cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Anul acesta, fabricile din Cugir sărbătoresc 215 ani de tradiţie şi valoare

Anul acesta, fabricile din Cugir sărbătoresc 215 ani de tradiţie şi valoare

Publicat în 30.01.2014 la ora 14:00

Uzina Mecanica Cugir SAAnul acesta, Cugirul aniversează împlinirea a 215 ani de la înfiinţarea primei fabrici de oţel, atestând peste două secole de tradiţie şi valoare, ani care au făcut ca numele oraşului de la poalele Drăganei să fie recunoscut pe multe meridiane ale lumii, fiind sinonim cu calitate, seriozitate şi competenţă.

O mare citadelă a industriei româneşti care a făcut istorie şi cu care localnicii se mândresc, având în vedere investiţiile care au condus la modernizarea fabricaţiei de armament de infanterie, artilerie şi muniţie prin asimilarea de produse NATO. De-a lungul timpului, în cei 215 ani de la înfiinţare, la Cugir s-a creat un adevărat brand şi o dorinţă de a duce mai departe, cu respect şi condescendenţă, numele Cugirului ca o adevărată cetate a tehnicii din România.
După 205 ani de activitate şi remarcabile progrese, în anul 2004 are loc o divizare a SC Uzina Mecanică Cugir, rezultând în urma acesteia două societăţi, filiale ale Companiei Naţionale Romarm SA – Uzina Mecanică producător de muniţie şi armament şi Fabrica de Arme, având ca obiect de activitate execuţia de arme de vânătoare, tir sportiv şi armament uşor, de infanterie. Clienţii principali ai celor două fabrici sunt organisme militare ale statului român: MAPN, MAI, SRI, Jandarmeria Română, SPP, Poliţia Comunitară, precum şi firme comerciale autorizate, pentru produse de tehnică militară din ţară şi străinătate. “Programul manifestărilor prilejuite de împlinirea a 215 ani de tradiţie şi calitate a uzinelor din Cugir va fi stabilit de comun acord cu conducerea SC Uzina Mecanică Cugir, în perioda ce urmează, având în vedere că aniversăm două evenimente cu semnificaţie majoră pentru salariaţii celor două societăţi şi pentru locuitorii oraşului: 215 ani de la înfiinţarea primei fabrici din Cugir şi a unui deceniu de activitate a Fabricii de Arme”, ne-a declarat managerul general al Fabricii de Arme, ing. Mircea Trifan.

C. P.

Acest articol a fost citit de 703 ori

Anul acesta, fabricile din Cugir sărbătoresc 215 ani de tradiţie şi valoare
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *