cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Cugir va fi dotat cu echipamente de ultimă generație, în valoare de aproape 12.800.000 lei

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Cugir va fi dotat cu echipamente de ultimă generație, în valoare de aproape 12.800.000 lei

Publicat în 24.10.2018 la ora 13:46

Administrația publică locală a orașului Cugir vrea să doteze, din fonduri europene, ambulatoriul Spitalului Orășenesc Cugir cu echipamente de ultimă generație, în valoare de aproape 12.800.000 lei. La sfărșitul săptămânii trecute, Primăria Cugir a înaintat la finanțare proiectul „Modernizare ambulatoriu Cugir prin achiziție de dotări”.

Potrivit primarului Adrian Teban prin proiect se dorește achiziționarea de echipamente şi dotări medicale pentru fiecare cabinet/laborator în funcție de necesități, cazuistică și personalul existent. “Lansarea acestei axe de finanțare este o nouă șansă pentru orașul Cugir de a ridica ștacheta serviciilor medicale. Este al doilea proiect european de care ar beneficia ambulatoriu, care ne-ar permite să continuăm dotarea cu apartatura de care este nevoie în fiecare cabinet sau laborator.

Dacă în proiectul precedent ne-am axat pe ceea ce era aboslut necesar, întrucât o mare pondere din fonduri erau destinate renovării și modernizării pavilionului, acum avem șansa să acoperim majoritatea necesităților. În acest sens, alături de conducerea spitalului și corpul medical s-a făcut o analiză a situației existente şi s-a alcătuit un necesar pe baza cazuisticii de la nivelul ambulatoriului care prezintă tipurile de investigații şi intervenții necesare, precum şi experiența personalului medical” a declarat primarul Cugirului, Adrian Teban.

Printre echipamentele pe care administrația locală dorește să le achiziționeze prin proiect, se numără: electrocardiograf, ecograf, holter EKG și TA, cabină de iradiere UV a întregului corp Dr. Hoenle, ecograf acreditat internațional pentru examinare obstretică și ginecologică cu 3 sonde, masă ginecologică hidraulică, unitate de radiochirurgie universală, aparat digital de roentgendiagnostic scopie și grafie, mamograf digital, analizoare automate, defibriolator cardiac, oftalmoscop, tomograf computerizat, etc.

Valoarea totală a proiectului este de 2.799.570,88 lei, din care cheltuieli nerambursabile 12.543.579,46 lei, contribuția CL 255.991,42 lei, iar valoarea totală achiziției de dotări 12.598.127,68 lei.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 519 ori

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc Cugir va fi dotat cu echipamente de ultimă generație, în valoare de aproape 12.800.000 lei
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.