cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Antrenorul de tenis din Cugir acuzat că ar fi violat o minoră de 11 de ani, eliberat din arest de judecătorii de la Tribunalul Alba

Antrenorul de tenis din Cugir acuzat că ar fi violat o minoră de 11 de ani, eliberat din arest de judecătorii de la Tribunalul Alba

Publicat în 27.04.2017 la ora 17:52

Ioan Păcurar, antrenorul de tenis din Cugir, acuzat că ar fi violat o minoră de 11 ani, prin acte de penetrare vaginală cu degetul, a fost eliberat astăzi din arest, după ce judecătorii Tribunalului Alba au admis contestația acestuia și au dispus cercetarea sa în stare de liberate.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Alba, Sorina Cristorian, a declarat pentru ziarulunirea.ro, că instanța a admis contestația făcută de Ioan Păcurar la măsura arestului preventiv luată de Judecătoria Alba Iulia, iar astfel acesta va fi cercetat în liberate.

Unul dintre cei mai apreciați antrenori de tenis din orașul Cugir, județul Alba, a fost arestat preventiv de Judecătoria Alba Iulia fiind acuzat că ar fi violat o fată de unsprezece ani, elevă a sa, după un antrenament.

Tatăl fetei de unsprezece ani a sesizat poliția cu privire la faptul că aceasta a fost agresată sexual de către antrenorul ei de tenis, după efectuarea antrenamentului, la baza sportivă din orașul Cugir.

Astfel, anchetatorii au dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracțiunea de corupere sexuală, iar ulterior au schimbat încadrarea juridică în infracțiunea de viol și au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, surse apropiate anchetei declarând pentru ziarulunirea.ro că infracțiunea s-a produs prin acte de penetrare vaginală cu degetul.

Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a fost arestat preventiv sub acuzația de viol, după ce judecătorii Judecătoriei Alba Iulia au admis propunerea procurorilor.

”Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului P.I.,în vârstă de 51 ani şi fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de viol şi a formulat propunere de arestare preventivă a acestuia. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a admis propunerea şi a dispus luarea măsurii arestului preventiv faţă de inculpatul P.I. pe o durată de 30 zile”, a arătat Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. 

Ioan Păcurar este antrenor de tenis de zece ani, fiind foarte apreciat în acest domeniu, după ce a lansat un sportiv selecționat în lotul României la Cupa Davis. Acesta este cunoscut fără antecedente penale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii arestului preventiv sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 1824 ori

Antrenorul de tenis din Cugir acuzat că ar fi violat o minoră de 11 de ani, eliberat din arest de judecătorii de la Tribunalul Alba
4.3 (85%) 4 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.