cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Aşezământ al Bisericii “Adormirea Maicii Domnului’’ din Cugir, aproape finalizat

Aşezământ al Bisericii “Adormirea Maicii Domnului’’ din Cugir, aproape finalizat

Publicat în 13.06.2014 la ora 12:31

bisericaLocaţia va purta numele “Părintele Cleopa”

Demersul făcut de Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Cugir de a valorifica un spaţiu ce era sortit degradării este aproape de finalitate. Fosta centrală termică situată în apropierea pieţei “Complex” a fost amenajată şi transformată într-o locaţie menită să servească unei palete de activităţi pe cât de utile pe atât de necesare, atât enoriaşilor cât şi lăcaşului de cult amintit. Construcţia (foto), luată în urmă cu câţiva ani prin concesiune de la consiliul local, a fost amenajată şi transformată într-un aşezământ bisericesc ce va purta numele “Părintele Cleopa”.
Cu sprijinul enoriaşilor, care au prestat sute de ore de muncă voluntară, dar şi cu eforturi financiare destul de substanţiale din partea bisericii, s-a reuşit acoperirea, recompartimentarea şi finisarea spaţiilor clădirii, interioare şi exterioare, în aşa fel încât să poată fi date spre folosinţă. Astfel, la partea de suprafaţă a construcţiei, au fost amenajate şi dotate cu cele necesare: spaţiu pentru sala de repetiţii cor, sală de şedinţe pentru comitetul bisericesc, birou pentru preotul paroh, bibliotecă, sală de protocol, bucătărie, sală de mese, grupuri sociale etc.
Potrivit preotului paroh, părintele Mircea Giurgea, pe parcurs se are în vedere amenajarea subsolului clădirii în aşa fel încât acesta să poată servi drept spaţiu pentu depozitarea unor obiecte bisericeşti de necesitate.

C. P.

Acest articol a fost citit de 722 ori

Aşezământ al Bisericii “Adormirea Maicii Domnului’’ din Cugir, aproape finalizat
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *