cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Asistenţă medicală şi şcolară de calitate, la Cugir

Asistenţă medicală şi şcolară de calitate, la Cugir

Publicat în 04.08.2018 la ora 9:40

În cadrul unui raport prezentat de Serviciul Public de Asistenţă Socială aflat în subordinea Consiliului local Cugir, se arată că activitatea pe primul semestru, la nivelul celor două compartimente din cadrul Biroului de Asistenţă Medicală, şi anume: Asistenţă medicală şcolară, respectiv Asistenţă medicală comunitară, s-a desfăşurat la un nivel corespunzător.

Activităţile principale pe care compartimentul le desfăşoară la nivel comunitar s-au axat în principal pe monitorizarea şi furnizarea serviciilor pentru nou-născuţi, gravidele şi lăuzele de pe raza oraşului şi a localităţilor aparţinătoare Cugirului. Tot pe acest palier comunitar s-au acordat măsurile necesare de protecţie a sănătăţii mamelor şi nou-născuţilor, precum şi participarea la programele de vaccinări şi controale medicale profilactice. În acelaşi timp, beneficiarilor acestui serviciu li s-a oferit şi consiliere cu privire la adoptarea măsurilor necesare în vederea parcurgerii unui stil de viaţă adecvat, care să evite riscurile de îmbolnăvire.

Referitor la Asistenţa medicală şcolară, se poate aprecia că asistenţa medicală şi stomatologică au fost asigurate în condiţii bune, pentru preşcolari, elevi şi studenţi în cadrul cabinetului medical şi stomatologic situat în cadrul Şcolii Gimnaziale “Singidava”. Astfel, asistenţa medicală stomatologică desfăşurată în cadrul cabinetului şcolar a fost asigurată de dr. Iuliana Macarie, astfel că în perioada februarie – iunie, au fost raportate peste 450 de consultaţii.

Potrivit aceluiaşi raport, prezentat de şefa serviciului SPAS Cugir – jr. Viorica Nedel, asistenţa medicală şcolară a avut şi scop de informare cu privire la profilaxia şi tratarea primară a afecţiunilor întâlnite în colectivitate. Serviciile au fost oferite atât în cadrul cabinetului medical, prin aportul dr. Terezia Mureșan (demisionară din luna aprilie a.c.), cât şi în cadrul unităţilor şcolare. Numărul controalelor medicale pentru elevi şi preşcolari înregistrate în cele şase luni ale anului trecut s-au ridicat la aproape 700 de beneficiari.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 896 ori

Asistenţă medicală şi şcolară de calitate, la Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.