţional „David Prodan”

Publicat în 27.10.2016 la ora 10:30

colegiul-national-david-prodan-aug-2016Asociaţia de amiciţie „Prietenii Cugirului”, cu sediul la Nîmes – Franţa, alături de Asociaţia „Pro-Europa R.G. Chardronnet” din Cugir şi-au dat din nou mâna la Cugir, pentru a duce mai departe, printre alte proiecte caritabile cunoscute, acordarea burselor către elevii merituoşi, dar cu posibilităţi materiale reduse de la Colegiul Naţional „David Prodan”.

Recent, reprezentanţii francezi ai delegaţiei de la Nîmes, dr. Michèle Goeury şi Jaqueline Poitier, au fost prezenţi la Cugir pentru a se întâlni cu elevii Colegiului Naţional „David Prodan” care au beneficiat în ultimii trei ani de ajutorul de studii în valoare de 50 de euro lunar, plus rechizite la început de fiecare an şcolar care să acopere necesarul pentru a putea să se întoarcă la şcoală în condiţii normale. Aceste burse se acordă anual, începând din 1998, elevilor care demonstrează preocupare deosebită pentru studiu şi carieră, criteriile de acordare fiind media generală, media la purtare, prezenţa constantă la cursuri, rezultatele la olimpiade şi concursuri şi situaţia materială a familiei. Au fost ani în care asociaţia a acordat chiar şi 24 de burse elevilor colegiului, în prezent 7 elevi beneficiind de acest ajutor. „Elevii sunt motivaţi atât să înveţe şi să fie prezenţi la cursuri, cât şi să acorde importanţă studiului limbii franceze, deoarece interviul se desfăşoară de fiecare dată în faţa delegaţiei franceze”, ne spunea prof. Cristina Pătroescu. Asociaţia este una apolitică, socio-culturală, creată în anul 1990 şi care a sprijinit în toţi aceşti 26 de ani Spitalul Orăşenesc Cugir, Casa de tip familial „Speranţa Copiilor”, a finanţat ansamblul de dans sportiv „Garofiţa”, a ajutat material copii cu probleme medicale, a spriijinit construirea Monumentului Eroilor din Cugir. Povestea acestei frumoase prietenii româno-franceze o cunoaşte cel mai bine preşedintele Asociaţiei „Pro Europa”, prof. Rodica Florea, care, împreună cu cei 21 de membri ai asociaţiei, a făcut posibilă în fiecare an prezenţa delegaţiei franceze la Cugir şi toate acţiunile caritabile pe care aceasta le-a derulat. „Colegiul Naţional «David Prodan» mul­ţumeşte celor două asociaţii de amiciţie partenere pentru sprijinul constant şi neobosit, pentru disponibilitatea de a ajuta elevii în dificultate şi pentru nenumăratele ocazii în care aceste asociaţii au fost prezente în viaţa colegiului”, ne-a transmis directoarea colegiului, prof. Ionela Cozmescu.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 154 ori

Asociaţia franceză „Prietenii Cugirului” acordă burse de studii elevilor Colegiului Naţional „David Prodan”
4 (80%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.