cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Ample lucrări de decolmatare executate pe „Pârâul Gugului” din Cugir

Ample lucrări de decolmatare executate pe „Pârâul Gugului” din Cugir

Publicat în 13.07.2013 la ora 23:54

decolmatare-paraul-gurgiului-cugirSute de tone de pământ ametecat cu crengi și iarbă uscată, arborete, dar și gunoaie de tot felul aruncate de proprietarii de grădini din apropiere au fost scoase săptămâna aceasta din canalul care traversează orașul în partea de către Vinerea și se varsă în Râul Cugir. 

O operație de decolmatare deloc ușoară a albiei acestei treceri care a necesitat intervenția cu utilaje speciale pentru a curăța aluviunile acumulate de zeci de ani, ce pe alocuri aveau nu mai puțin de un metru grosime. Cu acest prilej s-a rezolvat și tăierea de pe maluri a vegetației, precum și reașezarea plăcilor de beton de pe malurile canalului, care cu timpul și-au schimbat poziția și amenințau să obtureze viiturile. Cunoscut sub numele de „Pârâul Gugului”, curgerea de apă devenise tot mai încărcată cu noroi și gunoaie, constituind un pericol de inundare a cartierului Micro 7, în cazul unor ploi torențiale și un focar de infecție pentru localnici, ținând seamă că pârâul trece la mică distanță de mai multe blocuri de locuințe din cartierul mai sus amintit.  Totodată modul inestetic în care se prezenta respectivul canal dovedea că acesta n-avea nicio legătură cu normele ecologice și tot atât de puțin cu civilizația urbană. Acțiunea primăriei merită salutată, localnicii apreciind la rândul lor implicarea, chiar dacă târzie a administrației locale, care prin această măsură a făcut că pe această arteră să curgă deocamdată apă limpede. Este nevoie însă, ca și cetățenii din zonă, proprietari de terenuri și gospodarii să dovedească responsabilitate în păstrarea cât mai igienică a acestei scurgeri de apă.

C.P.

Acest articol a fost citit de 772 ori

Ample lucrări de decolmatare executate pe „Pârâul Gugului” din Cugir
2 (40%) 1 vote

Comentarii

Un Comentariu la Ample lucrări de decolmatare executate pe „Pârâul Gugului” din Cugir

  1. Andra Răspunde

    14.07.2013 la 7:36

    Frumoasa actiune.Sper ca si proprietarii gradinilor sa observe munca depusa si sa termine cu aruncatul gunoaielor in vale.Si eu am gradina in zona aceea si valea trece pe langa gardul nostru, dar din pacate este o “groapa” de gunoi deoarece unii vecini vin si arunca sticle de plastic, buruieni si chiar animale moarte!!!

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *